Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

0
29

Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

11 januari 2019 03:22 ET

  • MER

Blå Ursprung fortfarande räknar med att börja bemannat flyg i sin Nya Shepard suborbitala fordon 2019, men det är ingen brådska att börja sälja biljetter eller ens en biljett pris.
Kredit: Blå Ursprung

SEATTLE — Blå Ursprung räknar med att börja flyga människor på sin Nya Shepard suborbitala fordon i början av året, men har ännu inte att börja sälja biljetter eller ens upprätta en biljett priset för den framtida kommersiella flygningar.

I en paneldiskussion på American Institute of Aeronautics and Astronautics SciTech Forum i San Diego Jan. 8, Ariane Cornell, chef för astronaut strategi och försäljning på Blue Origin, sade företaget är sugen på att börja flyga människor på Nya Shephard, men att det lägger en större tonvikt på säkerhet över schema.

“Vi siktar på att flyga människor tidigt i och med 2019, men låt oss vara mycket tydliga — vi har också sagt det förut — bara när vi är redo”, sade hon. “Vi är så fokuserade just nu på att testa Nya Shepard igenom.” [Foton: Blue Origin: s Nya Shepard 2.0 Ess Maiden Test Flight]

Den suborbitala fordonet har utfört en serie test flygningar, ingen som har gjort människor. Företaget hade planerat att utföra en annan uncrewed test flight förra månaden, men skjutit upp det på grund av tekniska problem. Blå Ursprung inte har meddelat ett nytt datum för lansering, men Cornell sade den kommande lanseringen var “att komma upp relativt snart.”

Bolaget har gjort det klart att det planer på att använda Ny Shepard att flyga utrymme turister, bland annat producera en video som beskriver vad flygerfarenhet kommer att se ut och visar upp en modell av besättningen kapsel vars insida är utrustad med sex platser för flygande människor. Bolaget har dock ännu inte att börja sälja biljetter för de framtida flyg-eller även avslöja deras pris.

“Vi är inte säljer biljetter ännu. Vi har inte valt ett pris ännu, trots vad du kanske har läst,” sade hon med en hänvisning till en rapport förra sommaren hävdade att företaget planerar att debitera mellan $200 000 och $300.000 per plats. “Vi vill inte ha ett pris ännu. Vi har inte bestämt när vi kommer att sälja biljetter.”

Denna strategi står i stark kontrast till Virgin Galactic, som har sålt biljetter för flyg på sin SpaceShipTwo suborbitala fordon för mer än ett decennium. Medan företaget försäljningen på is efter 2014 test flight olycka som förstörde första SpaceShipTwo och dödade en pilot, har bolaget grundaren Richard Branson sa efter den andra SpaceShipTwo senaste flygning Dec. 13 att biljettförsäljningen skulle snart återupptas.

Dessa biljetter hade varit prissatta på $250 000 kronor vardera, men Branson sa det pris som sannolikt skulle gå upp, åtminstone tillfälligt. “Vad kommer att hända på kort sikt är att priset kommer att gå upp lite”, sade han. “Och sedan, i nästa de flesta sannolikt tre år, kommer det att börja komma ner.” Han ville inte specificera storleken av ökningen eller av hur mycket priset skulle senare komma att minska.

Virgin Galactic räknar med att börja kommersiella flygningar senare i år från New Mexico Spaceport America i avvaktan på att ett test flight program som Branson sa förra månaden kunde vara relativt kort. Han planerar fortfarande att vara på den första kommersiella flygningen med SpaceShipTwo. “Någon gång nästa år, när testet är klar, då ska jag göra mitt flyg”, sa han i December.

Medan Blå Ursprung har inte börjat sälja biljetter eller ange ett pris för dem, Cornell sade under panelen, med titeln “Prospektering för Alla,” att flyg skulle inte vara begränsad till bara de som är rika nog att köpa en biljett. “Rymden är en mycket dyr strävan”, sade hon. “Som sagt, vi kommer att hitta sätt för att se till att det inte bara är de ultra-rika som kommer att kunna flyga till rymden.”

Cornell säger att hon ser fram emot att flyga själv. “Tro mig, om jag kunde, så skulle jag hoppa på toppen av det raket i morgon,” sade hon av Ny Shepard. “Vi får det. Jag är precis lika orolig som ni alla är, men vi måste göra det rätt.”

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Titta på Blue Origin: s Nya Shepard Kapsel Sväva till Utrymme på Senaste Test Flight (Video)

  • I Bilder: Blue Origin: s Nya Shepard 2.0 Ess Maiden Flight Test

  • Ingen Badrum, Inget Barf Väskor: Vad Blue Origin: s Utrymme Turister Kan Förvänta dig

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

  2. Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

  3. Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

  4. Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

  5. Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!