Se den Bortre Sidan av Månen i Detta Fantastiska Panorama från Kinas Chang ‘ e 4 Lander

0
208

Se den Bortre Sidan av Månen i Detta Fantastiska Panorama från Kinas Chang ‘ e 4 Lander

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

11 januari 2019 12:38pm ET

 • MER

Kinas Chang ‘ e 4 moon lander på den bortre sidan av månen tog detta panoramautsikt över sin omgivning i Von Karman-kratern, som visar sin rover Yutu-2 i närheten. China National Space Agency presenterade bild på Jan. 10, 2019.
Kredit: CNSA

Kina gjorde historia tidigare denna månad med den första framgångsrika mjuk landning på den bortre sidan av månen, och nu har uppdraget skickas tillbaka en otrolig panorama utsikt över sin arbetsplats.

Uppdraget består av två robotar: Chang ‘ e 4 lander och Yutu 2 rover. Sedan sin ankomst på Jan. 2, båda har varit att utforska månens yta inne Von Kármán Crater, en 115 kilometer bred (186 kilometer) – funktionen. (Du kan se en högupplöst bild av Chang ‘ e 4 s månen panorama här via China National Space Agency.)

Panorama tas från Chang ‘ e 4 lander på sin pinne i Von Karman Kratern och sytt ihop som en full cirkel utsikt.
Kredit: CNSA

Eftersom panorama fångades av Chang ‘ e 4 lander, det visar på vänster Yutu 2 rover, komplett med däck spår kvar av äventyr robot. Yutu 2 har lite mer frihet att utforska, men trots att det var utplacerade på Jan. 3 det snart slog sig ner för en tupplur för att undvika överhettning under lång lunar dag. Enligt den Kinesiska vetenskapsakademin, temperatur 212 grader Fahrenheit (ca 100 grader Celsius). [Bilder från Månens Bortre Sidan! Kinas Chang ‘ e 4 månlandningen i Bilder]

Månens yta erfarenheter dagar och nätter att varje sista ca 14 Jorden dagar, och uppdraget landade strax efter soluppgången på Von Kármán Kratern. Kinesiska medier rapporterade i går (Jan. 10) att Yutu 2 framgångsrikt vaknade upp från att nap — en bedrift som sin föregångare, Yutu rover, hade lyckats åstadkomma under 2013. Förväntar sig dessa spår från rover däck för att förlänga i framtiden fotografier.

Chang ‘ e 4 lander, som ses av Yutu 2 rover.
Kredit: CNSA

Panorama visar även på kanterna av några av vetenskapliga instrument ombord på Chang ‘ e 4 lander själv. Enligt China National Space Administration (CNSA), flera av de instrument, som är samarbeten mellan Kina och andra regeringar, har redan slagits på. De börjar att samla in synpunkter på månens bortre och ska skicka science data tillbaka inom de närmaste veckorna, enligt CNSA.

Information kan skickas direkt från månens bortre sidan Jorden — månen är bulk kommer i vägen. I stället skickas signaler från månens yta upp till ett relä, satellit-kallas Queqiao, som lanserades i Maj 2018 och svävar i en orbital “parkeringsplats” från vilken den kan kommunicera med Jorden.

Den Yutu 2 rover, som ses av Chang ‘ e 4 lander.
Kredit: CNSA

I tillägg till panorama utsikt, varje robot har skickat tillbaka en bild av sin landsman på ytan. Vi kan också få ett fågelperspektiv av uppdraget. Som skulle komma artighet av NASA: s Lunar Reconnaissance Orbiter, som kommer att flyga över området på Jan. 31.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Kinesiska Rover Vaknar Upp på Månens Bortre Sidan Efter Lunar Tupplur
  Utrymme

 • Kina Just Landat på Månen är Långt Sida och Kommer Förmodligen att Skicka Astronauter på Lunar Resor
  Utrymme

 • Kinesiska Moon Rover Gör Spår på Månens Bortre Sidan (Foto)
  Utrymme

 • Kommer Kinas månlandningen Lansera en Ny Space Race?
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Superheroing är inte Lätt: “Kapten Marvel’ Featurette Visar Brie Larson Tränade Som en Galning

 2. En Vanlig Besättningsman Avgår ‘Orville’ i ‘Hem’

 3. SpaceX Lanserar 10 Iridium Satelliter I Omloppsbana, Så Pinnar Raket Landning

 4. Bilden av Dagen

 5. Ljusstarka Kvasaren av det Tidiga Universum Lyser med Bakgrund av 600 Biljoner Solar