Menneskehetens Største Atom Smasher Tar en Pause, Vil Våkne Opp Igjen i 2021

0
68

Menneskehetens Største Atom Smasher Tar en Pause, Vil Våkne Opp Igjen i 2021

Av

Rafi Letzter, Live Science Ansatte Forfatter

|

Desember 6, 2018 07:23am ET

 • MER

Verdens største atom smasher, Large Hadron Collider, danner en 17 kilometer lang (27 km) ring under den fransk-Sveitsiske grensen.
Kreditt: Maximilien Brice/CERN

Partikler: Puste lett. Forskere ved verdens største partikkel collider har ingen planer om å knuse du sammen til våren, 2021.

Når du oppdaterer datamaskinen, må du som regel nødt til å slå den av og på igjen. Det samme er det som skjer akkurat nå i Large Hadron Collider (LHC) — menneskehetens største partikkel collider — som vil være av mellom Des. 3 og våren 2021 som det gjennomgår oppgraderinger.

LHC er en sirkulær, 17 mil lange (27 km) tunnel under den fransk-Sveitsiske grensen, omkranset av magneter. De magneter akselerere strømmer av partikler (vanligvis protoner, noen ganger andre ting) til enorme hastigheter, så krasje dem inn i en annen. Forskere studerer splattered restene av de kollisjoner, hvor uvanlig partikler noen ganger dukke opp, for å søke etter som, men likevel usynlige byggesteinene i universet.

Den mest betydelige funn så langt var Higgs-bosonet, siste del av standard modell — den rådende teorien som beskriver samhandlingen mellom fundamentale partikler — for å bli oppdaget i den virkelige verden. Men ingenting kan sammenlignes har dukket opp siden. LHC er operatører håper denne nye oppgraderingen til å intensivere partikkelstråler kan føre til mer interessante resultater. Dette er andre slike rolig oppgradering periode, så CERN, den Europeiske forskning organisasjon som driver LHC, har kalt den Lange pausen 2, eller LS2.

De mest betydelige endringene, ifølge en uttalelse, innebære maskiner for stryking hydrogen ned til individuelle protoner og injisere dem inn i tunneler. Hele komponenter vil bli byttet ut for kraftigere versjoner av seg selv, slik at proton strålens energi til å hoppe fra 13 til 14 tera elektron volt (TeV). Det er faktisk ikke en hel masse av energi i rå form — ca 14 ganger bevegelsesenergien av en mygg. Men det er komprimert til en plass billioner av ganger mindre enn en mygg.

CERN vil også oppgradere detektorer (utstyr som overvåker resultatene av smashups) i hele LHC, i henhold til uttalelse, og det vil bli bedre på noe av utstyret som er brukt for å beskytte partikkel collider er følsomme komponenter.

Opprinnelig publisert på Live Science.

Vil du Også Liker

 • Kunne ikke fungerer som den skal Neutrinos Forklare Hvorfor Universet Eksisterer?
  Plass

 • Mystisk Leptoquarks Kunne Binde Begge Typer Spørsmål. Det Er, Hvis De Finnes
  Plass

 • Nei, Partikkel Hurtigvalg Vil Ikke Ødelegge Planeten, Men Mennesker Kan
  Plass

 • Atom Smasher Oppdager Hint av Nye Ustabil Partikkel
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. “Siste Mann på Månen’ Filmskaperne Laget for å Fortelle Først menneskets Historie i ‘Armstrong’

 2. Hva Er Solenergi Masse?

 3. Bilde av Dagen

 4. Den Kraftigste Ion-Stasjonen i Verdensrommet Er Klar for Sin til å Besøke Kvikksølv

 5. På Denne Dagen i Verdensrommet! Dec. 6, 1998: International Space Station Montering Begynner