Se på Kina Lande på Månen er Langt Siden i Denne Awesome Video!

0
37

Se på Kina Lande på Månen er Langt Siden i Denne Awesome Video!

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

11 januar 2019 02:24pm ET

 • MER

En spektakulær nye videoen gir et lander, s-eye utsikt over den første landingen på månen er mystisk langt siden.

Nesten 3-minutters video ble tatt til fange av Kinas Chang ‘ e 4 oppgave, som landet inne i 115 kilometer bred (185 km) Von Kármán Krateret på natten av Jan. 2.

De svart-og-hvit-opptakene begynner med en fin utsikt over mishandlede månelandskap satt opp mot mørket av plass. Ca 1 minutt i kameraet dreier nedover. Dusinvis av små kratere på Von Kármán gulvet komme inn skarpere syn som sonden gjør sin vei mot overflaten. [Bilder fra Månen er Langt Siden! Kinas Chang ‘ e 4 Lunar Landing i Bilder]

Så, Chang ‘ e 4 pauser sin avstamning kort, trolig sussing ut det tryggeste stedet for å trykke ned. Fornøyd, romskipet hoder groundward igjen. Vi ser en forfjamset av støv sparket opp av Chang ‘ e 4 nedgang motorer, og da er det hele over — den historiske landingen er i bøkene.

Chang ‘ e 4 består av en stasjonær lander og en seks-hjul rover, der oppdraget team har kalt Yutu 2. (Den opprinnelige Yutu var rover på Chang ‘ e 3 oppgave, som landet på månen er i nærheten side i desember 2013.)

Den Chang ‘ e 4 lander og rover bære åtte vitenskapelige instrumenter mellom dem, som sonden er med å prege overflate og undergrunnen i nærheten av Von Kármán gulvet. Oppdraget observasjoner bør kaste lys på struktur og evolusjonære historien til månen, Kinesisk plass tjenestemenn har sagt.

Slike data kan også hjelpe forskere med å forstå hvorfor den andre siden, som alltid er vendt bort fra Jorden, er så annerledes enn de nærheten side. For eksempel, mørk vulkansk innskudd heter maria dekke mye av nærheten i side overflaten, men svært lite av den andre siden.

Månen er langt siden, så sett av Kinas Chang ‘ e 4 romfartøy kort tid før sin historiske landing på Jan. 2, 2019.
Kreditt: CLEP/CNSA

Oppdraget er data som er kommet til Jorden via et relé satellitt kalt Queqiao, som Kina lansert en med tyngdekraft stabil sted utenfor månen i Mai 2018. (I direkte kommunikasjon med surface craft på den andre siden er umulig, fordi signalene må reise via månen.)

Chang ‘ e 4 også bærer en biologisk eksperiment: en liten boks som inneholder silkworm egg og frø. Målet er å dokumentere hvordan disse organismene vokse og utvikle seg i den lave tyngdekraften lunar miljø.

Overflaten på månen er langt siden kommer nærmere og nærmere i denne sekvensen av nedstigningen bilder tatt av Kinas Chang ‘ e 4 romfartøy på Jan. 2, 2019.
Kreditt: CLEP/CNSA

Kina har lansert en serie av stadig mer ambisiøse oppdrag under sin Chang ‘ e 4 program av robot lunar leting, som tar sitt navn fra en måne-gudinne i Kinesisk mytologi. (Yutu er dette goddess ‘ s pet kanin, forresten.) Den Chang ‘e-1 og Chang’ e 2 orbiters løftet opp i 2007 og 2010, og Chang ‘ e 3 laget sin vellykkede touchdown i desember 2013.

I oktober 2014, Chang ‘ e 5T1 oppdrag lansert en prototype tilbake kapsel på en åtte dagers tur rundt månen. Dette prosjektet testet ut utstyr som vil bli brukt i Chang ‘ e 5 eksempel-retur oppgave, og som kan starte så tidlig som i år, Kinesisk plass tjenestemenn har sagt.

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” (Grand Central Publisering, 2018; illustrert av Karl Tate), er ute nå. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Se den andre Siden av Månen i Dette Fantastiske Panorama fra Kinas Chang ‘ e 4 Lander
  Plass

 • Kinesisk Rover Våkner Opp på Månen er Langt Siden Etter Lunar Lur
  Plass

 • Kina Bare Landet på Månen er Langt Siden — og Vil Trolig Sende Astronauter på Lunar Turer
  Plass

 • Kinesisk Månen Rover å Lage Spor på Lunar Langt Siden (Foto)
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope Debuterer på Astronomi Konferanse

 2. Stratolaunch Flyet Nærmer Seg Første Flytur

 3. Astrofysikk Møter, Men Ikke Oppdrag, Forstyrret Av Regjeringen Shutdown

 4. Avslutning Grunnlag nasas Luftbårne Observatory

 5. Blå Opprinnelse Fortsatt Holder Ut På Nye Shepard Billettsalg