Splashdown! SpaceX Dragon Återvänder till Jorden Efter 2: a Space Station Leverans

0
39

Splashdown! SpaceX Dragon Återvänder till Jorden Efter 2: a Space Station Leverans

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

14 januari 2019 11:17am ET

 • MER

SpaceX: s fjärde Dragon-kapsel för att göra två resor till den Internationella rymdstationen framgångsrikt återvände till Jorden natten, med splashdown bekräftade i Stilla Havet.

Dragon var på grund av att plaska ner idag (Jan. 14) vid 12:15 am EST (0515 GMT), men kapseln återvände några minuter för tidigt, med SpaceX att posta en bekräftelse på Twitter kl 12:12 am EST (0512 GMT). Kapseln hade lanserat den Dec. 5.

“Farväl Dragon!,” Expedition 58 astronauten David Saint-Jacques från Canadian Space Agency sade på Twitter. “#Canadarm2 precis släppt SpaceX-16 kapsel, återvänder experiment till forskare runt om i Världen.” [Video: Se SpaceX Dragon Avgår rymdstationen]

SpaceX har ännu inte sagt om kapseln var framgångsrikt fört tillbaka till hamnen. Detta uppdrag var den första SpaceX splashdown och återhämtningen sker på natten, enligt ett uttalande NASA inlagd under kapsel 6-timmars resa tillbaka till Jorden.

Dragon-kapsel var utplacerade av Canadarm2, en robotarm ombord på den Internationella rymdstationen.
Kredit: David Saint-Jacques/Canadian Space Agency/Twitter

Dragon-kapsel släpptes robot från rymdstationen igår (Jan. 13) at 6:33 pm EST (2333 GMT), med NASA-astronauten Anne McClain övervaka proceduren från och med inne i rymdstationen kupol.

Att manövrera var försenat, med kapsel släpptes ursprungligen planerad till Jan. 10, då för ca 3 timmar tidigare på dagen igår. Både förseningar som orsakas av dåligt väder på Dragon ‘ s splashdown plats i Stilla Havet. Kapseln bär material från vetenskapliga experiment som behöver analyseras förr snarare än senare, enligt NASA.

“Den kommersiella fraktfartyg är att ta hem en mängd kritiska utrymme för forskning som kommer omedelbart att plockas upp av NASA ingenjörer och distribueras till forskare över hela landet,” en NASA uttalande om frakt retur sagt. “Station maskinvara kommer också hämtas för analys, renovering eller kasta”. [Se lansera foton för SpaceX Dragon CRS-16 flygning]

Kapseln återkomst som den Internationella rymdstationen hus tre astronauter, med stationen fortfarande kort bemannad efter den misslyckade lanseringen av två astronauter på Oktober. 11 förra året. Nästa trio av besättningsmännen — inklusive de två astronauter från NASA: s Nick Haag och den ryska Alexey Ovchinin, liksom rookie NASA-astronaut Christina Hängmatta Koch — är för närvarande planerad att starta på Februari. 28. Det finns ingen last transporter för närvarande planerad att ske före dess.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Soyuz Besättning Återvänder till Jorden Efter en Minnesvärd 6 Månader i Rymden
  Utrymme

 • SpaceX Lanserar Dragon Lastfartyg till rymdstationen, Men Missar Raket Landning
  Utrymme

 • SpaceX Dragon Lastfartyg Lanserar till rymdstationen Idag. Här är Hur att Titta på Live.
  Utrymme

 • Möglig Musen Chow Förseningar SpaceX Dragon Lanseringen till rymdstationen
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

 2. Michelle Yeoh (och Avsnitt 31) Är att Få en “Star Trek” Spin-Off!

 3. Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

 4. “Escape Artist” och mycket Mer! Här är det “Star Trek: Korta Vandringar’ Nedsliten Du har Väntat på

 5. Konstigt Stjärniga System är Planet-Utgör en Disk Går Vertikalt Som ett pariserhjul