Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

0
34

Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

11 januari 2019 05:15 ET

  • MER

Flyg från NASA: s SOFIA luftburna observatorium ligger på is under regeringen avstängning.
Kredit: NASA

SEATTLE — Den pågående partiell regeringen avstängning har gått en NASA flygplan som användes för astronomiska observationer, mitt recensioner om hur man kan använda programmet i framtiden.

I Stratosfären Observatorium för Infraröd Astronomi (SOFIA), en Boeing 747 med en 2,5-meters teleskop monterat i sin kropp, har inte kunnat klara av att utföra någon vetenskap flygningar sedan stängningen började Dec. 22, projekt tjänstemän sade under en rådhuset session om programmet Jan. 8 under 233rd Mötet för American Astronomical Society (AAS) här.

“Vi vet att vi har förlorat flyg möjligheter i Cykel 6, och jag ber om ursäkt till [huvudforskare] som kommer att drabbas på grund av detta,” sade Harold Yorke, chef för SOFIA science mission verksamheten vid Universitet Space Research Association, vid mötet med hänvisning till pågående program för observationer som SOFIA var utföra.

Situationen med SOFIA står i kontrast med NASA rymdfarkoster uppdrag, som är i stånd att fortsätta sin verksamhet. Byråns avstängning planen anges att “spåra, drift och support” av satelliter som är undantagna från avstängning “för säkerhet och skydd av liv och egendom.” Det gäller inte att en luftburen program som SOFIA, som kan uppfylla de säkerhets-och skyddskrav genom att helt enkelt kvar på marken.

Avstängning, förutom jordning vetenskap flyg, också förhindras SOFIA från att göra ett framträdande vid AAS-mötet. Före avstängning, program planerat att flyga SOFIA till Boeing Field i Seattle och en mängd turer för konferensgäster.

När avstängning slutar, Yorke sa att det kommer att ta ungefär en vecka att återuppta SOFIA vetenskap flygningar på grund av den tid som behövs för att förbereda både flygplan och teleskopet instrument. “Vi kommer att vara nytänkande resten av Cykel 6 för att se hur vi kan omforma och kanske få tillbaka en del av denna förlorade tid”, sade han.

Avstängningen är inte först med det senaste avbrott i SOFIA science verksamhet. Underhåll av flygplan i Tyskland, som är planerad att vara klar i januari förra året, tog månader längre än väntat på grund av ytterligare reparationer och inspektioner som utlöses av ett bränsle läcka.

“Att spelas förödelse med Cykel 6. Vi har förlorat ett antal flyg möjligheter,” Yorke sagt. En justerad tidsplan för flyg hjälpt programmet vänder från att dröjsmål. “Vi kunde återvinna i princip allt förlorat mål.”

Stängningen kommer som programmet var att genomföra två recensioner av sin vetenskap och verksamhet. NASA uppdrag recensioner förra året efter Kongressen att förbjuda myndigheten under räkenskapsåret 2018 från att spendera alla pengar på en högre översyn av astrofysik uppdrag som ingår SOFIA. Med motstridiga språket i representanthuset och Senaten räkningar för år 2019 om bland annat SOFIA i en ledande översyn, NASA valde i stället att utföra separata recensioner av programmet.

Den första av dessa granskningar, som heter SOFIA Drift och Underhåll Effektivitet Översyn (SOMER), håller på att slutföras. “De tittar på alternativa modeller för att driva SOFIA och upprätthålla SOFIA,” Yorke sade, att det skulle minska kostnaderna eller öka sin flygning priser. Rapporten beräknas vara klar i februari.

Som kommer att följas av Flaggskeppet Uppdrag Granskning (FMR), som kommer att fokusera på SOFIA vetenskap. Denna översyn kommer att vara klar under vad han kallade “den komprimerade schemat” för leverans till NASA under våren. “NASA behöver resultaten att formulera sina framtida plan för SOFIA som både bygger på den SOMER och FMR rapporter”, sade han, som han förväntade sig att komma i Maj.

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Nu Kan Du 3D-Print av en NASA SOFIA Flyger Teleskop av Din Egen!

  • Bilder från SOFIA, NASA: s Flygande Teleskop (Galleri)

  • En Foto Tur av NASA: s SOFIA Flygande Observatorium

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

  2. Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

  3. Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

  4. Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

  5. Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!