Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

0
32

Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

Av

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

|

11 januari 2019 05:50 ET

 • MER

En Lego-modell av den Stora UV-Optisk Infraröd Besiktningsman (LUVOIR), ett förslag till uppdrag begrepp som NASA kan starta i mitten av 2030-talet, var på visning på 233rd mötet för American Astronomical Society i Seattle den Jan. 6 till 10, 2019.
Kredit: Space.com

SEATTLE — EN Lego-modell av en NASA: s Stora UV-Optisk Infraröd Besiktningsman (LUVOIR), ett förslag till uppdrag som en dag skulle kunna lyckas James Webb Space Telescope, har landat här på 233rd mötet för American Astronomical Society (AAS).

LUVOIR är en av fyra stora astrofysik uppdrag att NASA funderar på att starta i mitten av 2030-talet. Det hemmagjord Lego space telescope, som var sammansatta av LUVOIR gruppmedlem Christopher Stark, en astronom med Space Telescope Science Institute (STScI) i Baltimore, Maryland, som har arbetat på ett förslag för LUVOIR uppdrag. Han tillbringade fem månader att designa och bygga det i sitt hem.

Konstruerad med omkring 4 200 stycken, LUVOIR space telescope modell har flyttbara segment som tips, tilt och klicka på plats precis på det sättet som de själva teleskopet skulle utvecklas i rymden efter lanseringen. [LEGO Space: att Bygga Framtiden Med Leksak Tegelstenar (Galleri)]

Lego LUVOIR har också en fullt gångbar och stowable solskydd. Den parasoll på Lego-modellen var alltför stora för att helt rymmas på skärmen bord på NASA: s monter här på AAS, så Stark var tvungen att ta bort hälften av den för konferensen. “Även om denna var klar runt den andra sidan, skulle det fortfarande bara vara en halv skugga”, eftersom det verkliga solskydd skulle också behöva utöka ännu längre utåt, Stark sa Space.com.

“Omfattningen är ungefär 1 cm till 1 meter, så det är ganska nära skala med minifigure” för sent Nancy Grace Roman, en astronom som kallas “Moder av Hubble,” Stark sagt. Roman var ca 5 meter lång, och det hände bara så att Lego minifigure var i samma proportion till Lego LUVOIR som Roman skulle ha varit till life-size teleskop.

En Lego minifigure av Nancy Grace Roman, “Mor av Hubble,” står på toppen av Lego LUVOIR modell för skala.
Kredit: Space.com

Stark, sade NASA: s LUVOIR laget var inspirerad av en Lego-modell av Extremely Large Telescope), som visades på en tidigare AAS-möte för några år sedan. Trots att Skarp säger att han “egentligen inte en Lego fanatiker eller något,” det slutade med att han är ansvarig för projektet.

Han kom upp med en Lego LUVOIR schematisk hjälp av speciella Lego design mjukvara, sedan beställde de specifika delarna på nätet. För vissa delar av teleskop, övergav han programvaran och “byggde den på fluga,” sade han. Stark tillbringade ungefär $500 på Legos för hela projektet och blev kvar med ca $100 dollar extra, oanvända bitar.

Eftersom Lego LUVOIR är inte helt komplett — dess vetenskapliga instrument och hälften av sunshield har ännu inte byggts — kanske Stark kommer att kunna sätta några av dessa reservdelar bitar för att använda i framtiden. “Jag får arbeta med de instrument som är lite om jag kan få leda ingenjörer för att ge mig en schematisk bild för att visa mig hur de ser ut,” sa Stark. “Jag kommer förmodligen avsluta solskydd och så småningom ska jag nog bara hänga den i mitt kontor.”

Men innan han ger LUVOIR alla klockor och visselpipor, Stark är att arbeta på en separat Lego projekt för NASA — en modell av James Webb Space Telescope.

E-post Hanneke Weitering på hweitering@space.com eller följ henne på @hannekescience. Följ oss på Twitter @Spacedotcom och på Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Regeringen Avstängning Är att Ta en Vägtull på Space Science
  Utrymme

 • Rymdteleskop för Framtiden: NASA Har 4 Idéer för Stort Observatorium på att Flyga i 2030-talet
  Utrymme

 • Det Bästa Utrymme Berättelser av 2018!
  Utrymme

 • För att Hitta utomjordiskt Liv, NASA Behöver Större, Djärvare Exoplanet-Jakt Teleskop
  Utrymme

Författare Bio

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

Hanneke gick laget vid Space.com i augusti 2016 som en personal författare och producent. Hon är en självutnämnd vetenskapsnörd från Söder med en passion för allt i denna värld! Hon har tidigare skrivit för Skolastiska, MedPage Today, Scienceline, och Oak Ridge National Lab. Efter att ha studerat fysik vid University of Tennessee i hennes hem stad av Knoxville, flyttade hon till New York City och tog sin examen i Naturvetenskap, Hälsa och Miljö Rapportering (SHERP) från New York University. För att hänga med Hanneke senaste arbete, följ henne på Twitter, Facebook eller Google+.

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

 2. Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

 3. Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

 4. Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

 5. Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!