Den Lyseste Quasar av de Tidlige Universet Skinner Lys av 600 Milliarder Soler

0
206

Den Lyseste Quasar av de Tidlige Universet Skinner Lys av 600 Milliarder Soler

Av

Sarah Lewin, Space.com Associate Editor

|

11 januar 2019 07:27am ET

 • MER

Forskere har oppdaget den energiske kjernen i en fjern galakse som knuser rekorden for den smarteste objekt i det tidlige universet, lynrask med lys tilsvarende 600 milliarder soler.

Forskere har identifisert objekt — en svart-hull-drevet objekt kalt en quasar, blant universets sterkeste innbyggere — på grunn av en sjanse tråd med en svak galaxy nærmere Jorden som opphøyer sitt lys.

Den quasar er 12,8 milliarder lysår unna, og det skinner i hjertet av en forming galaxy under en tidlig del av universets historie kalt den epoken av reionization, da de første stjerner og galakser begynte å brenne bort en dis av nøytralt hydrogen over kosmos. Forskere annonsert sine funn på Jan. 9 i American Astronomical Society ‘ s vinter-møtet i Seattle. [Se: Den Lyseste Quasar av de Tidlige Universet Forklart]

En nylig oppdaget quasar i kjernen av et forming galaxy er den smarteste objekt som noen gang er funnet i det tidlige universet. Den quasar produserer energi som gass faller inn i en supermassive sorte hull.
Kreditt: N. Kornmesser/ESA/Hubble, NASA

“Det er noe vi har vært på utkikk etter i lang tid,” Xiaohui Vifte, en forsker ved University of Arizona og hovedforfatter på den nye jobben, sa i en uttalelse fra Hubble-Teleskopet team. “Vi trenger ikke forvente å finne mange quasars lysere enn at i hele det observerbare universet!”

Flere kraftige bakkebaserte teleskoper og Hubble-Teleskopet samlet sine observasjoner av objektet, som nå ble kalt J043947.08+163415.7, for å lære mer om det. Den quasar får sin lysstyrken fra en supermassive sorte hull: materiale fra en disk av gass rundt det sorte hullet faller på, noe som fører til eksplosjoner av energi på mange forskjellige bølgelengder, i henhold til uttalelse. Den quasar sannsynlig blusset da universet var mindre enn en milliard år gamle, men noen av dens lys er bare nå å nå Jorden. I henhold til den nye observasjoner, det sorte hullet, slår denne quasar er flere hundre millioner ganger massen til solen.

Til tross for sin intens lysstyrke, avstanden til quasar er så stor at det ikke ville ha vært synlig, hvis ikke for en heldig lure av lokalisering. Gjennom en prosess som kalles gravitasjons lensing, lys fra quasar har bøyd rundt i en galakse i mellom objektet og Jord, forstørrende vårt syn: quasar vises tre ganger så stort og 50 ganger så sterkt som det ellers ville ha, forskerne sa i redegjørelsen. Og det ble bare observert i det hele tatt fordi de mellomliggende galaxy var svak nok til å ikke drukne ut lyset fra den ultra-fjernt quasar.

Hubble ‘ s syn på den fjerne quasar J043947.08+163415.7, som er forstørret med en mellomliggende forgrunnen galaxy.
Kreditt: NASA, ESA, X. Vifte (University of Arizona)

Lære mer om dette quasar, som også ser ut til å være å produsere 10,000 stjerner per år, kan lære forskere mer om dette fjernt ut, men sentral tid i historien, da de første stjerner og galakser ble tenningen og forme universet til det vi kjenner i dag. Enda mer teleskoper blir med søk for å prøve å skjelne mer om systemet.

“Denne oppdagelsen er en overraskende og store oppdagelse, i flere tiår har vi antatt at disse lensed quasars i det tidlige universet bør være svært vanlig, men dette er den første av sitt slag som vi har funnet,” Fabio Pacucci, forsker ved Yale University, medforfatter på arbeid og hovedforfatter på en oppfølging papir om quasar, sa i en uttalelse fra Keck-Observatoriet. “Det gir oss en anelse om hvordan å søke etter “phantom quasars’ — kilder som er der ute, men ikke virkelig oppdaget ennå.

“Vår teoretiske studien anslår at vi mangler en vesentlig del av disse” phantom quasars,'” Paucci lagt til. “Hvis de er faktisk mange, det ville revolusjonere vår oppfatning av hva som skjedde rett etter Big Bang, og til og med endre vår oppfatning av hvordan disse kosmiske monstre vokste opp i massen.”

Den nye jobben var detaljert Jan. 9 i den Astrofysiske Journal.

E-post Sarah Lewin på slewin@space.com eller følg henne på @SarahExplains. Følg oss på Twitter @Spacedotcom og på Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Mystisk ‘Ku’ Blast i Verdensrommet Kan Avsløre Fødselen av et Svart Hull
  Plass

 • De Mest Fascinerende Eksoplaneter 2018
  Plass

 • Den Beste Plass Historier 2018!
  Plass

 • Ekstremt Quasar Kunne Kaste Lys på Universets Ungdom
  Plass

Forfatter-Bio

Sarah Lewin, Space.com Associate Editor

Sara begynte å skrive for Space.com i juni 2015. Hennes arbeid har vært omtalt av Scientific American, IEEE Spectrum, Quanta Magasinet Wired, Forsker, Vitenskap fredag og WGBH er Inne NOVA. Sarah har en MA fra NYU Vitenskap, Helse og Miljø Rapportering Program og en AB i matematikk fra Brown University. Når du ikke skrive, lese eller tenke på plass, Sarah har musikal teater og matematiske papercraft. Du kan følge henne på Twitter @SarahExplains.

Sarah Lewin, Space.com Associate Editor

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Blod Månen 2019: En Stor Sum Lunar Eclipse Kommer Snart!

 2. Se den andre Siden av Månen i Dette Fantastiske Panorama fra Kinas Chang ‘ e 4 Lander

 3. Superheroing Er ikke Lett: “Captain Marvel’ Featurette Viser Brie Larson Trent Som en Gal

 4. En Vanlig Besetningsmedlem Går ‘Orville’ i ‘Hjem’

 5. SpaceX Lanserer 10 Iridium-Satellitter I Bane, Så Stikker Rakett Landing