Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

0
37

Astrofysik Möten, Men Inte Uppdrag, Som Störs Av Regeringen Avstängning

Av

Jeff Foust, SpaceNews Författare

|

11 januari 2019 05:20 ET

  • MER

Rymdfarkosten del av James Webb Space Telescope flyttas från en anläggning till en annan på Northrop Grumman i December för vibrationsprovning. Det arbetet fortsätter trots den pågående statliga avstängning.
Kredit: Chris Gunn/NASA

SEATTLE — Den pågående partiell regeringen avstängning har välta aspekter av ett större astronomi konferens denna vecka men har inte, för nu, påverkas verksamheten av NASA astrofysik uppdrag.

Den partiella regeringen avstängning utlöste Dec. 22 när finansiering som gått för ett antal myndigheter, däribland NASA och National Science Foundation, har hindrat tjänstemän från dessa myndigheter från att delta i 233rd Mötet för American Astronomical Society (AAS) här. AAS-beräknade före konferensen att cirka 10 till 15 procent av sin förväntade 3,200 registranter inte skulle ha möjlighet att närvara vid mötet, den största årliga insamling av astronomer i Usa, på grund av avstängning.

De frånvaro ledde till upphävande av en NASA rådhuset här planeras till Jan. 7 samt en separat rådhuset på James Webb Space Telescope Jan. 8. Att berövas deltagare från formella uppdateringar om status för JWST, sex månader efter att en oberoende granskning ledde NASA för att fördröja flaggskepp uppdrag att starta till våren från och med år 2021.

Men Ken Sembach, chef för Space Telescope Science Institute, ansvarig för vetenskap verksamhet för JWST, säker astronomer att avstängningen är inte ytterligare försena arbetet på uppdrag.

“Arbetet med JWST på Northrop Grumman och vid Space Telescope fortsätter trots att regeringen avstängning,” sade han vid ett institut stadshuset Jan. 7. Han sade att vertikala axeln vibrationsprovning av rymdfarkoster del av JWST var klara i förra veckan, med förberedelser för ytterligare vibrationer provning pågår denna vecka. “Det går bra med hårdvaran.”

Institutet, tillade han, är att fortsätta sin egen vetenskap planering för uppdraget. “Vårt mål är, som alltid, att se till att alla är redo att göra vetenskap på dag ett,” sade han. Dock noterade han den ansökningsomgång för Cykel 1 observationer skulle inte vara nytt för ca ett år. Att begäran om förslag öppnades förra året men lagts på is efter de senaste uppdrag förseningar.

Nära den motsatta änden av spektrumet av astrofysik uppdrag, Explorer-klass Transiterande Planeten Undersökning Satellit (TESS) rymdfarkost fortsätter att samla in data trots att regeringen avstängning, sade George Ricker, principal investigator för uppdrag vid Massachusetts Institute of Technology, i Jan. 7 intervju. NASA: s avstängning planen för verksamheten på rymdfarkoster redan i rymden för att fortsätta under avstängning som en del av sina krav för att skydda egendom och liv.

“Vi tror att vi fortfarande kommer att kunna hålla fast vid målet för den månadsvisa leveranser av data som vi har,” sade han. En av två “pipelines” som används för att behandla dessa data innebär att resurser på NASA: s Ames Research Center, sade han, det kan inte vara tillgänglig om avstängning fortsätter. Den andra databehandling pipeline, vid MIT, påverkas inte.

“Vi kan ha för att räkna ut olika sätt att kringgå några av de saker att göra uppgifterna tillgängliga”, sade han. “Om avstängning går på mer än en månad eller två, det skulle förmodligen vara en effekt.”

Avstängning kan också försena planering för ett utökat uppdrag för TESS. Förslag till utökade uppdrag, som en del av NASA: s nästa senior översyn av astrofysik uppdrag, är på grund av att byrån Feb. 1, men kan fördröjas. “Vi har ingen information om när det faktiskt kommer att ske,” sade han.

Avsaknad av tjänstemän från AAS-mötet på grund av avstängning har påverkat konferens på ibland oväntade sätt. En kammaren tala Jan. 7 på livet av astronomen George Ellery Hale var tvungen att ges av en annan deltagare på grund av den ursprungliga talaren, historikern David DeVorkin av National Air and Space Museum, som var förhindrad att delta på grund av avstängning. Smithsonian Institution är bland de organisationer slutare av avstängning.

Medan NASA-anställda inte kunde delta i konferensen, som byrån inte har en närvaro i utställningshallen som sin monter levererades före avstängning. Utställningen är bemannad främst av entreprenörer som är “framåt finansierat” och således kan vara med på konferensen.

Anställda av NASA: s Jet Propulsion Laboratory har även möjlighet att delta i konferensen eftersom JPL drivs av California Institute of Technology för myndigheten och dess personal är Caltech anställda snarare än att NASA tjänstemän.

“Stängningen kommer att påverka oss, men på en längre tidsskala,” sade Gary Blackwood på en Jan. 5 möte med NASA: s Exoplanet prospekteringsprogram Analys Gruppen här inför AAS-mötet. Blackwood, program manager för exoplanet prospekteringsprogram på JPL, sade the lab ‘ s kontrakt är framåt som finansieras med cirka fyra till åtta veckor. “Jag tror att vi är bra i januari.”

En NSF rådhuset planeras för AAS-mötet i Jan. 8 kommer att gå vidare trots avstängning tack vare något av ett kryphål. Direktören för NSF: s Division av Astronomiska Sciences, Richard Green, är inte en tjänsteman utan snarare en “swing” på lån till NSF från University of Arizona. På grund av denna status, han kan arbeta men inte kan resa, så han kommer att köra rådhuset telefon från sitt hem, enligt mötes-och tjänstemän.

Trots att lösningarna AAS ledarskap beklagat frånvaron av statligt anställda vid mötet. “Till dem säger jag: vi saknar dig, och vi ville ha dig här”, sade Megan Donahue, Michigan State University, professor i fysik och astronomi som är president för AAS, i kommentarer inleda konferensen Jan. 7.

Konferensen är att vidta åtgärder för att rymma dem, såsom strömmande plenum och så co-författare att presentera papers. De indragna NASA och JWST rådhus kommer att flyttas efter avstängning slutar, sa hon, eftersom webbseminarier snarare än person händelser.

Donahue fick en stående rum-bara publiken vid öppnandet att erbjuda ett meddelande till den saknade deltagare — “Tack. Vi saknar dig.” — att hon spelat in och publicerat på Twitter.

“Hashtag motstå,” tillade hon i en teaterviskning.

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Regeringen Avstängning Är att Ta en Vägtull på Space Science

  • Regeringen Avstängning 2018: Hur Det Påverkar NASA

  • NASA: s Nya Planet-Hunter TESS Balkar ‘First Light’ Bild till Jorden

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Lego ‘LUVOIR’ Space Telescope, som Debuterar på Astronomi Konferens

  2. Stratolaunch Flygplan Närmar Sig Första Flygning

  3. Avstängning Skäl NASA: s Luftburna Observatorium

  4. Blå Ursprung Fortfarande Håller Sig Iväg På Nya Shepard Biljettförsäljning

  5. Titta på Kina Landa på Månen är Långt Sida i Detta Awesome Video!