Hubble Space Telescope Kommer att Pågå till Mitten av 2020-talet, Säger Rapporten

0
60

Hubble Space Telescope Kommer att Pågå till Mitten av 2020-talet, Säger Rapporten

Av

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsgivare

|

14 januari 2019 07:13am ET

 • MER

Startade 1990, Hubble Space Telescope bör fortsätta att fungera fram till 2025.
Kredit: NASA

SEATTLE — Trots den senaste tidens problem med en av sina instrument, Hubble Space Telescope, som väntas pågå i ytterligare minst fem år. En ny rapport visar att den berömda farkosten har en stor chans att uthärda genom mitten av 2020-talet.

“Just nu, alla delsystem och de instrument som har en tillförlitlighet på över 80 procent fram till 2025,” Hubble uppdrag chef Thomas Brown av Space Telescope Science Institute i Maryland berättade Space.com. Brown presenterade resultaten av den tekniska rapporten om teleskopet tillförlitlighet här på ett möte av American Astronomical Society på Jan. 10.

Hans bedömning kommer efter en hård problem krävs ingenjörer att avbryta verksamheten med Hubble ‘ s Wide Field Camera 3 (WFC3) på tisdag, Jan. 8. Starta om instrumentet skulle kunna lösa problemet, men om den inte gör det, WFC3 har en fullständig svit av redundans elektronik att falla tillbaka på. [Hubble i Bilder: Astronomer’ Top Picks (Bilder)]

“[WFC3] kommer att komma tillbaka till vetenskap, men vi vill göra det noga,” sade Brown.

Efter teleskopets 1990 lanseringen, Hubbles spegel var diagnosen ett fel som produceras suddiga bilder snarare än skarpa foton som behövs för vetenskap. Lyckligtvis, rymdfarkosten var utformad för att servas av astronauter. Tack vare deras insatser, och en uppsättning av ersättning instrument som kan rätta till felet mycket som ett par glasögon kan korrigera en persons vision problem, Hubble har skickat vackra bilder tillbaka till Jorden för mer än 25 år.

En anledning till rymdfarkoster har varat så länge är att astronauterna har gett stöd. Service uppdrag fortsatte att uppdatera teleskop fram till 2009, när rymdfärjan var pensionerad.

Den sista uppdateringen till Hubble ingår installation av två helt nya instrument, den Kosmiska Ursprung Spektrograf (COS) och WFC3. Astronauterna på Service-Uppdrag 4 även utföras på plats reparationer för teleskopet är två andra instrument, Advanced Camera for Surveys (ACS) och Space Telescope Spektrograf (STI), som båda hade slutat att fungera. Astronauterna dessutom ersättas med Hubble-18-år-gamla batterier med nya. installeras sex nya gyroskop, vars jobb är att vrida teleskop, och lagt till en helt ny Fin Vägledning till punkt instrumentet.

Astronauterna också omfattas Hubbles utrustning vikar med isolerande paneler och installerat en enhet som kommer att hjälpa till att guida observatoriet ner när dess uppdrag kommer till ett slut.

Även efter 10 år i rymden, WFC3 och COS har fortfarande alla sina backup-system på nätet, vilket bör bidra till att förlänga deras livslängd. “Om redundans system är [som] är tillförlitliga [som grundfärger], vi kan fortfarande få massor av år av dem,” sade Brown.

ACS och sexuellt överförbara infektioner är båda äldre än WFC3 och COS och har redan genomfört några av sina uppsägningar. Fortfarande, Brun förväntar sig att de äldre instrument för att fortsätta att arbeta bra i framtiden, att påpeka att båda var dimensionerade för mer än 80 procent tillförlitlighet.

Rapporten uppskattade den ikoniska Hubbles tillförlitlighet efter att komponenter på marken som har upplevt liknande slitage. Men trots att förutsäga, det är fortfarande möjligt för en allvarlig olycka för att avsluta rymdfarkoster uppdrag i förtid.

Till exempel, i slutet av 2018, Hubble hade frågor withone av sin gyroskop. Teleskopet är laget kunde lösa problemet utan att byta till en backup-system. Brown sade att även om de inte hade kunnat åtgärda det som inte fungerar komponent, team på marken hade kommit upp med andra sätt att hålla teleskopet fungerar.

Hubble-bana är stabila fram till 2030-talet, sade Brown. När som kretsar börjar sönderfalla, rymdfarkosten kommer att medvetet kraschade in i Jordens atmosfär, där Hubble kommer brinna upp innan det når marken.

Men för nu, medan WFC3 är nere, Hubbles tre andra instrument kommer att fortsätta att utforska universum.

“Det finns massor av vetenskap i kön för att hålla kikaren upptagen med de andra tre för överskådlig framtid”, sade Brown.

Följ Nola Taylor Redd på Twitter @NolaTRedd. Följ oss på Twitter@Spacedotcom och onFacebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Rymdteleskop för Framtiden: NASA Har 4 Idéer för Stort Observatorium på att Flyga i 2030-talet
  Utrymme

 • Hubble-Teleskopets Kamera Öga Lider Fel
  Utrymme

 • Den Största Rymdfärder Berättelser av 2018!
  Utrymme

 • Tillbaka i Aktion! Återvunna Hubble-Teleskopet Nabs Tjusig Ny Bild
  Utrymme

Författare Bio

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsgivare

Nola Taylor Redd är en bidragande författare till Space.com. Hon älskar alla saker rymden och astronomi-relaterade, och har möjlighet att lära sig mer. Hon har en Bachelor-examen i engelska och Astrofysik från Agnes Scott högskola och serveras som praktikant på Sky & Telescope tidningen. I sin fria tid, hon homeschools hennes fyra barn. Följ henne på Twitter på @NolaTRedd

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

 2. Michelle Yeoh (och Avsnitt 31) Är att Få en “Star Trek” Spin-Off!

 3. Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

 4. “Escape Artist” och mycket Mer! Här är det “Star Trek: Korta Vandringar’ Nedsliten Du har Väntat på

 5. Konstigt Stjärniga System är Planet-Utgör en Disk Går Vertikalt Som ett pariserhjul