Kina Forbereder for Lansering av Historiske Oppdrag til Månen er Langt Siden på fredag

0
95

Kina Forbereder for Lansering av Historiske Oppdrag til Månen er Langt Siden på fredag

Av

Leonard David, Space.com’s Plass Insider Spaltist

|

Desember 6, 2018 07:25am ET

 • MER

Den andre siden av månen og fjern Jorden, fotografert av Kinas Chang ‘ e 5 T1 oppgave service-modul i 2014. Den Chang ‘ e 4 oppgave vil starte mot yttersiden på Des. 7, 2018.
Kreditt: Chinese Academy of Sciences

Kina blir satt til å lansere den første noensinne overflate oppdrag til månen er langt siden.

Robot Chang ‘ e 4 oppgave er planlagt å starte på toppen av en Lang Mars 3B rakett på fredag (Des. 7) på rundt 1:30 pm EST (1830 GMT; 2:30 am på Des. 8 lokale Kina-tid).

Hvis alt går etter planen, Chang ‘ e 4 lander-rover duo vil berøre ned i månens sydpol‐Aitken (SPA) – bassenget etter en 27-dagers flytur, deretter studere både overflaten og undergrunnen i dette området. [Kinas Månen Oppdrag Forklart (Infographic)]

Både lander og rover ble utformet som backup for Kinas vellykket Chang ‘ e 3 oppgave, som satte en lander og en rover som heter Yutu ned på månen i desember 2013.

Som et forspill til Chang ‘ e 4, Kina lanserte Queqiao stafett satellitt-dette siste Kan. Queqiao er nå plassert på Jorden-månen L2 Lagrange-punkt — et sted hvor romskipet kan håndtere kommunikasjon mellom første-kontrollere og lander-rover oppgave på den andre siden.

Kinas Yutu månen rover, fotografert på måneoverflaten av Chang ‘ e 3 lander på Des. 16, 2013. Den Chang ‘ e 4 oppgave å lunar langt siden, som er planlagt å starte på Des. 7, 2018, ble utformet som en backup for Chang ‘ e 3.
Kreditt: CASC/Kina Ministry of Defense

Chang ‘ e 4 er forventet å trykke ned i Von Kármán Krateret, i SPA-bassenget.

I en studie publisert i forrige måned, Yingzhuo Jia, ved University of Chinese Academy of Sciences, og kolleger som er lagt ut oppdraget er vitenskapelige mål. (Jia er også med State-Tasten Laboratorium Plass Vær, National Space Science Center av den Kinesiske Academy of Sciences.)

Oppdraget, Jia og team medlemmer skrev, har som mål å fullføre:

 • En lav frekvens som radio-astronomiske studier på måneoverflaten;
 • En grunn-struktur etterforskning på lunar langt side innenfor roving området;
 • Topografiske og mineralogiske sammensetning studier av lunar langt side innenfor rover patruljere området.

Radio-astronomiske studien er spesielt interessant. Lunar langt siden det alltid er vendt bort fra Jorden, så den er fri for støy fra vår planet er ionosfæren, human-laget radio frekvenser og auroral stråling støy. Solar radio utslipp er også blokkert i løpet av lunar natt.

“Derfor, lunar langt siden har vært antatt som den beste plassen for de med lav frekvens radio astronomisk observasjon,” forskerne skrev i den siste papir.

Papiret også detaljert de åtte vitenskapelige nyttelaster toted av oppdraget.

En kunstners illustrasjon av Kinas Queqiao stafett-satellitt, som vil relé data mellom kontrollerne på Jorden og Kinas Chang ‘ e 4 lander-rover par på månen er langt siden. Queqiao lansert i Mai 2018; Chang ‘ e 4 duo vil løfte av på Des. 7.
Kreditt: CNSA

Den Chang ‘ e 4 lander bærer Landing Kameraet (LCAM), Terrenget Kameraet (TCAM), the Low Frequency Spectrometer (AKU), og Lunar Lander, Nøytroner og Dosimetri (LND), som ble gitt av Tyskland. Mars-roveren har fire instrumenter samt: Panorama-Kamera (PCAM), Lunar Gjennomtrengende Radar (LPR), Synlig og Nær-Infrarøde Imaging Spectrometer (VNIS), og den Avanserte Liten Analyzer for Nøytrale (ASAN), som ble gitt av Sverige.

AKU var nylig utviklet for Chang ‘e 4 lander, den andre innfødte Kinesiske nyttelast som er arvet instrumenter fra Chang’ e 3, forskere skrev.

Den Queqiao stafett satellitt bærer også et instrument som heter Nederland-Kina Lav-Frekvens Explorer (NCLE). Den NCLE og lander er AKU vil gjennomføre felles for lave frekvenser-radio-astronomiske observasjoner. [Månen Master: En Enkel Quiz for Galninger]

LPR instrument vil sannsynligvis være i stand til å oppdage undergrunnen struktur på robotens patrulje rute, og å oppdage den tykkelse og struktur av lunar regolith. Enheten er et nanosekund impulse radar med bistatic antenner.

Det virker som dette: En ultra-wideband nanosekund impuls er produsert av en sender, og så sendt gjennom overføring av antennen ned til måneoverflaten. Echo signal fra t-målet er mottatt av mottakerens antenne, forsterket i mottakeren og deretter gjenopprettet som en datapost.

Ifølge en artikkel tidligere i år av Kinas statlige Xinhua news agency, Chang ‘ e 4 vil også bære en boks som inneholder frø av potet og arabidopsis, en liten blomstrende plante i slekt å kål og sennep. Det kan også tote silkworm egg.

Dette lunar mini biosphere” eksperimentet ble designet av 28 Kinesiske universiteter, ledet av sørvest-Kina er Chongqing Universitet. Den sylindriske tinn, laget av spesielle aluminium legering materialer, veier omtrent 6.6 kg. (3 kg).

En visning av månens sydpol‐Aitken bassenget.
Kreditt: NASA/Goddard Space Flight Center

SPA-bassenget er det største og eldste innvirkning vask av månen. Selv om terrenget er lav, kan dette området er ikke fylt med mare basalts som andre månen bassenger er, Jia og kolleger bemerket, noe som tyder på at det kan ha en spesiell termal-historie og unike utviklingen har.

Å studere materialer i regionen, kan derfor bidra til å avsløre sammensetningen av jordskorpen og selv mantelen av månen, forskere skrev.

Kinas neste måne-probe, Chang ‘ e 5, er utformet for å bringe velg prøver fra månen og tilbake til Jorden. Det bygger på en progresjon av Kinesisk månen oppdagere: Chang ‘e-1 og Chang’ e 2 orbiters i 2007 og 2010, henholdsvis, Chang ‘e 3 i desember 2013, og Chang’ e 5 T1, som ble lansert en test kapsel på en rundt-the-moon reise i oktober 2014. Kapselen landet trygt tilbake til Jorden åtte dager etter oppskytning.

Leonard David er forfatter av “Mars: Vår Fremtid på den Røde Planeten,” utgitt av National Geographic. Boken er en ledsager til National Geographic Channel-serien “Mars.” En langvarig skribent for Space.com David har blitt rapportering på plass bransjen for mer enn fem tiår. Følg oss på @Spacedotcom, Facebook eller Google+. Denne versjonen av historien er publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Store Nye Indiske rakettoppskytninger Satellitt, Sette Scenen for Månen Oppdrag
  Plass

 • Prospektering på Månen: Russland, Europa for å Jakte på Lunar Is
  Plass

 • Kina er å Sende en Sonde til Månen er Langt Siden. Her er Hvor Den Vil Lande
  Plass

 • Kina er Fet Månen Eksempel-Retur Oppgave Vil Målrette en Unge Vulkanske Vanlig
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. “Siste Mann på Månen’ Filmskaperne Laget for å Fortelle Først menneskets Historie i ‘Armstrong’

 2. Hva Er Solenergi Masse?

 3. Bilde av Dagen

 4. Den Kraftigste Ion-Stasjonen i Verdensrommet Er Klar for Sin til å Besøke Kvikksølv

 5. På Denne Dagen i Verdensrommet! Dec. 6, 1998: International Space Station Montering Begynner