Avslutning Grunnlag nasas Luftbårne Observatory

0
33

Avslutning Grunnlag nasas Luftbårne Observatory

Av

Jeff Foust, SpaceNews Forfatter

|

11 januar 2019 05:15pm ET

  • MER

Flyreiser nasas SOFIA luftbårne observatory er på venting under regjeringen shutdown.
Kreditt: NASA

SEATTLE — Den pågående delvis regjeringen shutdown har satt et NASA-fly som brukes for astronomiske observasjoner midt vurderinger om hvordan du skal bruke dette programmet i fremtiden.

Den Stratosfæriske Observatory for Infrarød Astronomi (SOFIA), en Boeing 747 med en 2,5-meters teleskop montert i sin skroget, har vært i stand i stand til å utføre enhver vitenskap flyreiser siden avslutning startet Des. 22, prosjekt tjenestemenn sa under et rådhus sesjon om programmet Jan. 8 under 233rd Møtet i American Astronomical Society (AAS) her.

“Vi vet at vi har mistet fly muligheter i Syklus 6, og jeg ber om unnskyldning til [rektor etterforskere] som kommer til å lide på grunn av dette,” sa Harold Yorke, direktør for SOFIA vitenskap oppgave virksomhet ved Universiteter Space Research Association, på møtet, med henvisning til den pågående program av observasjoner som SOFIA var å gjennomføre.

Situasjonen med SOFIA står i kontrast med NASA-sonden oppdrag, som er i stand til å fortsette driften. Byråets avslutning plan heter det at “sporing, drift og support” av satellitter er unntatt fra shutdown “for sikkerhet og beskyttelse av liv og eiendom.” Som ikke gjelder en luftbåren program som SOFIA, som kan møte den sikkerhet og beskyttelse krav ved ganske enkelt igjen på bakken.

Stansen, i tillegg til jording vitenskap flyvninger, også forhindret SOFIA fra å gjøre en opptreden på AAS møte. Før stansen, program planlagt å fly SOFIA til Boeing Field i Seattle og arrangere turer for konferanse deltagere.

Når avslutning ender, Yorke sa at det vil ta ca en uke for å fortsette SOFIA vitenskap flyvninger på grunn av den tid som trengs for å forberede både fly-og teleskop instrumenter. “Vi vil være å tenke gjennom resten av Syklusen 6 for å se hvordan vi kan replan og kanskje gjenopprette noe av dette tapte tid,” sa han.

Stansen er ikke den første de siste avbrudd av SOFIA vitenskap operasjoner. Vedlikehold av fly i Tyskland, planlagt å være ferdig i januar i fjor, tok måneder lenger enn forventet på grunn av ytterligere reparasjoner og inspeksjoner utløst av et drivstoff-lekkasje.

“Som spilte kaos med Syklus 6. Vi mistet en rekke fly muligheter,” Yorke sa. En justert tidsplan flyreiser som bidro programmet rebound, fra som forsinkelse. “Vi var i stand til å gjenopprette i utgangspunktet alle tapt mål.”

Stansen kommer som programmet var å gjennomføre to anmeldelser av sin vitenskap og operasjoner. NASA mandat vurderinger siste år etter Kongressen forby byrået i regnskapsåret 2018 fra å bruke noen penger på en overordnet gjennomgang av astrofysikk oppdrag som er inkludert i SOFIA. Med motstridende språk i Hus og Senatet regninger for regnskapsåret 2019 om blant annet SOFIA i en overordnet gjennomgang, NASA valgte i stedet å gjennomføre separate vurderinger av programmet.

Den første av dem anmeldelser, kalt SOFIA Drift og Vedlikehold Effektivitet Gjennomgang (SOMER), nærmer seg ferdigstillelse. “De ser på alternative modeller for drift SOFIA og vedlikehold av SOFIA,” Yorke sa, som vil redusere kostnader eller øke sin flight pris. Rapporten er planlagt ferdigstilt i februar.

Som vil bli etterfulgt av Flaggskipet Oppgave Gjennomgang (FMR), som vil fokusere på SOFIA vitenskap. For at anmeldelsen vil bli fullført i henhold til hva han kalte en “komprimert schedule” for levering til NASA i løpet av våren. “NASA behov resultatene til å forme sin fremtid plan for SOFIA basert på både SOMER og FMR rapporter,” sa han, som han forventet å komme i Mai.

Denne historien ble gitt av SpaceNews, dedikert i å dekke alle aspekter av romfartsindustri.

Editor ‘ s Anbefalinger

  • Nå Kan Du 3D-Skrive ut en NASA SOFIA Flyr Teleskop av Din Egen!

  • Bilder fra SOFIA, NASA ‘ s Flying Teleskop (Galleri)

  • Et Bilde Omvisning i nasas SOFIA Flyr Observatory

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

  1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope Debuterer på Astronomi Konferanse

  2. Stratolaunch Flyet Nærmer Seg Første Flytur

  3. Astrofysikk Møter, Men Ikke Oppdrag, Forstyrret Av Regjeringen Shutdown

  4. Blå Opprinnelse Fortsatt Holder Ut På Nye Shepard Billettsalg

  5. Se på Kina Lande på Månen er Langt Siden i Denne Awesome Video!