Nasas Innsikt Lander på Mars Er Nå på Jakt etter Marsquakes

0
204

Nasas Innsikt Lander på Mars Er Nå på Jakt etter Marsquakes

Av

Malik Tariq, Space.com Administrerende Redaktør

|

11 januar 2019 07:00 CET

 • MER

Dette bildet fra nasas Innsikt Mars lander, tatt på Jan. 7, 2019, viser SEIS seismograf instrument utplassert på Mars-overflaten for å måle Marsquakes.
Kreditt: NASA/JPL-Caltech

Nasas Innsikt Mars lander er offisielt på jakt etter skjelv på den Røde Planeten.

De lander er ultrasensitive seismometer, kalt den Seismiske Eksperimenter for Indre Struktur (SEIS), har passert sin første tester og fungerer som det fungerer bra, ifølge den franske romorganisasjonen CNES, som bygget den lander, er instrumentet.

“Dette er et historisk øyeblikk og en stor håp for geofysikk,” CNES tjenestemenn sa i en uttalelse. “De to AMERIKANSKE Viking 1 og Viking 2 oppdrag som ble skutt opp av NASA i 1975 ble hver bærer en seismometer. En klarte ikke å fungere, mens andre — fast til dekk av den lander — var ikke i stand til å måle Mars’ seismisk aktivitet som det var for sensitive for bakgrunnsstøy generert av vind. SEIS er dermed den første instrument i sitt slag til å bli plassert på overflaten av den Røde Planeten.” [Nasas Innsikt Mars Lander: Full Dekning]

Den Innsikt lander rørt ned på Mars Nov. 26 og brukt sin kran-som robotarmen til å distribuere SEIS apparatet på Mars-overflaten på Des. 19. På Jan. 1, Innsikt feiret det nye året med å teste den seismograf, CNES tjenestemenn sa. Innsikt snart vil distribuere en spesiell dekke over SEIS instrument for å beskytte den fra Mars vind og ekstreme temperaturer.

SEIS er den første seismometer å kunne begynne å arbeide på en annen verden siden nasas Apollo 17 moon landing i 1972, da astronaut Harrison Schmitt utplassert en at oppdraget er Apollo Lunar Overflate Eksperimenter Package — en sensor suite som inkluderte en måne seismometer, CNES tjenestemenn sa. SEIS er bygd opp av tre meget nøyaktige seismiske sensorer som er omgitt av et vakuum inne i en titanium sfære. En elektronisk forbindelse for å drive sine systemer og ovner ble utplassert på Jan. 6, og SEIS sensorer “er i ferd med å spille inn minutters bakken forskyvninger.” i henhold til CNES.

Innsikt er SEIS instrument er en av to verktøy lander vil distribuere på overflaten av Mars. Den andre er en grave verktøy kalt den Varme Flyten og Fysiske Egenskaper Sonde, eller HP3. Oppgave forskere vil bruke sensitive seismometer å oppdage Marsquakes, meteoritt nedslag og til å studere strukturen i det indre av Mars, med HP3 verktøyet opptak av observasjoner på hvordan varmen beveger seg gjennom jordens overflate. Innsikt bærer også en radio eksperiment for å hjelpe forskere med å studere planeten er ustø.

NASA lansert $850 millioner Innsikt lander (navnet er en forkortelse for Interiør Leting ved hjelp av Seismiske Undersøkelser, Geodesy og varmetransport) i Mai 2018. Det er forventet å studere det indre av Mars i minst ett Mars-år, som er om tilsvarende to Earth år.

E-Malik Tariq på tmalik@space.com eller følge ham @tariqjmalik. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Original historie på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Nasas Innsikt Lander Plops Seismometer på Mars for å Jakte Marsquakes
  Plass

 • NASA Bygger en “Martian Rock Garden” til “Prep” – Trekk for Innsikt Mars Lander
  Plass

 • Nasas Innsikt Lander Spiller Claw Spill på Mars for 1. Gang (Video)
  Plass

 • Nasas Innsikt Lander på Mars, Sett fra Verdensrommet!
  Plass

Forfatter-Bio

Malik Tariq, Space.com Administrerende Redaktør

Tariq sluttet Kostnsted er Space.com laget i 2001 som skribent, og senere redaktør, som dekker bemannet romfart, lete-og romforskning. Han ble Space.com’s Administrerende Redaktør i 2009. Før han begynte Space.com, Tariq var en stab reporter for Los Angeles Times. Han er også en Eagle Scout (ja, han har Utforskning av Verdensrommet fortrinn merke) og gikk til Space Camp fire ganger så en gutt og en femte gang som voksen. Han har journalistikk grader fra University of Southern California og New York University. Å se sitt nyeste prosjekt, kan du følge Tariq på Google+, Twitter og på Facebook.

Malik Tariq, Space.com Administrerende Redaktør

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Blod Månen 2019: En Stor Sum Lunar Eclipse Kommer Snart!

 2. Se den andre Siden av Månen i Dette Fantastiske Panorama fra Kinas Chang ‘ e 4 Lander

 3. Superheroing Er ikke Lett: “Captain Marvel’ Featurette Viser Brie Larson Trent Som en Gal

 4. En Vanlig Besetningsmedlem Går ‘Orville’ i ‘Hjem’

 5. SpaceX Lanserer 10 Iridium-Satellitter I Bane, Så Stikker Rakett Landing