Se den andre Siden av Månen i Dette Fantastiske Panorama fra Kinas Chang ‘ e 4 Lander

0
310

Se den andre Siden av Månen i Dette Fantastiske Panorama fra Kinas Chang ‘ e 4 Lander

Av

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

|

11 januar 2019 12:38pm ET

 • MER

Kinas Chang ‘ e 4 moon lander på den andre siden av månen tok dette panoramautsikt over sine omgivelser, i Von Karman krateret, som viser sin rover Yutu-2 nærheten. The China National Space Agency avduket bildet på Jan. 10, 2019.
Kreditt: CNSA

Kina gjorde historie tidligere denne måneden med den første vellykkede myk landing på den andre siden av månen — og nå, oppdraget har sendt tilbake en fantastisk panorama utsikt over sitt arbeid på området.

Oppdraget består av to roboter: Chang ‘ e 4 lander og Yutu 2 rover. Siden sin ankomst på Jan. 2, som begge har vært å utforske månens overflate på innsiden Von Kármán Krateret, en 115 kilometer bred (186 km) – funksjonen. (Du kan se et bilde i høy oppløsning av Chang ‘ e 4-månen panorama her, via China National Space Agency.)

Panorama tatt fra Chang ‘ e 4 lander på sin plass i Von Karman Krateret og sydd sammen som en full sirkel vise.
Kreditt: CNSA

Fordi panorama ble tatt til fange av Chang ‘ e 4 lander, det viser på venstre Yutu 2 rover, komplett med hjulsporene som er igjen av den eventyrlystne robot. Yutu 2 har litt mer frihet til å utforske, men selv om det ble utplassert på Jan. 3, er det snart slo seg ned for en lur for å unngå overoppheting i løpet av den lange lunar dag. Ifølge den Kinesiske Academy of Sciences, temperaturer nådd 212 Fahrenheit (100 grader Celsius). [Bilder fra Månen er Langt Siden! Kinas Chang ‘ e 4 Lunar Landing i Bilder]

Månens overflate erfaringer dager og netter som hver varer i ca 14 Jorden dager, og oppdraget landet like etter soloppgang ved Von Kármán Krateret. Kinesisk media rapporterte i går (Jan. 10) som Yutu 2 vellykket våknet opp fra det nap — en prestasjon forgjengeren, Yutu rover, hadde mislyktes i å oppnå i 2013. Forventer at de sporene fra rover dekk for å forlenge i fremtiden bilder.

Den Chang ‘ e 4 lander, så sett av Yutu 2 rover.
Kreditt: CNSA

Panorama viser også kantene på noen av de vitenskapelige instrumenter ombord i Chang ‘ e 4 lander i seg selv. I henhold til China National Space Administration (CNSA), flere av de instrumenter som er et samarbeid mellom Kina og andre myndigheter, som allerede er slått på. De er begynt å samle observasjoner på lunar langt siden og skulle sende science data tilbake i løpet av de neste ukene, ifølge CNSA.

Informasjon ikke kan sendes direkte fra lunar langt siden til Jorden — månen er bulk kommer i veien. I stedet, signaler sendes fra måneoverflaten opp til et relé satellitt kalt Queqiao, som ble lansert i Mai 2018 og er som svever i en orbital “parkeringsplass” som den kan kommunisere med Jorden.

Den Yutu 2 rover, som sett av Chang ‘ e 4 lander.
Kreditt: CNSA

I tillegg til panorama utsikt, hver robot har sendt tilbake et bilde av sin landsmann på overflaten. Vi kan også få et fugleperspektiv av oppdraget. Det ville kommer courtesy av nasas Lunar Reconnaissance Orbiter, som er grunn til å fly over området på Jan. 31.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Kinesisk Rover Våkner Opp på Månen er Langt Siden Etter Lunar Lur
  Plass

 • Kina Bare Landet på Månen er Langt Siden — og Vil Trolig Sende Astronauter på Lunar Turer
  Plass

 • Kinesisk Månen Rover å Lage Spor på Lunar Langt Siden (Foto)
  Plass

 • Vil Kinas Moon Landing Lansere en Ny Plass Rase?
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Blod Månen 2019: En Stor Sum Lunar Eclipse Kommer Snart!

 2. Superheroing Er ikke Lett: “Captain Marvel’ Featurette Viser Brie Larson Trent Som en Gal

 3. En Vanlig Besetningsmedlem Går ‘Orville’ i ‘Hjem’

 4. SpaceX Lanserer 10 Iridium-Satellitter I Bane, Så Stikker Rakett Landing

 5. Bilde av Dagen