Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

0
44

Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

Av

Leonard David, Space.com’s Space Insider Krönikör

|

14 januari 2019 02:31pm ET

 • MER

Övre höger: Bild från NASA: s Lunar Reconnaissance Orbiter, som visar den landningsplats av Kinas Chang ‘ e 4 uppdrag till månen är långt sida. Bilden togs innan Chang ‘ e 4 Jan. 2 landning. Chang ‘ e 4 tog härkomst foton på vänster och bilden från ytan till lägre rätt.
Bild: NASA/GSFC/Arizona State University/CNSA/CLEP

Forskare har använt bilder tagna av NASA: s Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) för att ytterligare precisera landning språk av Kinas Chang ‘ e 4 bortre sidan uppdrag.

Titta på bara släppt Chang ‘ e 4 härkomst bilder gjort det möjligt för forskare att hitta den exakta landning plats i en Snäv Vinkel Kameran bilden, som skapas av Lunar Reconnaissance Orbiter Kamera, eller LROC. Denna bild togs innan Chang ‘ e 4 s sättning, förklarade LROC principal investigator Mark Robinson, som är baserad på Arizona State University i Tempe.

Den LROC är ett system av tre kameror monterade på LRO att ta bilder med hög upplösning svart och vita bilder och måttlig upplösning multispektrala bilder på månens yta. [Bilder från Månens Bortre Sidan! Kinas Chang ‘ e 4 månlandningen i Bilder]

Chang ‘ e 4 lander-rover duo säkert satt sig ner på slätterna i Von Kármán Krater på natten av Jan. 2. Snart därefter, en färg bild av uppdraget omedelbara omgivningen var förmedlas tillbaka till Jorden.

Robinson sade att framträdande krater, cirka 80 meter (25 meter) i diameter, framför lander kan ses i LROC bildspråk. Du kan utforska mer av området runt Chang ‘ e 4 landningsplatsen via LROC är zoomify läge.

Mot slutet av månaden, LRO kommer att vara en överflygning Von Kármán och kan ge bilder av lander och rover, som har fått namnet Yutu 2. (Den ursprungliga Yutu var rover på Kinas Chang ‘ e 3 uppdrag, som landade på månen är nära side i December 2013. Du kan se sida-vid-sida jämförelse av Chang ‘e 3 och Chang’ e 4 härkomst bilder här.)

Under tiden, en ledande Kinesisk utrymme expert rapporterade att Kina planerar att fördjupa sin lunar utforskning planer, inklusive inrättande av ett scientific research station i södra polarområdet av månen.

Wu Weiren, en akademiker av den Kinesiska Akademin för Teknik och chief designer av Kinas lunar exploration program, sade Kinas statliga Xinhua news service att landets aktuella månens programmet omfattar tre faser: kretsar, landning och återvänder.

De två första faserna har genomförts och nästa steg är att lansera Chang ‘ e 5 sond för att samla in ungefär 4 kg. (2 kg) av lunar prover och föra dem tillbaka till Jorden, sade Wu.

“Vi diskuterar och utarbetar planen för den fjärde fasen av lunar utforskning program, inklusive uppdrag till polarområdena i månen”, sade Wu, enligt Xinhua.

En 80-fot bred (25 meter) kratern framför Chang ‘ e 4 lander kan ses i Lunar Reconnaissance Orbiter bilder, strax nedanför och till vänster om den nedre pilen. Chang ‘ e 4 lander och rover är inte i den här bilden, det var innan duo historiska Jan. 2 touchdown.
Bild: NASA/GSFC/Arizona State University

Vissa ställen på sydpolen av månen får solljus för över 180 dagar i följd. Och golven i vissa polar kratrar aldrig exponeras för solljus och kan hålla fruset vatten, forskare säger.

“Vi hoppas kunna bygga upp en vetenskaplig research station i södra polarområdet av månen. Det skulle köras automatiskt och besöks av människor under korta perioder,” sade Wu.

Enligt Xinhua, en tunga lyft för bärraketer, med en startvikt på ca 4400 ton (cirka 4 000 ton) och en diameter på 33 fot (10 m), är ett mål för 2030. Det skulle hjälpa till att förverkliga målet att Mars prover tillbaka till Jorden och skickar Kinesiska astronauter till månen.

Leonard David är författare till den kommande boken, “Moon Rush: Den Nya Space Race” som publiceras av National Geographic i Maj 2019. En gammal författare för SPACE.com David har varit rapportering om utrymme industrin för mer än fem decennier. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Denna version av den artikel som publicerades på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!
  Utrymme

 • Se den Bortre Sidan av Månen i Detta Fantastiska Panorama från Kinas Chang ‘ e 4 Lander
  Utrymme

 • Kinesiska Rover Vaknar Upp på Månens Bortre Sidan Efter Lunar Tupplur
  Utrymme

 • Kina Just Landat på Månen är Långt Sida och Kommer Förmodligen att Skicka Astronauter på Lunar Resor
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

 2. Michelle Yeoh (och Avsnitt 31) Är att Få en “Star Trek” Spin-Off!

 3. “Escape Artist” och mycket Mer! Här är det “Star Trek: Korta Vandringar’ Nedsliten Du har Väntat på

 4. Konstigt Stjärniga System är Planet-Utgör en Disk Går Vertikalt Som ett pariserhjul

 5. Full Moon Namn (och Mer) för 2019