Rymdrådet Rådgivande Gruppen för att Studera betydelsen av Mänskliga Utforskning av Rymden för att Stödja Vetenskap

0
44

Rymdrådet Rådgivande Gruppen för att Studera betydelsen av Mänskliga Utforskning av Rymden för att Stödja Vetenskap

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

12 januari 2019 08:50am ET

  • MER

Harrison Schmitt (till vänster) och David Thompson att diskutera arbetet med att Användarnas Rådgivande Gruppen för Nationella Utrymme Rådet under Jan. 9 session på 233rd Mötet för American Astronomical Society i Seattle.
Kredit: Jeff Foust/SpaceNews

SEATTLE — Den rådgivande gruppen för Nationella Utrymme Rådet är att titta på sätt att NASA är mänsklig utforskning planer kan också stödja space science, samtidigt som bristen på representation av den vetenskapliga gemenskapen i gruppen.

Två ledamöter Användare’ Advisory Group (UAG) av den Nationella Utrymme Rådet träffade deltagarna i 233rd Mötet för American Astronomical Society här Jan. 9 i den senaste av en rad lyssnar sessioner som innehas av den grupp som har olika utrymme valkretsar.

UAG, som inrättades förra året som en “tankesmedja” för att stödja de Nationella Utrymme Rådet, är att arbeta på en mängd olika ämnen, inklusive att undersöka potentiella synergier mellan människans utforskning av rymden och rymdforskning.

“Vi har blivit ombedda att hjälpa Utrymme Rådet att förstå och utforska sambandet mellan space science mellan sina olika discipliner — astrofysik, heliophysics, planetary science och geovetenskap — med mänsklig utforskning i den kommande tidsåldern av att återvända till månen,” sade David Thompson, grundare och tidigare vd för Orbital ATK.

Som har potentiella tillämpningar av den Gateway som NASA planerar att utveckla i cislunar utrymme. Byrån har redan varit ute på potentiella vetenskapliga tillämpningar av Gateway, bland annat värd för en konferens på temat i februari 2018. Utrymmet Studier Styrelsen planerar även att hålla en workshop senare i år om betydelsen av mänskliga utforskning av rymden för att stödja vetenskap.

Thompson sade rådet har bett UAG “för att hjälpa dem komma på de bästa idéerna och de bästa förståelse av de områden där nya vetenskapliga uppdrag, i alla rymdbaserade områden som kan vara aktiverad eller förstärks av den lunar Gateway.”

Ett sådant begrepp som är relevanta för denna konferens är att använda Porten för att bistå vid montering och service av framtida rymdteleskop. “En av de saker som vi vill förstå från dig,” sa han till astronomer i konferensen, “vad är det bästa att tänka på den vetenskapliga önskvärdheten av sådana system och hur vi kan hjälpa till att kommunicera till NASA vad design finns borde byggas in i Porten för att göra utrymme för montering och underhåll av de system som de flesta lätt kan åstadkommas.”

Dessa teleskop, tillade han, skulle sannolikt inte fungera i samma bana som Gateway, utan snarare på Jorden-solen L-2 Lagrange punkt, som den kommande James Webb Space Telescope. Att platsen är “precis runt hörnet” från den Gateway i termer av energi, konstaterade han, vilket gör det relativt enkelt att flytta observatorier mellan L-2 och Gateway.

“Man kunde tänka sig, ett decennium eller två från och med nu, det finns ett symbiotiskt förhållande mellan Gateway och mycket stor diameter teleskop, att vara så produktiva som vad vi hade med Hubble-teleskopet,” sade han, som var på service för nästan två decennier av rymdfärjan.

Under den en timme långa mötet, astronomer frågade Thompson och Harrison Schmitt, Apollo 17 astronaut som var den andra UAG närvarande medlem, frågor om ämnen som sträcker sig från spectrum management och dess effekter på radio astronomy till orbital debris.

Några tog också upp den bristande representationen av det vetenskapliga samfundet på UAG, som domineras av befattningshavare i rymden bolag, före detta astronauter och ledare av industri grupper. “Det är otroligt viktigt att ha mer vetenskaplig expertis på användarna “kommittén”, konstaterade en deltagare.

Thompson erkänt att det var ett problem. “Jag tror att ett antal av de nuvarande medlemmarna i gruppen har gjort det förslaget,” sade han. “Jag tycker att vi kunde göra ett bättre jobb som representerar alla de stora användare av utrymme om vi hade ett par av praktiserande forskare.”

Schmitt upprepade farhågor som han uttryckt i sista UAG möte i November att NASA var den går för långsamt på sin utforskning planer. “Jag tror att den största risken är att saker och ting inte röra sig tillräckligt snabbt för det politiska systemet att fortsätta sitt stöd”, sade han. UAG, sade han, hade en oro “över en känsla av brådska för att gå vidare” för att upprätthålla den allmänna och politiska stöd.

Han tog också upp möjligheterna till konkurrens med andra länder i utforskning av rymden. “Jag tror att tiden kommer att utvisa om de krafter som inser att det är en tävling. Det är säkert,” menade han. “Vi får se om Kongressen och administrationen erkänner att det är en tävling där ute.”

“Den nuvarande regeringen initiativ för att återgå Usa för att cislunar rymden och till månen är det tredje försöket eftersom Apollo att göra så,” Thompson sade, med hänvisning till tidigare Utforskning av Rymden Initiativ och Vision för Utforskning av Rymden. “Om man inte räknar den här, vi är 0–2. Så förhoppningsvis får den här gången ska vi få en hit, och jag tror att det finns skäl att tro att vi kommer.”

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Läs SpaceNews för den Senaste rymdindustrin Nyheter

  • NASA: s Apollo 17 Månen Uppdrag i Bilder

  • Ta en Titt Inuti Lockheed Martin Föreslagna Lunar ‘Gateway’ Habitat för Astronauter

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Feige: ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ är Fortfarande Händer

  2. “Sub-Saturns’ Kan Tvinga Forskare att Revidera Uppfattning om Hur Planeter bildas

  3. Nya Picard “Trek” – Serien Kan Katapult Kaptenen i J. J. Abrams’ Tidslinje

  4. På Denna Dag i Rymden! Jan. 12, 2005: Deep Impact Lanserar en Komet

  5. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens