Blod Månen januari 2019: 5 Frågor och svar för den Totala månförmörkelse

0
36

Blod Månen januari 2019: 5 Frågor och svar för den Totala månförmörkelse

Av

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

|

14 januari 2019 07:18am ET

 • MER

En total månförmörkelse kommer att visas över natten från söndag (Jan. 20) till måndag (Jan. 21), och den potentiellt koppar-färgade moon — kallas för “blood moon” — kommer att vara synlig från alla Nord-och Sydamerika.

En månförmörkelse kan uppstå endast under full moon phase. Och eftersom det full moon kommer att framstå som en av de största av 2019, NASA beskriver också lunar eclipse är fullmåne som en “super” moon. Termen har bara använts under de senaste decennierna, och blev särskilt populär under tre på varandra följande supermoons i slutet av 2016.

Walter Freeman, en fysiker vid Syracuse University, svarade fem populära frågor om spännande event som kommer att vara synlig för miljontals människor denna månad. [Super Blod Månen Lunar Eclipse av januari 2019: Komplett Guide]

Denna NASA-bild erbjuder grundläggande information om Jan. 21, 2019, total månförmörkelse. Den röda cirkeln är Jordens mörkaste skugga, umbra. Den tjocka grå ring runt den representerar den yttre delen av Jordens skugga, penumbra. Den tunna svarta ringar visar månens position när det rör sig genom Jordens skugga.
Kredit: Espenak/Meeus/NASA/GSFC

“Det finns inga försiktighetsåtgärder du måste ta när man observerar en lunar eclipse, eftersom månen är aldrig tillräckligt ljust för att skada våra ögon som solen är,” Freeman saidin en Jan. 9 uttalande från Syracuse University. “En blod-månen är en av de få möjligheter vi har att se både månen och stjärnorna på himlen på samma gång, eftersom månen är oftast för ljust!”

“Det är lite mindre än en total månförmörkelse i genomsnitt per år,” sade Freeman. Lunar överskuggar inte inträffar varje månad eftersom månens bana lutar, “så oftast när månen är full, Jordens skugga passerar lite över eller lite under det.” Det är därför de flesta månader inte har en lunar eclipse. Super blod månen av Jan. 21 kommer att ske den här gången eftersom månen passerar genom den övre delen av Jordens skugga.

Några minuter efter 10:30 p.m. Eastern Standard Time, eller kort tidigare 7:30 p.m. (Pacific Standard Time), Jordens skugga kommer att starta passerar framför månen från den nedre vänstra, sade han, och ungefär en timme senare, full lunar eclipse visas. Denna helhet varar ungefär en timme, och vid ca 1:45 am EST on Jan. 21 (10:45 pm PST på Jan. 20), full moon kommer att återgå till sitt normala utseende.

En karta som visar de områden som kan visa Jan. 21, 2019, total månförmörkelse.
Kredit: Espenak/Meeus/NASA/GSFC

“En liten bit av solljuset bryts av Jordens atmosfär… böjning runt kanterna på Jorden”, innan det når månen, vilket gör den rödaktig nyans. Månen försvinner inte ur sikte, men blir “10 000 eller så gånger svagare än vanligt.”

“Nästa totala solförmörkelse som är synlig från Usa kommer att vara på Nov. 8, 2022 — synlig när månen går ner i Väster strax före soluppgången,” sade Freeman.

Följ Doris Elin Salazar på Twitter@salazar_elin. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook och Google+. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Blod Månen 2019: En Stor Total Månförmörkelse Kommer Snart!
  Utrymme

 • Eclipse Säsongen 2019 inleds med en Partiell Solförmörkelse i Helgen!
  Utrymme

 • Supermoon Blod Månen Lunar Eclipse av 2019: Komplett Guide
  Utrymme

 • Total Solförmörkelse 2024: Här är Vad Du Behöver Veta
  Utrymme

Författare Bio

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

Doris Elin Salazar gått Space.com som praktikant under sommaren 2017. Hon fick ett B. A. i Sociologi och Kommunikation vid Fordham University i New York. Hennes verk var tidigare publicerad i samarbete med London Mining Nätverk. Hennes passion för geologi och kosmos började när hon hjälpte sin syster bygga upp en modell av solsystemet i Bronx bibliotek. Doris gillar också att lära sig nya sätt att förbereda basilika sitter på hennes fönsterbräda. Följ henne på twitter på @salazar_elin.

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. SpaceX Om upp till 10 Procent av Arbetskraften

 2. Michelle Yeoh (och Avsnitt 31) Är att Få en “Star Trek” Spin-Off!

 3. Se China Moon Uppdrag är Långt Sida Webbplats Landning från Ovan (Foton)

 4. “Escape Artist” och mycket Mer! Här är det “Star Trek: Korta Vandringar’ Nedsliten Du har Väntat på

 5. Konstigt Stjärniga System är Planet-Utgör en Disk Går Vertikalt Som ett pariserhjul