‘Oumuamua Vistelser Lugnt: en Annan SETI Sök på Interstellära Besökare Kommer Upp Tom

0
65

‘Oumuamua Vistelser Lugnt: en Annan SETI Sök på Interstellära Besökare Kommer Upp Tom

Av

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

|

5 December 2018 03:43pm ET

 • MER

En konstnärs bild av det interstellära besökare ‘Oumuamua visar komet-liknande gasutsläpp beteende.
Bild: NASA/ESA: s

Om den första interstellära objekt som någonsin upptäckts i vårt solsystem är faktiskt en främmande rymdskepp, den fungerar i stealth mode.

En sökning på radio signaler som kommer från ” Oumuamua, den mystiska besökaren från långt håll som zoomas genom de inre delarna av solsystemet i höstas, kom upp tom, en ny studie rapporter.

“Vi letade efter en signal om att det skulle visa sig att det här objektet innehåller en del teknik — att det var av artificiella ursprung,” studie huvudförfattare Gerry Harpa, av SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) Institutet i Mountain View, Kalifornien, sade i ett uttalande. [‘Oumuamua: Vår 1: a Interstellära Besökare Förklaras i Bilder]

“Vi hittade inga sådana utsläpp som, trots ett ganska känslig sök”, Harpa läggas till. “Medan våra observationer inte definitivt utesluta ett icke-naturligt ursprung för” Oumuamua, de utgör viktiga data för att få tillgång till dess sannolika makeup.”

Harpa och hans kollegor använde SETI Institute Allen Telescope Array (ATA), ett system av 42 radio rätter i Norra Kalifornien, för att lyssna efter eventuella ” Oumuamua signaler från Nov. 23 Dec. 5 av förra året. På den tiden, de bisarra cigarr-formade objekt var cirka 170 miljoner miles (275 miljoner kilometer) från Jorden — nästan två gånger avståndet från jorden till solen.

De har lyssnat för ping med en frekvens mellan 1 och 10 gigahertz, med en upplösning av 100 khz. Observation kampanjen var kan plocka upp signaler som produceras av en rundstrålande sändare med en effekt mellan 30 och 300 milliwatt, forskarna säger.

“I alla fall, dessa gränser till de krafter som kan upptäckas är ganska blygsamma — jämförbar med mobiltelefoner eller medborgare band radioapparater,” SETI Institute företrädare skrev i samma uttalande.

Harpa och hans team inte var den enda grupp för att tjuvlyssna på ” Oumuamua förra hösten. $100 miljoner Genombrott Lyssna projektet försökte också sin hand, med hjälp av Robert C. Byrd Green Bank-Teleskopet i West Virginia. Att söka vände upp ingenting.

SETI-forskare är så intresserade av ‘Oumuamua på grund av objektets proveniens och konstig. ‘Oumuamua är ett märkligt att rasa, nål-formade kroppen som troligen är ungefär sex gånger längre än det är brett. Och under sin kryssning genom Jordens stadsdel i slutet av förra året, den visas nongravitational acceleration — rörelse som inte kan hänföras till bogserbåtar av solen, planeter eller andra objekt.

De ledande förklaring har att ” Oumuamua är en främmande komet, och udda rörelsen var resultatet av ett gasutsläpp. (När kometer komma nära solen och värma upp, jets ofta utbrott från deras isiga ytor; sådana jetplan kan agera som små propellrar, driver organ på detta sätt.)

Men vissa forskare har spekulerat i att ” Oumuamua kan vara en rymdfarkost av något slag, kanske en spaning sond till uppgift att kontrollera ut våra halsen av den kosmiska skogar. Harvard astronomerna ganska nyrenoverat och mycket rent Bialy och Avi Loeb lagt ut ett sådant fall nyligen, sättande att ” Oumuamua skulle kunna vara en “sailcraft” drivit med starlight.

Tyvärr, sådana spekulationer om ‘Oumuamua kan regera för evigt. Objektet flydde utom räckhåll för våra mest kraftfulla teleskop för länge sedan, så vi kommer förmodligen aldrig få en titt på det.

Den nya studien kommer att publiceras i februari 2019 numret av tidskriften Acta Astronautica.

Mike Wall bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute” (Grand Central Publicering, 2018; illustrerad av Karl Tate) är ute nu. Följ honom på Twitter @michaeldwall. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Interstellärt Objekt ‘Oumuamua Är Nog en Liten, Förvånansvärt Blanka Komet
  Utrymme

 • Var Är Alla Aliens? ‘Där Ute’ Boka Utdrag
  Utrymme

 • Vild Idé: tänk Om den Interstellära Besökare ‘Oumuamua Är ett Främmande Ljus Segel?
  Utrymme

 • Kan Livet Lifta på Interstellära Besökare Som ” Oumuamua?
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta På Den Här SpaceX Raket Splash Down Under Misslyckad Landning Försök (Video)

 2. “Star Trek: Discovery’ Säsong 2 Teaser Trailern Släppt! Och Förhandsgranska för Saru-Fokuserad “Kort Trek”

 3. ‘Blåbär’ på Mars Har en Vattnig Tidigare. Men Forskarna Är Fortfarande Förbryllad.

 4. SpaceX Lanserar Dragon Lastfartyg till rymdstationen, Men Missar Raket Landning

 5. Awesome NASA påskägg av Netflix ‘Lost in Space’