Solen er Turbulent Nordpolen Ser ut Som en Skummel Vortex i Dette Sammensatte Bildet

0
79

Solen er Turbulent Nordpolen Ser ut Som en Skummel Vortex i Dette Sammensatte Bildet

Av

Brandon Specktor, Live Science Ledende Forfatter

|

5 desember 2018 09:37am ET

 • MER

En nydelig sammensatt bilde av solens nordpol, som er opprettet ved hjelp av opptakene fra European Space Agency Proba-2 satellitt. Proba-2 som ble lansert i 2009 for å observere plass vær.
Kreditt: ESA/det Kongelige Observatoriet i Belgia

Som vinteren går ned på den Nordlige Halvkule som så mange middag gjester på en plate av latkes, det er en fin tid for å begynne å drømme om varmere strøk. I dag, kan vi anbefale et besøk til nordpolen av solen? (Dagens prognose samtaler for lave om 7,300 grader Fahrenheit, eller 4,000 grader Celsius.)

Selv med satellitt-opptakene, vår oppfatning av solen er stort sett begrenset til solskiven — sirkulær profil av solen som vi kan se tydelig fra Jorden. Nord-og sør-polene på vår nærmeste stjerne har aldri vært direkte observert, men forskere ved den Europeiske romorganisasjonen (esa) har gjort det til en vane å lage daglig kompositt bilder av solens nordpolen ved hjelp av noen smarte time-lapse fotografering. Gårsdagens bilde (Des. 3), er uthevet i et blogginnlegg på ESAS nettside, og gir deg en smak av virvler, stormfullt hav av plasma skjult på toppen av solens hodet. [Flammende Folklore: 5 Blendende Solen Myter | Mai 20 Solformørkelse]

Ved hjelp av data fra ESAS Proba-2 satellitten, som ble lansert i 2009 for å observere solen, og en plasma-vær slenger på vår måte, forskere kan observere solens atmosfære som det buer rundt kantene på solskiven og over toppen av solens nord-polet. Som solens overflate swirls og roterer hele dagen, endre atmosfæren over det, satellitt-tar flere bilder som kan kombineres med hverandre for å skape en time-lapse bilde av skiftende atmosfære over solens nordpol. (Du kan se en tegneserie som skildrer ESAS hele sammensatt bilde prosessen her.)

Det er ikke et fullstendig bilde — i ESA sier at vi ikke har en av disse før lanseringen av byråets Solar Orbiter oppgave i 2020 — men det gir en god følelse av hva som skjer akkurat ute av syne på hetten av vår nærmeste stjerne. Hvis du ser på gårsdagens bildet, for eksempel, kan du se en mørk vortex bobler rundt stangen ‘ s center. I henhold til ESA, som er en koronal hull — en tynn område på solens overflate hvor plasma er kaldere og mindre tett enn vanlig, og mer sannsynlig å løse ut blemmer solar vind i verdensrommet.

Observere polene direkte vil gi forskere en klarere forståelse av hvordan partikler spydde ut fra disse koronal hull påvirke resten av vårt solsystem, inkludert EarthAlas, de ladede partikler av solenergi vil sannsynligvis ikke gjøre vinteren på Jorden noen varmere — men de kan gjøre det litt mer fargerik.

Opprinnelig publisert på Live Science.

Vil du Også Liker

 • Fantastisk NASA Bildet Kan Du Se Solen Eksploderer i sanntid
  Plass

 • Nasas Parker Solar Sonden Er på Vei til Solen. Så, Hva er Neste?
  Plass

 • NASA Lanserer Dristig Solar Probe Oppgave å Kysse Solen
  Plass

 • Hvordan nasas Nye Solar Probe Vil “Berøre” Solen på Historiske Misjon
  Plass

Forfatter-Bio

Brandon Specktor, Live Science Ledende Forfatter

Brandon Specktor skriver om vitenskap i hverdagen for Live Science, og tidligere for Reader ‘ s Digest magazine, hvor han fungerte som redaktør for fem år. Han vokste opp i Sonora-Ørkenen, men mener Sonora pølser prøver altfor hardt.

Brandon Specktor, Live Science Ledende Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. ‘Blåbær’ på Mars, Har en Rennende Forbi. Men Forskerne Er Fortsatt Forvirret.

 2. Awesome NASA Påske Egg av Netflix ‘Lost in Space”

 3. Hva Er Meteoritter?

 4. Plass Kalender 2018: Starter, Sky Events & Mer

 5. Bilde av Dagen