Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

0
40

Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

11 januari 2019 05:44 ET

  • MER

Skällde på Stratolaunch flygplan kort vänstra fältet under de senaste taxi test av den gigantiska flygplan Jan. 9 på Mojave Air and Space Port i Kalifornien.
Kredit: Stratolaunch

SEATTLE — Den senaste taxi test av den gigantiska flygplan som utvecklades av Stratolaunch för sin luft-launch system är ett tecken på planet första flygning får ske snart.

Bolaget meddelade Jan. 9 att dess flygplan, den största i världen genom att spännvidd, utfört sin snabbaste taxi test hittills i Mojave Air and Space Port i Kalifornien, når en toppfart på 219 kilometer per timme. Att testa också med en “rotation myndigheten manöver” som kortfattat lyfte planet näsa redskap från marken.

Detta var den senaste i en serie av taxi tester, där flygplan går ner banan för egen maskin men inte ta bort. Att testa programmet startade i slutet av 2017, med efterföljande tester vid högre hastigheter. [Stratolaunch Test Bilder: Världens Största Planet i Action]

Under ett informationsmöte med reportrar i April 2018, företag tjänstemän sade att de planerar tre mer taxi tester innan du försöker planet första flygning. Det slutliga taxi testa, sa de då, skulle nå ett tal på ca 220 kilometer per timme.

På den tiden, Stratolaunch förväntas vara redo för en första flygning av flygplanet sommaren 2018, och har inte lämnat ut orsakerna till förseningen. Det var industrin spekulationer om att Stratolaunch kunna försöka sig på en första flygning innan slutet av 2018, men året avslutades utan tecken på en förestående flygning.

När Stratolaunch s plan är äntligen i luften, det kommer att börja en ny fas i bilens testa programmet. Bolaget sade förra året att det kommer att ta 18 till 24 månader att genomföra detta test flight program och få en luftvärdighet intyg från Federal Aviation Administration innan planet skulle vara redo att tjäna som en luft-plattform.

Stratolaunch planer på att börja använda den plan för lansering av Pegasus XL raketer som tillhandahålls av Northrop Grumman innovationssystem. Planet kommer att vara i stånd att bära tre raketer på varje flygning, monterad på vingen stolpar mellan plan två flygplanskroppar.

Bolaget är dock att skapa sina egna farkoster som kan utföras av planet. Medellång Starta Fordonet, kan användas för att ringa med 3 400 kg till låg omloppsbana runt Jorden, är planerad för en första lansering i 2022, meddelade bolaget i augusti förra året. Företaget har även planer för en tyngre variant av att fordonet plats för 6 000 kg i omloppsbana, liksom koncept för en besättning spaceplane.

Dessa fordon kommer att drivas av en motor som heter PGA att Stratolaunch utvecklas. Denna motor, som använder flytande syre och flytande väte som drivmedel, kommer att producera 200,000 pund-i kraft av dragkraft. Stratolaunch meddelade i November att det framgångsrikt sköt motorn är preburner i tester på NASA: s Stennis Space Center i Mississippi.

Motorn har fått sitt namn från initialerna av Paul G. Allen, miljardären grundare av Stratolaunch som gick bort i oktober. Vid tiden för hans död, befattningshavare med Vulcan, Allen holdingbolag för hans olika företag, sade att han “fundersamt upp hur många institutioner som han grundat och som stöds skulle fortsätta” efter hans död, men erbjöd inga specifika detaljer om den framtida Stratolaunch utöver avsaknaden av nära och långsiktiga förändringar.

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Paul Allen Ginormous Stratolaunch Carrier Flygplan Rullar Ut för 1: a Gången

  • Stratolaunch: Största Flygplanet i Historien för att Starta Rymdskepp (Infographic)

  • Paul G. Allen, Miljardären Stratolaunch Grundare Som Tryckte på för Privata Resor i Rymden, Dör vid 65

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

  2. Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

  3. Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

  4. Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

  5. Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!