SpaceX Dragon Mannskap Demo-1 Fly til romstasjonen: Hva du kan Forvente

0
112

SpaceX Dragon Mannskap Demo-1 Fly til romstasjonen: Hva du kan Forvente

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

Februar 11, 2019 12:22am ET

 • MER

SpaceX er ruster opp for et stort human-romfart milepæl.

Elon Musk er selskapet tar sikte på å fly den første demonstrasjonen oppdrag av Mannskapet Dragon-kapselen til den Internasjonale romstasjonen (ISS) 2. Mars.

Denne flyturen, kjent som Demo-1, vil være uncrewed. Men hvis alt går bra, Mannskap Dragon vil trolig frakte astronauter til og fra bane lab for første gang denne sommeren. [Ta en Spasertur Gjennom SpaceX ‘ s Mannskap Dragon]

Her er hva du trenger å vite om Mannskapet Dragon, Demo-1 og den kortsiktige fremtiden for bemannet romfart.

SpaceX ‘ s første Besetningen Dragon-romfartøyet er sett på toppen av sin Falcon 9 rakett på Launch Pad 39A av nasas Kennedy Space Center i Cape Canaveral, Florida i februar 2019.
Kreditt: SpaceX

SpaceX har vært å utvikle Mannskap Dragon under et bildesøk-dollar kommersielle mannskap kontrakt med NASA. Etaten inngått en lignende avtale med Boeing, som arbeider på en kapsel kalt CST-100 Starliner.

Målet er å gå tilbake orbital human spaceflight til AMERIKANSK jord. Amerikanske astronauter har vært avhengig av russiske Sojuz-raketter og romskip for å komme til og fra den internasjonale ROMSTASJONEN siden juli 2011, da pensjonert NASA sin space shuttle flåten.

Mye penger har strømmet fra NASA til sin russiske kollega, Roscosmos, som et resultat; seter om bord på tre-person Soyuz romfartøy for tiden selger for rundt $80 millioner kroner stykket.

Mannskapet Dragon vil starte på toppen av SpaceX er arbeidshesten Falcon 9 rakett, en to-trinns kjøretøy som har et gjenbrukbart første fasen. Starliner, som er planlagt å gjøre sin uncrewed jomfrutur til ISS en gang i April, vil bli lofted av United Lanseringen Alliansen Atlas V-raketter, som er ikke gjenbrukes.

Mannskapet Dragon er en modifisert, oppgradert versjon av SpaceX ‘ s robot last Dragon-kapsel, som har fløyet uncrewed etterforsyninger oppdrag til den internasjonale ROMSTASJONEN under en annen NASA-kontrakt siden 2012.

Mannskapet Dragon har mange astronaut-relaterte har sin robot fetter mangler — for eksempel seter (syv av dem), windows, fancy touch-skjermen viser, et liv-støtte system, og en flukt system. Escape system, som er utformet for å få Mannskap Dragon ut av skade måte i tilfelle av en lansering beredskap, består av åtte SpaceX SuperDraco motorer bygget i kapselen kropp.

Det er andre viktige forskjeller mellom de to kjøretøyene også. For eksempel, Dragon har tradisjonell deployerbare, solcellepaneler, men Mannskapet Dragon ‘ s solcellepaneler dekke satellittens stammen, og krever ingen handling for å aktivere.

Både Dragon varianter er designet for å være gjenbrukbare, og SpaceX har allerede reflown flere av lasten håndverket på ISS oppdrag. Men hver enkelt Mannskap Dragon vil ikke fly flere ISS oppdrag for NASA, i hvert fall ikke i utgangspunktet, SpaceX representanter har sagt

((VideoProviderTag|jwplaDemo-1 vil starte fra historiske Launch Complex 39A ved nasas Kennedy Space Center i Florida. SpaceX er rettet mot Mars 2 for oppskytning, om at dato er langt fra satt i stein.

Oppdraget er utformet for å teste nesten alle av Mannskapet Dragon ‘ s kritisk utstyr, fra sin automatisert tilnærming og docking-utstyr til sine liv-støtte og re-entry-systemer. SpaceX personell vil overvåke disse systemenes ytelse nøye for varigheten av omtrent 2 uker lange oppdrag, som vil ende med en fallskjerm-aided splashdown i Stillehavet.

Men en vellykket vende tilbake til Jorden vil ikke annonsere Mannskap Dragon ‘ s vilje til å bære mannskap. SpaceX vil også gjennomføre en uncrewed “in-flight avbryt” test med kapselen i juni, for å være sikker på esc-systemet fungerer som det skal.

Hvis alt går bra med begge disse flyreiser, Demo-2 vil bli tømt for oppskytning. Som oppgave, og som kan starte så tidlig som i juli, vil ta NASA-astronauter Bob Behnken og Douglas Hurley til ISS for ca en ukes opphold.

Operative mannskap på misjon til bane lab for NASA ville følge vellykket gjennomføring av Demo-2.

Om SpaceX ‘ s visjon holder, Mannskap Dragon vil ikke fly for lenge — og ingen vil last Dragon eller Falcon 9 og Falcon Heavy raketter.

SpaceX er å bygge et nytt, gjør-det-alle romfart system, som består av en 100-passasjer romskip kalt Starship og en gigantisk rakett kalt Super Kraftig. Den gjenbrukbare duo skal frakte folk til og fra Mars, månen og andre fjerntliggende destinasjoner, Moskus har sagt, og gjør alt annet SpaceX har behov for det, til, fra å lansere satellitter for å rydde opp plass useriøs.

Starship og Super Kraftig vil også jobbe litt nærmere Jordens overflate, ferrying folk på superrask punkt-til-punkt turer rundt om i verden.

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” (Grand Central Publisering, 2018; illustrert av Karl Tate) er ute nå. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • SpaceX, Boeing (og NASA) Trykk Tilbake 1. Lanserer Test av Eget Romskip
  Plass

 • SpaceX Video Viser frem Mannskap Dragon Tilgang Arm for Astronauter
  Plass

 • SpaceX Test Branner Rakett for 1. Mannskap Dragon Lansering i februar
  Plass

 • SpaceX, NASA Presse 1. Mannskap Dragon testtur til februar
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv, “Ut av Det,” ble utgitt Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Utsikten fra Plassen Kunne Forandre Verden, Virgin Galactic Sier

 2. På Denne Dagen i Verdensrommet! Feb. 11, 2010: NASA Lanserer Solar Dynamics Observatory

 3. NASA Senteret Nominert til å Føre National Reconnaissance Office

 4. Ultima Thule Utenfor Pluto Er Flat Som en Pannekake (og Ikke en Plass Snømann Etter Alle)

 5. Noe Montering Nødvendig: Gigantisk Neste-Generasjon Plass Teleskoper Kan Være Bygget Av Jord