Nei, Du Vil ikke Se en ‘Apocalypse Asteroide’ i Himmelen på Valentine ‘ s Day

0
135

Nei, Du Vil ikke Se en ‘Apocalypse Asteroide’ i Himmelen på Valentine ‘ s Day

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

Februar 11, 2019 03:56pm ET

 • MER

Sør polar region av nær-Jorden asteroide Bennu, fotografert av nasas OSIRIS-REx probe på Des. 17, 2018. OSIRIS-REx inn i bane rundt Bennu to uker senere.
Kreditt: NASA/Goddard/University of Arizona

Til tross for hva du kanskje har hørt, er det Valentine ‘ s Day sky vil ikke gi et glimt av vår forestående undergang. (Med mindre du er en stjerne krysset lover, selvfølgelig.)

Engelsk tabloid Express kjørte en historie i dag (Februar. 11) med overskriften “NASA varsle ‘APOCALYPSE asteroide’ Bennu VIL vises på himmelen denne Valentine ‘ s Day.”

Stykket hevdet at 1,640 fot bred (500 meter) asteroide Bennu — “en dommedag asteroide som har en høy sannsynlighet for å påvirke Jorden i hundre år” — vil være “synlig for det blotte øye” på natten av Februar. 14, litt til høyre for Mars. [Potensielt Farlige Asteroider (Bilder)]

Dette er helt feil. Først av alt, Bennu er ikke en “apocalypse asteroide”, og NASA har aldri merket det slik. (Agency forskere, er ikke kjent for sin hyperbolske og florid språk.) Space-rock, er klassifisert som “potensielt farlige”, men det er en bred betegnelse som gjelder mange asteroider av tilstrekkelig størrelse som baner bringe dem relativt nær Jorden.

Her er nasas beskrivelse av den kortsiktige virkningen risiko fra Bennu:

“Asteroide eksperter ved Senter for Nær-Jorden-Objekt Studier (CNEOS) ved nasas Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, California, prosjekt som Bennu vil komme nær nok til Jorden i løpet av de neste århundre for å utgjøre en 1 på 2 700 sjanse til å påvirke det mellom 2175 og 2196. Sagt på en annen måte, de odds mener det er en 99.963 prosent sjanse asteroide vil gå glipp av Jorden. Selv så, astronomer ønsker å vite nøyaktig hvor Bennu ligger sentralt til alle tider.”

Mars vil skinne om en knyttneve bredde bort fra asteroide Bennu Feb. 14, 2019. Bennu er ikke synlig for det blotte øye, men; teleskoper er nødvendig for å oppdage det.
Kreditt: NASA/JPL-Caltech

Selv om Bennu traff Jorden, skade ville være langt fra apokalyptisk. En slik effekt vil være ødeleggende på en lokal skala, for å være sikker. Men forskere anslår at asteroider må være minst 0,6 km (1 km) wide — om to ganger Bennu diameter — å forårsake en global katastrofe.

Så er det synlighet vinkel. Express kan ha fått dette litt fra nasas februar 2019 skywatching guide, som gjorde oppmerksom på at Bennu vil være nær til Mars i Februar. 14 night sky — bare en knyttneve s-bredde til høyre for den Røde Planet, faktisk. Men NASA stykke uttalt at Bennu “er for svak til å se uten et teleskop.”

NASA uthevet Bennu her i stor grad fordi asteroide er målet for etaten er OSIRIS-REx eksempel-retur oppgave. OSIRIS-REx inn bane rundt space rock på Des. 31, sette en rekord for de minste gjenstand som noen gang er omringet av et romskip.

OSIRIS-REx er planlagt å snag en prøve av Bennu materiale i midten av 2020. Hvis alt går etter planen, dette er ting vil komme ned til Jorden i en spesiell tilbake kapsel i September 2023. Forskere fra hele verden vil deretter sile gjennom smuss og gråstein, på jakt etter ledetråder om solsystemet tidlige dager, og den rollen som karbon-rike asteroider som Bennu har spilt i å levere livets byggesteiner til Jorden.

“Så på den 14., gi en liten bølge til Bennu — og OSIRIS-Rex mens du er på det,” NASA tjenestemenn skrev i februar skywatching guide.

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” (Grand Central Publisering, 2018; illustrert av Karl Tate) er ute nå. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Japan Vil Lande et Romskip på en Asteroide Ryugu Denne Måneden for å Snag en Prøve
  Plass

 • Japans Hayabusa2 Sonde til Ulempe 1. Asteroide Eksempel Neste Måned
  Plass

 • Se Jorden, Månen og Asteroide Bennu i et Enkelt Bilde
  Plass

 • Posten Breaker! NASA-Sonde Glir inn i Bane Rundt Asteroiden Bennu
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv, “Ut av Det,” ble utgitt Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Geologer har Funnet Ut Hvor de Mest Avsidesliggende Del av Havet Kom Fra

 2. European Space Agency Feirer Kvinner i Vitenskapen med Astro Pi Utfordring

 3. Kampanje Lansert til å “Gjenopplive Saturn V’ Vertikal Rakett Kopi

 4. En Komet, Meteor, Nebula og Pleiadene sammen til En Episk Space Bilde

 5. SpaceX ‘ Raptor Motor Treff Strøm for Starship Lanserer, Elon Musk Sier