Geologer har Funnet Ut Hvor de Mest Avsidesliggende Del av Havet Kom Fra

0
150

Geologer har Funnet Ut Hvor de Mest Avsidesliggende Del av Havet Kom Fra

Av

Rafi Letzter, Live Science Ansatte Forfatter

|

Februar 11, 2019 05:29pm ET

 • MER

Kreditt: Shutterstock

En koreansk icebreaker gjort sin vei til en av de mest avsidesliggende delene av havet i 2011 og 2013, i et område i nærheten Antarktis og sør for New Zealand. Det er det mudret opp opp materiale fra havbunnen som avslørte en tidligere ukjent område av Jorden er smeltet dypet.

Forskere analysert en blanding av kjemiske varianter som kalles isotoper i havbunnen prøver fra ulike deler av planeten for å finne ut hva “kappe domene”, produsert dem. De fleste av solid ting på eller nær jordoverflaten, som var, på et tidspunkt, en del av jordens varme smeltet interiør. Men forskjellige deler (eller domener) av det indre inneholde forskjellige prosenter av ulike isotoper og dermed produsere ulike telltale komposisjoner, eller signaturer. Forskere studere materiale fra denne fjerne en del av havet, kalles den Australsk-Antarktis Ridge (AAR), fastslått at det hadde en unik kjemisk signatur. Denne nye signatur betyr prøvene må ha kommet fra et domene som tidligere var ukjent. [Bilder: Ocean Skjult Under Jordens Overflate]

Dette 1,200 kilometer bred (1,900 kilometer) i regionen var “den siste gap” i geologisk modell av havbunnen, forskere skrev i en artikkel publisert Jan. 28 i tidsskriftet Nature Geofysikk.

Forskere hadde spådd at den AAR ville ha en lignende isotopisk signatur i Stillehavet, skrev de, noe som tyder på at de to havbunnen regioner dukket opp fra samme del av Jordens mantel — hot -, stein-regionen senere klemt mellom jordskorpen og kjernen. I stedet, det ser ut til å ha brast oppover separat fra sin egen del av mantelen, trolig som en del av et større geologiske avbrudd som skjedde rundt 90 millioner år siden.

Det var slutten av perioden når Jordens landmasser var sluttet seg sammen i supercontinent Gondwana, med dagens Antarktis i midten. Når Gondwana endelig brøt opp, forskere skrev, “dype mantelen oppstrømning,” som de har kalt Zealandia-Antarktis Hovne opp, ser ut til å ha presset sin vei mellom det som skiller kontinental biter, og danner relativt grunt havbunnen av AAR.

Så det er den siste delen av ocean ‘ s mantelen domene identifisert. Men det vil sannsynligvis ikke være slutten av diskusjonen av hvordan alt dette nye mantelen domene og den allerede etablerte de har samhandlet hele Jordens dyp forhistorie til å produsere den planeten vi kjenner igjen i dag.

Opprinnelig publisert på Live Science.

Vil du Også Liker

 • Jorden Når Svelget Sin Egen Superocean. Kan Det Skje Igjen?
  Plass

 • Ocean Måner, Lovende Mål i Søk etter Livet, Kan Være Død Inne
  Plass

 • Den Beste Plass Historier 2018!
  Plass

 • Jorden Er Å Spise Sin Egen Hav
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. European Space Agency Feirer Kvinner i Vitenskapen med Astro Pi Utfordring

 2. Kampanje Lansert til å “Gjenopplive Saturn V’ Vertikal Rakett Kopi

 3. En Komet, Meteor, Nebula og Pleiadene sammen til En Episk Space Bilde

 4. SpaceX ‘ Raptor Motor Treff Strøm for Starship Lanserer, Elon Musk Sier

 5. NASA Spioner Innsikt Mars Lander fra Verdensrommet som Den Jakter Marsquakes (Bilder)