Kampanje Lansert til å “Gjenopplive Saturn V’ Vertikal Rakett Kopi

0
156

Kampanje Lansert til å “Gjenopplive Saturn V’ Vertikal Rakett Kopi

Av

Robert Z. Pearlman, collectSPACE.com Redaktør

|

Februar 11, 2019 04:22pm ET

 • MER

Entreprenører arbeider fra et spesielt fremstille plattform arbeid på rengjøring kopi Saturn V rakett i US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama.
Kreditt: USSRC

Du kan nå hjelpe gjenopplive Saturn V.

US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama har lansert en felles innsats for å returnere sin one-of-a-kind stående kopi av Saturn V-rakett til månen sin som-ny tilstand i tid for 50-årsjubileet for Apollo 11 lunar landing denne sommeren. Den virkelige Saturn V, som ble utviklet ved nasas Marshall Space Flight Center i Huntsville, lansert den oppgave som landet Neil Armstrong og Buzz Aldrin på månen i juli 1969.

“Dette Huntsville-laget rakett lansert Apollo 11, og oppnår tilsynelatende umulig og sette mannen på månen. Det inspirerte en hel generasjon til å se mot stjernene og tenk deg,” sa Deborah Barnhart, administrerende direktør i US Space & Rocket Center, i en video uttalelse. [Bygningen Apollo (Bilder)]

“Nå med 50-årsjubileet for Apollo 11 moon landing nærmer seg med stormskritt, vi ber om din hjelp for å sikre Saturn V replica er like levende som den drømmen som inspirerte det,” lagt til Homer Hickam, leder av US Space & Rocket Center styrende kommisjonen og forfatter av 1998 memoarer, “Rocket Gutter.”

10-ukers “Gjenopplive Saturn V” – kampanjen søker å høyne med $1.3 millioner å rengjøre, reseal og male 363-meter høye (110 meter) rakett-kopi som har stått i US Space & Rocket Center siden 1999. Reist for første månelandingen 30-årsjubileum, Saturn V replica har vært utsatt for 20 år av forvitring og utendørs forhold, slik at det med peeling og mangler maling, skitt og skader.

Kampanjen er også å finansiere forebyggende vedlikehold for å beskytte Saturn V replica for flere tiår framover.

“Du kan bidra med en donasjon til å hjelpe oss med å bevare arven og oppnåelse at denne rakett symboliserer. Alle beløp er verdsatt, og vil gå mot denne $1.3 millioner prosjekt,” sa Barnhart.

NASA lansert 13 Saturn V raketter mellom 1967 og 1973, inkludert ni som fløy astronauter til månen og en som er utplassert Usa’ første romstasjonen, Skylab. Et halvt århundre senere, Saturn V er fortsatt den høyeste, tyngste og kraftigste raketten som noensinne er lansert.

Tre Saturn V raketter overleve i dag som gjenstander, blant annet en som vises inne i den Davidson Center for Space Exploration i US Space & Rocket Center. Den historiske maskinvare, skjønt, er alle utstilt horisontalt, på sin side. Replica er bare vertikal oppstilling av Saturn V i verden.

“Gjennom årene, Saturn V rakett har vært et symbol på menneskelig oppfinnsomhet,” sa Hickam. “US Space & Rocket Center Saturn V replica står som et symbol på hva som kan gjøres når folk setter til side sine ulikheter for å bevise at det umulige er mulig.” [10 Overraskende Fakta Om nasas Mektige Saturn V-Moon Rocket]

Som del av kampanjen, rocket center vil også invitere publikum til å dele sine bilder og historier om Saturn V replica og selv hjelpe til ved å legge den siste finpussen til prosjektet. Et delsett av innsamlingsaksjonen innsats, kalt “En Børste med Storhet,” vil gi givere som gir $1,000 muligheten til å hjelpe male den nedre delen av Saturn V replica når arbeidet når dette punktet i løpet av våren.

Arbeidet har begynt å rydde og male kopi Saturn V rakett i US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama.
Kreditt: USSRC

En 300-tonns kran, levert av Birmingham Stål Erectors og ryddet av Federal Aviation Administration (FAA), vil støtte dyktige entreprenører som vil prime og male de øvre delene av sky-scraping rakett. Arbeidstakere har allerede skalert Saturn V for å starte makt vaske sine svarte og hvite overflaten.

US Space & Rocket Center, som fungerer som den offisielle visitor center for the Marshall Space Flight Center, og er hjem til U.S. Space Camp, mottar ingen støtte fra NASA eller den føderale regjeringen. Mens senteret er en provisjon av Alabama, sine statlige midler dekker bare tre prosent av sine utgifter. For prosjekter som Gjenopplive Saturn V-kampanjen, center er avhengig av donasjoner.

US Space & Rocket Center, sammen med Byen Huntsville, er planlegging av en Apollo 11 50-års jubileum feiring som vil inkludere en Guinness World Records forsøk i de fleste samtidige rakettoppskytninger og et Apollo-homecoming middag. Replica Saturn V vil stå i sentrum for disse aktivitetene, derav ønsket om å ha det som ser sitt beste.

Den Gjenopplive Saturn V-kampanje som også faller inn under senterets pågående Rakett Protector-kampanjen, som er å reparere og gjenopprette andre historiske missiler og raketter som vises nær Saturn V replica i senterets rakett og transport parker.

“Bli en del av historien, og bidra til å inspirere fremtidige generasjoner som menneskeheten drømmer en gang til for å gå tilbake til månen og på Mars,” sa Barnhart.

Følg collectSPACE.com på Facebook og på Twitter på @collectSPACE. Copyright 2017 collectSPACE.com. Alle rettigheter er reservert.

Vil du Også Liker

 • Trump Æresbevisninger 50-Årsjubileet for Apollo 11 Moon Landing i State of the Union Tale
  Plass

 • Delta II til å “Leve Blant Kjempene” i Kennedy Space Center Rakett Hage
  Plass

 • Makings av månelandingen: for 50 År Siden, Apollo 11 Var Ett År Fra ‘Giant Leap’
  Plass

 • Tran-Quilt-y Base: Nasjonalt Quilt-Museum Arrangerer Moon Landing Utstilling
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Geologer har Funnet Ut Hvor de Mest Avsidesliggende Del av Havet Kom Fra

 2. European Space Agency Feirer Kvinner i Vitenskapen med Astro Pi Utfordring

 3. En Komet, Meteor, Nebula og Pleiadene sammen til En Episk Space Bilde

 4. SpaceX ‘ Raptor Motor Treff Strøm for Starship Lanserer, Elon Musk Sier

 5. NASA Spioner Innsikt Mars Lander fra Verdensrommet som Den Jakter Marsquakes (Bilder)