NASA Spioner Insikt Mars Lander från Rymden som Jagar Marsquakes (Foton)

0
121

NASA Spioner Insikt Mars Lander från Rymden som Jagar Marsquakes (Foton)

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

Februari 11, 2019 04:00 pm ET

 • MER

På vänster sida finns fotografier tagna av Mars Insikt lander: det är helt distribuerat seismometer på toppen och av dess seismometer instrument innan utbyggnaden i botten. Till höger är bilder tagna av Mars Reconnaissance Orbiter som visar Insikt lander på Mars yta.
Kredit: NASA

NASA: s Insikt lander har varit upptagen på Mars förbereder sig för att börja vetenskapliga observationer, och det uppdrag som passerade ytterligare en milstolpe i helgen, när farkosten började förbereda sig för att distribuera sin slutliga instrument.

Det instrumentet är värmen sond, som, om allt går väl, kommer att borra sig ca 16 meter (5 meter) i Mars under loppet av ca två månader. Utbyggnaden, som för landers seismometer, bygger på gripen-klo som i slutet av Insikt robotarm. Som i går (Feb. 10), claw är att ta tag i heat probe i förberedelserna för utbyggnaden.

Som sonden hålor i Mars jord, det kommer att ta mätningar av hur värmen flyter hela planeten. Som ska hjälpa forskare att förstå egenskaperna för Martian damm och jord.

Värmen sond kommer att följa sin föregångare, seismometer instrument som kommer att spåra seismiska vågor genom det inre Mars för att försöka kartlägga dess struktur. Forskare tror att jorden är hem för så kallade marsquakes, vilket skulle skapa sådana vågor, men seismometer kommer också att registrera ekon från meteoriten effekter och från värmen sond sig under borrning processen.

Forskare har bilder av seismometer inte bara tagit med de lander själv, men också som en fläckig av Mars Reconnaissance Orbiter, som har varit i omlopp runt planeten sedan Mars 2006. Ett av instrumenten ombord är en kamera som heter HiRISE, som kan ta detaljerade bilder av den Röda Planetens yta.

De bilderna är så detaljerade att de polygonala solpaneler av lander själv, liksom den vita fläcken i seismometer vita skyddslocket, är synliga.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och på Facebook.

Skulle du Också Vilja

 • NASA: s Insikt Lander På Mars Distribuerar Sköld för Quake-Spårning Seismometer
  Utrymme

 • NASA: s Insikt Lander på Mars Är Nu på Jakt efter Marsquakes
  Utrymme

 • NASA: s Insikt Lander Plops Seismometer på Mars för att Jaga Marsquakes
  Utrymme

 • NASA Bygger en “Martian Rock Garden” för att Prep Flyttar till Insikt Mars Lander
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Geologer Listat Ut Var de Mest Avlägsna Del av Havet Kom Från

 2. Europeiska rymdorganisationen Firar Kvinnor i Vetenskap med Astro Pi Utmaning

 3. Kampanj för att “Återuppliva Saturn V’ Vertikala Raket Replica

 4. En Komet, Meteor, Nebula och Plejaderna Kombinera till En Episk Utrymme Foto

 5. SpaceX är Raptor Motor Träffar Effekt för Starship Lanserar Elon Musk Säger