Kampanj för att “Återuppliva Saturn V’ Vertikala Raket Replica

0
192

Kampanj för att “Återuppliva Saturn V’ Vertikala Raket Replica

Av

Robert Z. Pearlman, collectSPACE.com Redaktör

|

Februari 11, 2019 04:22 ET

 • MER

Entreprenörer som arbetar från ett speciellt tillverkade plattform för att arbeta med städning replica Saturnus V-raket på US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama.
Kredit: USSRC

Nu kan du bidra till att återuppliva Saturn V.

US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama har lanserat en allmän ansträngning för att returnera sin en-av-en-slag stående replik av Saturn V-raket till månen sitt nyskick i tid för 50 år sedan Apollo 11 månlandningen den här sommaren. Den verkliga Saturn V, som utvecklades av NASA: s Marshall Space Flight Center i Huntsville, lanserade uppdrag som landade Neil Armstrong och Buzz Aldrin på månen i juli 1969.

“Detta Huntsville-gjort raket Apollo 11, uppnå det till synes omöjliga och att sätta människan på månen. Det inspirerade en hel generation att titta mot stjärnorna och tänka,” sade Deborah Barnhart, chief executive officer av US Space & Rocket Center, i ett tv-uttalande. [Byggnad Apollo (Bilder)]

“Nu med 50-årsdagen av Apollo 11 på månen landning närmar sig med stormsteg, vi ber om din hjälp för att se till Saturn V replica är lika levande som den dröm som inspirerade den,” la Homer Hickam, ordförande för US Space & Rocket Center ecb-kommissionen och författare av 1998 memoarer, “Rocket Boys”.

Den 10-vecka “Återuppliva Saturn V” – kampanjen syftar till att öka $1,3 miljoner för att rengöra, förslut och måla 363-mul-tall (110 meter) raket replica som har stått på US Space & Rocket Center sedan 1999. Uppfördes för första månlandningen s 30-årsjubileum, Saturn V replica har varit utsatt för 20 år av väder-och utomhus, och lämnar den med peeling och saknade färg, smuts och skador.

Kampanjen är också emissionsgarantier förebyggande underhåll för att skydda Saturn V replica för årtionden framöver.

“Kan du hjälpa till med en donation för att hjälpa oss att bevara arvet och den prestation som denna raket symboliserar. Alla belopp är uppskattad och kommer att gå mot detta $1,3 miljoner för projektet,” sade Barnhart.

NASA lanserat 13 Saturn V-raketer mellan 1967 och 1973, varav nio som flög astronauter till månen och en som distribueras Usa’ första rymdstationen Skylab. Ett halvt sekel senare, Saturn V är fortfarande den högsta, största och mest kraftfulla rocket någonsin lanserades framgångsrikt.

Tre Saturn V-raketer överleva idag som artefakter, inklusive en som visas innanför den Davidson Center för Utforskning av Rymden på US Space & Rocket Center. Den historiska hårdvara, är dock alla ut horisontellt, på sin sida. Den repliken är den enda vertikal visning av Saturn V i världen.

“Under åren, Saturn V-raket har varit en symbol för människans uppfinningsrikedom,” sade Hickam. “US Space & Rocket Center Saturn-V replica står som en symbol för vad som kan ske när människor avsätta sina olikheter för att bevisa att det omöjliga är möjligt.” [10 Överraskande Fakta Om NASA: s Väldiga Saturn V-Moon Rocket]

Som en del av kampanjen, rocket center kommer också att bjuda in allmänheten att dela med sig av sina foton och berättelser om Saturnus V replica och även hjälpa till genom att tillämpa den sista touchen till projektet. En delmängd av den insamlingskampanjen, som kallas “En Borste med Storhet” kommer att ge givare som ger $1,000 möjlighet att hjälpa till att måla den nedre delen av Saturn V replica när arbetet kommit så långt i vår.

Ett arbete har påbörjats med att städa och måla replica Saturnus V-raket på US Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama.
Kredit: USSRC

En 300-tons kran, som tillhandahålls av Birmingham Stål Erectors och godkändes av amerikanska luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA), kommer att stödja duktiga entreprenörer som kommer att prime och måla övre delarna av sky-skrapning raket. Arbetarna har redan skalat Saturn V till att börja makt att tvätta sina svarta och vita ytan.

US Space & Rocket Center, som fungerar som officiell visitor center för Marshall Space Flight Center och US Space Camp, får ingen finansiering från NASA eller den federala regeringen. Medan centrum är en kommission av Alabama, dess statliga finansieringen täcker endast tre procent av sina kostnader. För projekt som Återuppliva Saturn V-kampanj, center bygger på donationer.

US Space & Rocket Center, tillsammans med Staden Huntsville, är planering en Apollo 11 50-årsjubileum som kommer att innehålla ett Guinness världsrekord försök på den mest samtidig raket lanserar och en Apollo homecoming middag. Replik Saturn V kommer att stå i centrum för dessa aktiviteter, därav önskan att få det ser sitt bästa.

Det Återuppliva Saturn V-kampanj också faller inom ramen för mitt pågående Raket Beskyddare kampanjen, som är att reparera och återställa andra historiska missiler och starta fordon att visas nära Saturn V replica i centrum raket och transfer parker.

“Bli en del av historien och att inspirera kommande generationer som mänskligheten drömmar en gång till för att gå tillbaka till månen och på Mars,” sade Barnhart.

Följ collectSPACE.com på Facebook och på Twitter på @collectSPACE. Copyright 2017 collectSPACE.com. Alla rättigheter förbehållna.

Skulle du Också Vilja

 • Trump Hedrar 50-Årsdagen av Apollo 11 månlandningen i State of the Union Tal
  Utrymme

 • Delta II att “Leva Bland Jättar” i Kennedy Space Center Raket Trädgård
  Utrymme

 • Iscensättningar av månlandningen: 50 År Sedan Apollo 11 Var Ett År Från “Giant Leap”
  Utrymme

 • Tran-Quilt-y Bas: National Quilt Museum är Värd månlandningen Utställning
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Geologer Listat Ut Var de Mest Avlägsna Del av Havet Kom Från

 2. Europeiska rymdorganisationen Firar Kvinnor i Vetenskap med Astro Pi Utmaning

 3. En Komet, Meteor, Nebula och Plejaderna Kombinera till En Episk Utrymme Foto

 4. SpaceX är Raptor Motor Träffar Effekt för Starship Lanserar Elon Musk Säger

 5. NASA Spioner Insikt Mars Lander från Rymden som Jagar Marsquakes (Foton)