Europeiska rymdorganisationen Firar Kvinnor i Vetenskap med Astro Pi Utmaning

0
196

Europeiska rymdorganisationen Firar Kvinnor i Vetenskap med Astro Pi Utmaning

Av

Elizabeth Öberg, Space.com Bidragsgivare

|

Februari 11, 2019 04:31pm ET

 • MER

Kodning kommer att bli ännu viktigare i utforskning av rymden som människan utforska avlägsna platser, säger en Kanadensisk astronaut kandidat i en ny video.

För att fira den Internationella Dagen för Kvinnor och Flickor i Science (idag, Feb. 11), Jennifer Sidey-Gibbons talade till den Europeiska rymdorganisationen om hennes kvinnliga förebilder och vikten av att kvinnor i kodning historia.

ENS släppt videon för att främja sina Astro Pi Utmaning, en ESA-Utbildning sker i samarbete med Raspberry Pi Foundation. Programmet erbjuder studenter en möjlighet att göra plats-baserade vetenskapliga undersökningar med hjälp av Raspberry Pi datorer på den Internationella rymdstationen (ISS).

“Kodning har varit viktigt för utforskning av rymden. Det har varit otroligt viktigt, och som går tillbaka till början av månlandaren när vi var i Apollo-programmet och Margaret Hamilton kodat lander program för Apollo 11,” sade Sidey-Gibbons.

Apollo 11 var den första mänskliga uppdrag att landa på månen, och säkert inför två astronauter till månens yta den 20 juli 1969. Sex andra framgångsrika mänskliga månlandningar följt mellan 1969 och 1972.

“Jag menar, att historia är otrolig,” Sidey-Gibbons fortsatte, “och vi har använt den innan och sedan för att slutföra så många uppgifter som vi har automatiserat.” Som videon visade ISS robotarm Canadarm2 att manipulera en nyttolast i rymden, Sidey-Gibbons sa att kodning är “i mitten” av uppgifter, även om astronauter eller Mission Control kan hjälpa utrymme robotar.

“När vi går framåt och gå och utforska platser som ligger längre bort, vi kommer att behöva förlita sig på kodning nya program [och] artificiell intelligens, mer och mer. Jag tror att det är otroligt spännande,” fortsatte hon.

Sidey-Gibbons sa att hennes huvudsakliga inspiration för att bli en astronaut var en kvinnlig förebild: före detta Kanadensiska spaceflyer Roberta Bondar, en neurolog som flög på rymdfärjan STS-42 1992. Medan Sidey-Gibbons var bara tre år gammal på den tiden, hon sa att hon kommer ihåg hur imponerad hennes mamma var – och Sidey-Gibbons även hållit en klippbok med tidningsurklipp av Bondar äventyr.

Sidey-Gibbons, 30, var en av två Kanadensare som valts i juli 2017 för att bedriva en två-årig utbildning med NASA, för astronaut kandidater för att bli full astronauter berättigade till rymdfärder. Av en tillfällighet, tillsyn av klass träningsupplägg är gjort av andra Kanadensiska astronauten Jeremy Hansen. Ännu en Kanadensiska, David Saint-Jacques, är i mitten av en sex månaders utrymme uppdrag till ISS som började i December. Kanada har sin egen space agency, samt ett samarbetsavtal med ESA.

Du kan också läsa om fler kvinnliga förebilder inom forskningen på detta NASA webbsida tänkt att inspirera studenter att göra karriär inom vetenskap, teknik, teknik eller matematik (STEM).

Du kan följa oss på @Spacedotcom och på Facebook.

Skulle du Också Vilja

 • Canada ‘ s Första Kvinna i Rymden Speglar Milstolpe Året Är 2019
  Utrymme

 • Sagostund i Rymden: Kanadensiska Astronauten Lyder “Explorers Club’ Barn ‘ s Bok i Omloppsbana
  Utrymme

 • Kanada Firar Lanseringen av Första Astronaut i 6 År
  Utrymme

 • Astronaut att Rida på Nästa Besättning Soyuz Har Förtroende för ryska Utrymme Tech
  Utrymme

Författare Bio

Elizabeth Öberg, Space.com Bidragsgivare

Elizabeth Howell är en bidragande författare till Space.com som är en av de få Kanadensiska journalister att regelbundet rapportera om utforskning av rymden. Hon driver ett Ph D. deltid inom flyg-sciences (University of North Dakota) efter att ha avslutat en M. Sc. (space studies) vid samma institution. Hon har också en fil kand i journalistik examen från Carleton University. Förutom att skriva, Elizabeth undervisar i kommunikation vid university and community college nivå. Att se hennes senaste projekt, följa Elizabeth på Twitter på @HowellSpace.

Elizabeth Öberg, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Geologer Listat Ut Var de Mest Avlägsna Del av Havet Kom Från

 2. Kampanj för att “Återuppliva Saturn V’ Vertikala Raket Replica

 3. En Komet, Meteor, Nebula och Plejaderna Kombinera till En Episk Utrymme Foto

 4. SpaceX är Raptor Motor Träffar Effekt för Starship Lanserar Elon Musk Säger

 5. NASA Spioner Insikt Mars Lander från Rymden som Jagar Marsquakes (Foton)