Små Satellitter Utgjør en Sverm av Muligheter Og Trusler

0
27

Små Satellitter Utgjør en Sverm av Muligheter Og Trusler

Av

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

|

5 desember 2018 07:30 ET

 • MER

Cubesats er i dag standard liten satellitt, men noen romskip designere er å skyve sine kreasjoner stadig mindre.
Kreditt: NASA

Romfart favoriserer store raketter og små teknologi — men når teknologien blir små nok, det kan fungere svært ulikt fra tradisjonelle satellitter og romfartøy.

Og at tipping point kanskje ikke er så langt unna, med ingeniører har allerede fløyet små satellitter som strekker seg bare 1.3 cm (3.5 cm) på tvers. Med disse små satellitter kommer den potensielle muligheten til å produsere horder av dem, å snu en stor enhet til en rekke mindre, billigere seg.

“Akkurat nå er disse tingene er leker, men hvis folk velger å arbeide på det, vi kan slå dem i verktøy — det tar bare innsats,” Pete Klupar, director of engineering for Gjennombrudd Starshot, initiativet til å sende et kreditt-kort størrelse satellitt til en nærliggende solar system er utrolig rask hastighet, fortalte Space.com. “Vi har å gjøre mye arbeid for å få dem til nivå av pålitelighet og teknologi at de faktisk er verdifull.” Men han sa Gjennombrudd Instituttet er glad for å være forfølge disse små satellitter, og han forventer mer og mer selskap i det arbeidet. [Explorer 1: usas Første Satellitt i Bilder]

Nøkkelen tegne er åpenbar: små prislapper, og i sin tur, store mengder. Kostnadene for drivstoff som trengs for å komme fra Jorden til verdensrommet har alltid vært en byrde på designere, og disse små satellitter som er små nok til det — forutsatt at du kan krympe din teknologi nok til å passe på bordet — de trenger ikke så mye drivstoff for å komme i bane rundt.

Store mengder følg lave priser, noe som betyr en endring i tenkning fra enkelte satellitter for å konstellasjoner av partnere med oppsigelser bygget i: Hvis en funksjon er utført av et nettverk av mange satellitter, en enhet er ikke lenger avgjørende. Det er en veldig annerledes måte å tenke om plass i mål fra individuelle romfartøy som er større, dyrere og mindre utskiftbare.

Og selv om disse små satellitter har så langt vært nær Jorden, Klupar forventer at de vil utvide sitt domene. “Hvis du ønsker å gå utforske si et sted som Jupiter eller Saturn, har utviklet og brukt liten, lav-masse kjøretøy, enten de er individer eller i svermer, tror jeg, kan virkelig hjelpe,” Klupar sa. “Jeg ville virkelig elske å være i stand til å sende disse små små kjøretøyer, enten de ytre planetene eller Venus, interplanetarisk rom”.

Men minst nær Jorden, disse små satellitter kommer med masse trusler, så vel som muligheter. Klupar sa at linjen mellom satellitt og plass useriøs er å få blurrier som satellitter krympe. Plass junk — restene av tidligere satellitter — er allerede et alvorlig problem, siden noe i rommet gjør skade dersom det kolliderer i en fungerende satellitt. Og som mennesker har sendt flere og flere satellitter i verdensrommet, søppel har blitt mer og mer av et problem.

Det er derfor plass useriøs og satellitter både er sporet av radar for å varsle eiere til potensielle kollisjoner og avverge disse truslene. Men akkurat nå, disse systemene kan ikke se objekter som er mindre enn ca 4 tommer (10 cm) — og det betyr at små satellitter kan bane uoppdaget og treffe andre satellitter uten advarsel.

“Hvis vi begynner å starte ting som er mindre enn muligheten for radarer for å plukke dem opp, så vi kommer til å ha problemer,” Klupar sa. “Disse små brikkene er å komme ned til den størrelsen der de kan knapt være synlig, og av deres natur, siden de fungerer i svermer du kommer til å ønske å ha mange av dem der oppe.” Det betyr at mye av potensielle kollisjoner — og mens de små satellitter vil trolig være å jobbe i svermer som kan tåle noen tap, satellitter de treffer kanskje ikke så heldig.

Og spesielt vrient utfordringen med plass useriøs er at det multipliserer — en kollisjon bare deler objekter inn i flere mindre, men fortsatt farlige gjenstander. Hvis det kommer ut av hånden, det kan sette hele orbital varierer ut av handlingen. For å prøve å bøte på det, det har vært snakk om å begrense små satellitter til nedre delene av plass, som ikke er så overfylt. Denne tilnærmingen vil også dra nytte av atmosfæren har en tendens til å trekke satellitter ut av bane. En annen mulig avbøtende strategi ville feste antennene til satellitter for å gjøre dem mer synlig.

Små satellitter vil ikke bare balansere muligheter og trusler om romfart — med sine små prislapper de vil også omskape spillere på plass. “Det ville ikke overraske meg at et land som Bhutan eller noen random land bestemmer seg for, hvis de får det i hodet at de ønsker å gjøre dette, det er sikkert oppnåelig med svært beskjedne budsjetter.” Klupar sa. “Du kan ikke helt gjøre en bake salg, men det er nær.”

Og for Klupar, som kan være en meget lovende utvikling. “Vi trenger mange folk til å tenke på den plassen problemer og løse plassproblemer,” Klupar sa. “Jeg tror dette er klargjort for det.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Accion er 1. Plass Thrustere Kan Starte på en Cubesat Denne Helgen
  Plass

 • Cassini Død Dykke inn Saturn Avslører Rare Ring ‘Regn’ Og Andre Overraskelser
  Plass

 • Se Satellitt-Net en Cubesat i Fantastisk Plass Useriøs Opprydding Test
  Plass

 • Små Satellitter på Vei til Mars Sannsynlig Er Første av Mange
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. ‘Blåbær’ på Mars, Har en Rennende Forbi. Men Forskerne Er Fortsatt Forvirret.

 2. Awesome NASA Påske Egg av Netflix ‘Lost in Space”

 3. Hva Er Meteoritter?

 4. Plass Kalender 2018: Starter, Sky Events & Mer

 5. Bilde av Dagen