Ultima Thule Utenfor Pluto Er Flat Som en Pannekake (og Ikke en Plass Snømann Etter Alle)

0
117

Ultima Thule Utenfor Pluto Er Flat Som en Pannekake (og Ikke en Plass Snømann Etter Alle)

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

Februar 11, 2019 12:21am ET

 • MER

Ultima Thule ser ikke mye ut som en snømann tross alt.

Siste bilder som nasas New Horizons-sonden fotograferte av Ultima Thule under probe ‘ s epic Jan. 1 passerte avsløre fjernt objekt til å bli langt flatere enn forskerne hadde trodd, oppgave team medlemmer, kunngjorde i dag (Februar. 8).

“Vi hadde et inntrykk av Ultima Thule basert på begrenset antall bilder returneres i dagene rundt den passerte, men ser mer data har i betydelig grad endret vårt syn,” Nye Horisonter principal investigator Alan Stern, av Southwest Research Institute i Boulder, Colorado, sa i en uttalelse. [Nye Horisonter på Ultima Thule: Full Dekning]

“Det ville være nærmere virkeligheten å si Ultima Thule formen er flatere, som en pannekake,” Stern lagt til. “Men, viktigst av alt, den nye bilder er å skape vitenskapelige gåter om hvordan et slikt objekt kan også være dannet. Vi har aldri sett noe som dette går i bane rundt solen.”

Nasas New Horizons tok dette bildet av Ultima Thule på Jan. 1, 2019, fra en avstand på 5,494 miles (8,862 kilometer). Til venstre: Et “gjennomsnitt” av 10 bilder tatt av Lang Rekkevidde Rekognosering Imager (LORRI); halvmåne er uklare fordi en relativt lang eksponeringstid ble brukt under denne raske søk for å øke kameraets signal nivå. Til høyre: En skarpere bearbeidet versjon av bildet, noe som fjerner motion blur.
Kreditt: NASA/Johns Hopkins Anvendt Fysikk Laboratorium/Southwest Research Institute/National Optical Astronomy Observatory

$720 millioner Nye Horisonter oppdrag lansert i januar 2006 for å utføre det for første gang passerte Pluto. Sonden aced dette møtet i juli 2015, avslører dverg planet for å være en svært mangfoldig verden av overraskende variert og kupert landskap.

Nye Horisonter deretter satt ut en lengre oppdrag, som omhandlet en nærpassering av Ultima Thule, som er offisielt kjent som 2014 MU69. Dette objektet er ca 21 km (34 kilometer lang og ligger 1 milliard km (1.6 milliarder km) utenfor Plutos bane. (Ultima er i dag 4.1 milliarder miles, eller 6,6 milliarder kilometer fra Jorden.)

Første bilder tatt i løpet av Nye Horisonter ” tilnærming foreslått at Ultima Thule er formet som en bowling pin-kode. Men det inntrykket endret seg kort tid før den nærmeste tilnærming, som skjedde like etter midnatt på nyttårsaften Dag og tok sonden i løpet av 2200 miles (3,540 km) av den mystiske legeme. Bilder tatt rundt det tidspunktet som er angitt som Ultima Thule består av to kammer, som begge viste seg å være omtrent sfærisk.

En snømann, med en tydelig rødlig fargetone.

Den gamle (øverst) og nye (nederst) form-modell utsikt over fjernt objekt Ultima Thule, som nasas New Horizons-sonden passerte på Jan. 1, 2019. Oppgave team medlemmer trodde først Ultima Thule ligner en snømann, men nå tror objektet til å bli flat. Den stiplede blå linjene representerer usikkerhet, noe som indikerer at Ultima Thule kan enten være flatere enn eller ikke så flat som avbildet i denne figuren.
Kreditt: NASA/Johns Hopkins University Anvendt Fysikk Laboratorium/Southwest Research Institute

Men den nylig utgitte bilder har tvunget en annen revurdere. Nye Horisonter tok lang eksponering bilder om 10 minutter etter nærmeste tilnærming; det sentrale bildet i sekvensen ble tatt fra en avstand på 5,494 miles (8,862 km), oppgave team medlemmer sa.

Den nye synspunkter ble tatt fra en annen vinkel enn den snømann-noe som tyder på bilder, og de viser Ultima Thule ‘ s disposisjon mot en rekke bakgrunn stjerner. Ved å legge merke til hvilke av disse stjernene gikk mørk som Ultima blokkert dem ut, oppgave forskere var i stand til å kartlegge objekt (overraskende flatskjerm) form.

“Dette er virkelig en utrolig bildesekvens, tatt av et romskip å utforske en liten verden 4 milliarder km unna Jorda,” Stern sa. “Ingenting som dette noen gang har vært fanget i bilder.”

Mens den nylig utgitte bilder er endelig de Nye Horisonter knakk av Ultima, de er langt fra de siste biter av data vi får se fra sonden. Det vil ta en total på ca 20 måneder for Nye Horisonter å sende hjem alle sine passerte bilder og målinger, oppgave team-medlemmer har sagt.

Og Ultima Thule-kan ikke være i romskipet er endelig passerte mål. Nye Horisonter er i god helse og har nok drivstoff til å zoome av en annen fjernt kroppen, hvis NASA gir en annen oppgave extension, Stern har sagt. (Gjeldende utvidet oppdraget går gjennom 2021.)

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” (Grand Central Publisering, 2018; illustrert av Karl Tate), er ute nå. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Se Ultima Thule Spinn Som en Propell i Denne Awesome Nye Horisonter Passerte Video
  Plass

 • Jakten På for Måner Rundt Ultima Thule i kuiperbelte
  Plass

 • ‘Møte Ultima Thule’: 1. Farge Bilde av Nye Horisonter Mål Avslører en Rød ‘Snømannen’
  Plass

 • Nasas New Horizons Bare Laget de Mest Fjerntliggende Passerte Plass i Historien. Så, Hva er Neste?
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv, “Ut av Det,” ble utgitt Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Utsikten fra Plassen Kunne Forandre Verden, Virgin Galactic Sier

 2. På Denne Dagen i Verdensrommet! Feb. 11, 2010: NASA Lanserer Solar Dynamics Observatory

 3. NASA Senteret Nominert til å Føre National Reconnaissance Office

 4. SpaceX Dragon Mannskap Demo-1 Fly til romstasjonen: Hva du kan Forvente

 5. Noe Montering Nødvendig: Gigantisk Neste-Generasjon Plass Teleskoper Kan Være Bygget Av Jord