Mänsklighetens Största Atom Smasher Tar en Paus, Kommer att Vakna Upp Igen 2021

0
60

Mänsklighetens Största Atom Smasher Tar en Paus, Kommer att Vakna Upp Igen 2021

Av

Rafi Letzter, Live Science Personal Författare

|

6 December 2018 07:23am ET

 • MER

Världens största atom smasher, Large Hadron Collider, bildar en 17 kilometer lång (27 km) ring enligt den fransk-Schweiziska gränsen.
Kredit: Maximilien Brice/CERN

Partiklar: Andas lätt. Forskare vid världens största partikel collider har inga planer på att krossa dig tillsammans tills våren 2021.

När du uppdatera din dator, har du vanligtvis för att stänga av den och tillbaka igen. Samma sak är det som pågår just nu vid Large Hadron Collider (LHC) — mänsklighetens största partikel collider — som kommer att vara avstängd mellan Dec. 3 och våren 2021 som det genomgår uppgraderingar.

LHC är en cirkulär, 17 kilometer lång (27 km) tunnel under den fransk-Schweiziska gränsen, omgiven av magneter. Dessa magneter påskynda strömmar av partiklar (oftast protoner, ibland andra saker) till enorma hastigheter, sedan krascha dem i en annan. Forskarna studera de stänkte resterna av dessa kollisioner, där ovanliga partiklar som ibland dyker upp, för att söka efter de ännu osedda byggstenarna i universum.

Den mest betydande upptäckt så här långt var Higgsbosonen, den sista komponenten i modellen — den regerande teori som beskriver samspelet mellan grundläggande partiklar — att upptäckas i den verkliga världen. Men något liknande har dykt upp sedan dess. LHC: s operatörer hoppas att detta nya uppgradera för att intensifiera partikel balkar kan leda till mer intressanta resultat. Detta är den andra lugn uppgradera period, så CERN, European research organisation som verkar för LHC, har kallas det Lång Avstängning 2, eller LS2.

De mest betydande förändringarna, enligt ett uttalande, omfattar maskiner för att ta bort väte ner till enskilda protoner och injicera dem i tunnlarna. Hela komponenter kommer att bytas ut till mer kraftfulla versioner av sig själva, så proton strålens energi att hoppa från 13 till 14 tera elektron volt (TeV). Det är faktiskt inte en hel del energi i rå form — ca 14 gånger den rörelse energi av en mygga. Men det är komprimerad till ett utrymme biljoner gånger mindre än en mygga.

CERN kommer också att uppgradera detektorer (den utrustning som övervakar resultaten av smashups) hela LHC, enligt uttalandet, och det kommer att förbättras på en del av utrustningen som används för att skydda partikel collider är känsliga komponenter.

Ursprungligen publicerad på Live Science.

Skulle du Också Vilja

 • Kunde inte fungerar som den ska Neutriner Förklara Varför Universum Existerar?
  Utrymme

 • Mystiska Leptoquarks Kunde Binda Båda Typerna av Materia. Det Är, Om De Finns
  Utrymme

 • Nej, partikelacceleratorer Kommer Inte att Förstöra Planeten, Men Människor Kan
  Utrymme

 • Atom Smasher Upptäcker Inslag av Nya Instabil Partikel
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. “Last Man on the Moon” som Filmskapare Team för att Tala om för Första Människan i Historien i “Armstrong’

 2. Vad Är Solens Massa?

 3. Bilden av Dagen

 4. Den Mest Kraftfulla Ion-Drive i Rymden Är Redo för att Besöka Kvicksilver

 5. På Denna Dag i Rymden! Dec. 6, 1998: Internationella Rymdstationen Församlingen Börjar