SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

0
56

SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

14 januari 2019 03:20pm ET

  • MER

SpaceX varslar om 10 procent av sin arbetskraft för att fokusera resurser på sitt nya bärraket och satellit-projekt
Kredit: SpaceX

SEATTLE — SpaceX varslar cirka 10 procent av arbetskraften, en kostnadsbesparande flytta företaget säger att det krävs att fokusera på utvecklingen av nästa generations starta systemet och bredband satellit-konstellation.

I ett uttalande sent på Jan. 11, företaget har bekräftat att SpaceX är att lägga ut en del av sin arbetskraft. Det är den första storskaliga minskning av arbetsstyrkan sedan bolaget grundades år 2002, trots att företaget gjorde eld flera procent av sina anställda i 2014, en flytt som bolaget sade på den tiden var baserad på utvecklingssamtal.

“För att fortsätta leverera för våra kunder och för att lyckas med att utveckla interplanetära rymdfarkoster och en global space-baserade Internet, SpaceX måste bli smalare företaget,” bolaget anges, med hänvisning till det pågående arbetet med sitt Rymdskepp och Super Tunga lanseringen fordon och Starlink konstellation. “Antingen av denna utveckling, även när man försökt separat, har ruinerat andra organisationer.”

“Detta innebär att vi måste del sätt med några duktiga och hårt arbetande medlemmar i vårt team,” uttalande fortsatte. “Vi är tacksamma för allt de har åstadkommit och deras engagemang för att SpaceX: s uppdrag. Denna åtgärd vidtas endast på grund av de utomordentligt svåra utmaningar och inte annars skulle vara nödvändigt.”

Uttalandet inte avslöja storleken av uppsägningar, men ett företag som källa, talar på bakgrunden, uppskattade nedskärningar på 10 procent av arbetskraften. Det skulle betyda att cirka 600 eller fler anställda förlorar sina arbeten, som bygger på tidigare uttalanden från företaget tjänstemän att företaget mer än 6 000 anställda.

Uppsägningar, ett företag källan sade inte ange kortsiktiga ekonomiska problem i företaget utan snarare en omfördelning av resurser för att fokusera på utvecklingen av nästa generations starta systemet och bredband konstellation. De reflekterar också, observera andra i branschen, tron att SpaceX växte snabbt och sannolikt behövs för att omstrukturera i alla fall för att sänka sina kostnader.

SpaceX har nyligen tagit upp en ny $500 miljoner euro i finansiering runda som skulle värdera bolaget på uppskattningsvis $30 miljarder. Men lanseringen och satellit-initiativ som företaget bedriver kommer varje kräver flera miljarder dollar för att slutföra. Mysk i September uppskattade att lansera sin nya systemet skulle kosta somwhere i intervallet $2 till 10 miljarder.

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Läs SpaceNews för den Senaste rymdindustrin Nyheter

  • Se Utvecklingen av SpaceX: s Raketer i Bilder

  • FCC Godkänner SpaceX, Telesat, LeoSat och Kepler Internet Konstellationer

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Michelle Yeoh (och Avsnitt 31) Är att Få en “Star Trek” Spin-Off!

  2. Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

  3. “Escape Artist” och mycket Mer! Här är det “Star Trek: Korta Vandringar’ Nedsliten Du har Väntat på

  4. Konstigt Stjärniga System är Planet-Utgör en Disk Går Vertikalt Som ett pariserhjul

  5. Full Moon Namn (och Mer) för 2019