Den Mest Kraftfulla Ion-Drive i Rymden Är Redo för att Besöka Kvicksilver

0
54

Den Mest Kraftfulla Ion-Drive i Rymden Är Redo för att Besöka Kvicksilver

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

6 December 2018 07:31am ET

 • MER

Den BepiColombo uppdrag är att resa till Kvicksilver som drivs av jon bogpropeller motorer inbyggda i Kvicksilver överföringsbandet komponent visas på botten av denna avbildandet.
Bild: ESA/ATG medialab

Den BepiColombo uppdrag att Kvicksilver som lämnade Jorden på Oktober. 19 har en lång, sju år lång resa framför sig, men rymdfarkoster bara bocka av en viktig milstolpe.

På Dec. 2 sonden används två av sina ion vibratorer för att göra sin första manöver — ett förfarande som kom efter veckor av noggrann testning. Framgång innebär att den som är mest kraftfull elektrisk framdrivningsmotor system någonsin att utforska rymden är nu igång.

“Elektrisk framdrivning teknik är mycket nytt och mycket känsliga,” Elsa Montagnon, Rymdfarkoster Operations Manager för BepiColombo, sade i ett uttalande som släpptes av ESA. “Detta innebär BepiColombo fyra raketmotorer tvungen att vara noga kontrolleras efter lanseringen, genom att långsamt vrida på varje, en efter en, och noggrant övervaka deras funktion och effekt på rymdfarkosten.”

Laget behövde också passa på att testa under den tid när farkosten skulle alltid vara synlig från och punkt sina antenner mot Jorden, så att de kan övervaka proven. I mitten av December, styrpropellrar kommer att börja serien med 22 long brännskador som kommer att vara nödvändiga för att nå Kvicksilver. Hela resan kommer att täcka 5,6 miljarder km (9 miljarder kilometer).

BepiColombo kraftfulla ion styrpropellrar ligger på Kvicksilver Transfer Module, som fraktade uppdragets två vetenskap rymdfärjor till Kvicksilver. När församlingen kommer år 2025, tre rymdfarkoster kommer separat och rymdfärjor kommer farväl till elektriska motorer och deras kusliga blått sken.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Första Cubesats att Besöka en Annan Planet Kommer att Sluta Mars Mission Idag
  Utrymme

 • Accion 1: a Plats Vibratorer Kan Starta på en Cubesat Denna Helg
  Utrymme

 • 2 Stora NASA Space Uppdrag Avslutades Denna Vecka, Men inte Panik
  Utrymme

 • NASA: s Krisdrabbade Planet-Jakt Kepler-Teleskopet Är Offline Igen
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. “Last Man on the Moon” som Filmskapare Team för att Tala om för Första Människan i Historien i “Armstrong’

 2. Vad Är Solens Massa?

 3. Bilden av Dagen

 4. På Denna Dag i Rymden! Dec. 6, 1998: Internationella Rymdstationen Församlingen Börjar

 5. December New Moon 2018: Fånga Venus, Saturnus och Merkurius Lysande i “Mörkaste” Sky