Etter en Treg Start, melkeveien Naboer Har Upped Sine Stjerners-Forming Spill

0
116

Etter en Treg Start, melkeveien Naboer Har Upped Sine Stjerners-Forming Spill

Av

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter

|

Februar 11, 2019 12:10 am ET

 • MER

Den Store og Lille Magellanske Skyer over Las Campanas-Observatoriet i Chile.
Kreditt: Ryan Trainor

Når det kom til churning ut stjernene, melkeveien er nærmeste galaktiske naboer fikk en treg start. Men de skyter fart nå.

Ved å gjøre de første detaljerte kjemiske kart av en galaxy utover vår egen, har forskere funnet ut at stjerners-formasjonen i den Store og Lille Magellanske Skyer har tilsatt i den siste tiden, etter et tidsetterslep. De nye resultatene gir ikke bare innsikt i de mest tallrike typen av galakser i universet, kan de også bidra til bedre forståelse av utviklingen av melkeveien.

Selv om de Store og Små Magellanske Skyer (LMC og SMC, henholdsvis) ligger bare lag 150 000 lysår fra melkeveien — rett ved siden av, astronomisk sett — astronomer har hatt en hard tid på å studere deres sammensetning. [Svimlende rekke Stjerner Imponerer i Ny Hubble-Bilde]

“Det har vært utfordrende å kartlegge deres fulle struktur,” David Nidever, en astronom ved Montana State University, fortalte reportere i forrige måned på 233rd halvårlige møtet i American Astronomical Society i Seattle. Nidever og hans kolleger brukte Apache Point Observatory Galaktiske Utviklingen Eksperiment 2 (HØYDE-2) undersøkelse for å få nøyaktige observasjoner av 5000 stjerner i Magellanske Skyer. Ved å kartlegge hvordan tunge elementer er distribuert gjennom stjerner i galaksen, astronomer var i stand til å modellere omtrent da generasjoner av stjerner ble født.

“Med denne nye funksjonen, kan vi studere de Magellanske Skyer som aldri før,” Nidever sa.

Synlig bare fra den Sørlige Halvkule, LMC og SMC var oppkalt etter explorer Ferdinand Magellan, som ledet den første Europeiske ferden til circle verden. Paret er dverg galakser, mindre samlinger av stjerner som kan inneholde alt fra 1000 til 1 000 000 000 ganger solens masse i gass, støv og stjerner, i henhold til Nidever er papir på den nye jobben. Melkeveien er omgitt av dusinvis av kjent dverg galakser og forskere mistenker at det er mange flere som gjemmer seg i utkanten, deres små, pistrete former, noe som gjør dem vanskelig å oppdage.

Selv om de kvalifiserer som dverg galakser, LMC og SMC er uvanlig, bygge stjerner er mye langsommere enn sine kolleger. Forskjellen har vært en langvarig mysterium for forskerne.

“Det bør være en sammenheng mellom massen av galaksen og tidlig stjerneformasjon priser,” fortalte Nidever Space.com. “De Magellanske Skyer faller vei ut av at trenden.”

Den Sloan Digital Sky Survey er STORHETSTIDEN-1-prosjektet studerte melkeveien fra den Nordlige Halvkule fra 2011 til 2014, og gir “enestående innsikt i den dynamiske struktur og kjemiske history of the galaxy,” i henhold til Sloan ‘ s nettside. Basert i New Mexico, den første versjonen av STORHETSTIDEN var begrenset til den Nordlige Halvkule.

I 2017, nesten-identiske instrument APOGEE-2 ble installert på Las Campanas-Observatoriet i Chile. Maskinen begynte å observere LMC og SMC samme år.

De første stjernene ble dannet av tette skyer av hydrogen og helium, konvertere en liten prosentandel av gass til tyngre grunnstoffer. Når de eksploderte i voldelige supernovas, de plantet sitt miljø med disse elementene, som ble trukket inn i neste generasjon av stjerner, og syklusen fortsetter — med hver generasjon av stjerner konvertering mer materie til tyngre grunnstoffer.

Med HØYDE-2, Nidever og hans kolleger var i stand til å undersøke kjemiske sammensetningen av tusenvis av stjerner i LMC og SMC. Forskere kastet seg som makeup i simuleringer for å finne ut hvor lang tid det tok generasjoner av stjerner dannes. På den måten var de i stand til å rekonstruere den stjerners-formasjon historie av både galakser.

I motsetning til melkeveien, Magellanske Skyer fikk en treg start, bygge nye stjerner ca 50 ganger langsommere enn vår egen galakse, Nidever sa. Men til tross for dette lat start, LMC nylig hadde hatt en kick som forårsaket en seks-brett hoppe i nye stjerner.

“Det er aldri for sent å få aktive,” Nidever sa.

Hva som forårsaket den siste uptick, som skjedde om lag 2 milliarder år siden? Nidever sa den mest sannsynlige kilden er som en fersk børste med SMC drevet starbirth i større dverg galaxy.

“Vi kan se har om at de har samhandlet i deres struktur,” Nidever sa.

Skyene’ treg start sammenlignet med andre dverg galakser rundt melkeveien. – Stjerners-formasjon priser i paret er enda lavere enn forventet for sin masse, Nidever sa.

En stjerne-forming-regionen i den Store Magellanske Sky. Slepebåten av melkeveien er tyngdekraften fører til gass-skyer i nærheten dverg galaxy å kollapse inn i nye stjerner, som lyser opp galakser.
Kreditt: NASA/ESA/Bekreftelse: Josh Lake

“Det er litt av et mysterium,” sa han.

Forskjellen sannsynlig stammer fra ulike miljøer. De fleste av dverg galakser studert så langt har gjort flere turer rundt melkeveien. Deres gravitasjonelle vekselvirkninger med vår galakse, kan ha bidratt til å slå sin gass til stjerner.

Den LMC og SMC, men er mest sannsynlig å ta sine aller første spinn rundt melkeveien, i henhold til tidligere forskning. Det betyr at de brukte omtrent 10 milliarder år på å bygge stjerner i isolasjon, uten en massiv galaxy å øke sin starbirth, forskerne sa. Bare i de siste par milliarder år har paret begynt å samhandle oftere med melkeveien og med hverandre, forsterke hvor raskt de bygger sine stjerner.

Men ting er bare komme i gang for LMC og SMC. I om lag 2,5 milliarder år, LMC vil fusjonere med melkeveien, sparker av en forfjamset av stjerneformasjon.

“Mange av stjernene [i Magellanske Skyer] vil bli kastet i halo av melkeveien, og vil ha dramatisk effekt på sammensetningen av sin halo,” Nidever sa.

Flettingen vil forårsake et utbrudd av stjerneformasjon i den gjenværende gass og støv av de Magellanske Skyer, la han til. Etter å ha fått ut til en så treg start, paret vil bryte opp sine siste år i en storm av stellar fyrverkeri.

Forskning har blitt sendt til Astrofysiske Journal og er tilgjengelig på preprint server arXiv.

Følg Nola Taylor Redd på Twitter @NolaTRedd eller Facebook. Følg oss på Twitter på @Spacedotcom eller på Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Disse Boblene for Stjerners Fødsel i melkeveien er Galactic Nabo Se Spektakulære!
  Plass

 • Vår melkeveien Vil Krasje Inn i en Nabo Galaxy Fortere Enn Du Tror
  Plass

 • Den Beste Plass Historier 2018!
  Plass

 • Lille Magellanske Sky, En Satellitt-Dverg Galaxy Nabo
  Plass

Forfatter-Bio

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter

Nola Taylor Redd er en medvirkende forfatter for Space.com. Hun elsker alle ting på plass og astronomi-relatert, og har muligheten til å lære mer. Hun har en Bachelorgrad i engelsk og Astrofysikk fra Agnes Scott college og serveres som praktikant på Sky & Telescope magazine. I sin fritid, hun homeschools hennes fire barn. Følg henne på Twitter på @NolaTRedd

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Utsikten fra Plassen Kunne Forandre Verden, Virgin Galactic Sier

 2. På Denne Dagen i Verdensrommet! Feb. 11, 2010: NASA Lanserer Solar Dynamics Observatory

 3. NASA Senteret Nominert til å Føre National Reconnaissance Office

 4. SpaceX Dragon Mannskap Demo-1 Fly til romstasjonen: Hva du kan Forvente

 5. Ultima Thule Utenfor Pluto Er Flat Som en Pannekake (og Ikke en Plass Snømann Etter Alle)