‘Blåbær’ på Mars, Har en Rennende Forbi. Men Forskerne Er Fortsatt Forvirret.

0
36

‘Blåbær’ på Mars, Har en Rennende Forbi. Men Forskerne Er Fortsatt Forvirret.

Av

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

|

5 desember 2018 02:02pm ET

 • MER

Tidlig i sin oppgave, Mulighet rover oppdaget runde, jern-rik concretions tilnavnet “blåbær”, som utgjorde en av flere forskjellige typer bevis som tyder på at Mars pleide å være våt. Denne (falske farger) foto fanger et område bare 1.2 tommer (3 cm) på tvers.
Kreditt: NASA/JPL-Caltech/Cornell/USGS

Det var bare et par måneder etter nasas Mulighet rover rørt ned på Mars i 2004 som det oppdaget en geologisk nysgjerrighet: små, jern-rik områder spredt over berget i nærheten av robotens landingsplassen. Snack-kjærlig forskere som jobber med oppdrag kalt disse objektene “blåbær”, men har var lettere å nevne enn å forstå. Deres oppskrift er fortsatt noe av et puslespill.

Prøver å sortere ut opprinnelsen til disse blåbær har alltid involvert studere lignende sfærisk formasjoner her på Jorden. Ny forskning tar sin inspirasjon fra disse terrestriske analogs å tilby en ny idé i kjemi som kan ha gått inn pisket opp disse Martian blåbær. I sin tur, denne forskningen bidrar til å avdekke hva gamle Mars kan ha sett ut.

Det blåbær er fristende for mer enn bare sitt snodige navnet, de også utgjorde noen av de tidligste bevis vi hadde at Mars en gang var utrolig våte. “Uansett hva det eksakte kjemi av disse spherules var å starte, det faktum at de er der forteller oss [at] mye av flytende vann flyttet gjennom disse bergartene over tid,” Briony Horgan, en planetarisk forsker ved Purdue University i Indiana, fortalte Space.com. [10 Fantastiske Mars Funn av Rovers Ånd Og Mulighet]

Og hvis forskerne kan analysere ut nøyaktig hvordan blåbær dannet, som kan hjelpe oss å forstå hva Mars var tilbake når de har dannet — og hva slags liv kunne ha teoretisk blomstret i disse omstendighetene, Horgan sa.

Så, teamet bak den nye forskningen som reiste til to ulike terrestriske destinasjoner i søk av fjellformasjoner som ligner Martian blåbær: Utah og Mongolia. Disse formasjonene er ikke identiske med de som er på Mars, noe som er omtrent en tiendedel av størrelsen av den Jordiske ekvivalenter. Vår planet er formasjoner er også mindre ryddig enn Martian versjoner. “De er alle blobbed sammen. De er forskjellige størrelser,” Horgan sa de jordiske funksjoner.

Men det er mye lettere å få til Utah og Mongolia enn til Mars, slik at forskere kan bruke disse funksjonene til tross for den ufullkomne sammenligningen. Forskerne fant at formasjonene som syntes å ha vært bygget rundt kjerner av et mineral kalt kalsitt, med jern-rik materiale i bare det ytre skallet. “Det øyeblikket [funnet], det var veldig spennende,” geochemist co-forfattere Hidekazu Yoshida av Nagoya University og Hitoshi Hasegawa av Kochi University i Japan, skrev i en e-post til Space.com.

Basert på de observasjoner i felt og kjemiske modellering, forskerne foreslo at flom av jern-rik, forsiktig sure vann skylte over den opprinnelige kalsitt strukturer. I motsetning til den terrestriske versjoner, Martian blåbær ser ut til å være laget av hematite hele veien gjennom, ikke lenger sportslige noen kalsitt hjertet. Men som kan vise til en lang periode med overwash som spiste seg gjennom alle de kalsitt, forskerne sa.

Griner detaljer av kjemiske reaksjoner som kan eller ikke kan ha funnet sted på tidlig Mars har større implikasjoner. Først, er disse detaljene som er relevante for forskere’ naturlig interesse i alt vannet som rant gjennom steiner for å danne blåbær. “Kjemien av vann forteller oss om beboelighet av miljøet,” Horgan sa.

Andre potensielle implikasjoner ville forholde seg til en annen langvarige debatten om Mars — hva har skjedd til sin gang-tykk atmosfære. Forfatterne i den nye studien argumentert for at denne atmosfæren kunne ha gått inn i den karbonat ioner låst i kalsitt forløpere til blåbær.

Men det ville ikke løse atmosfærens mysterium, Steve Ruff, en planetarisk geolog ved Arizona State University som fungerer på Muligheten oppdrag, fortalte Space.com. “Min følelse av hva vi vet om det området av hematite at vi kan kart fra bane er det ikke et stort område”, som dekker mindre enn 1 prosent av Mars’ overflate, sa han. Det er bare ikke nok blåbær å pakke bort veldig mye atmosfære. [Nyeste Mars Rover Bilder fra Muligheten & Ånd]

Han sa at han også bekymring for at Jordens formasjoner ikke er lik nok til de som er på Mars for forskere å lære om blåbær. Men Ruff ikke avvise det nye papiret. “Jeg er fascinert av denne ideen,” sa han. “Dannelsen av disse små concretions på Jorden og sikkert på Mars, har alltid vært litt av et mysterium, og det er flere ideer om hvordan du lager disse ting.”

The Martian blåbær er små nok til at for å virkelig løse mysteriet, forskere vil trenge mer avanserte verktøy enn er for tiden på den Røde Planeten. Nasas neste rover, Mars 2020 rover, vil bære instrumenter med høy nok oppløsning at de kan håndtere disse spørsmålene. Men det rover er planlagt å besøke et sted som heter Jezero ‘ Krateret, langt borte fra vanlig hvor Muligheten øye på blåbær.

“Kommer tilbake til steder på Mars med NASA er ikke noe folk ønsker å gjøre. De ønsker å dra til nye steder,” Ruff sa. Likevel, han sa han ikke å gi opp håpet om at den nye rover kunne løse blåbær mysterium. “Kanskje vi får heldig og se noe som dette med 2020 rover.”

Uansett nyanser av blåbær kjemi slå ut for å være, det nye papiret, og er en påminnelse om den store tidsskalaer — og den potensielle kompleksitet slik tidsskalaer innebære involvert i Mars geologi, Horgan sa. “Tid kan spille en veldig viktig rolle i mineraler som vi ser,” Horgan sa. “Vi bør være forsiktig. Det kan ha vært flere ting som har skjedd på disse steinene.”

Forskningen er beskrevet i en artikkel publisert i dag (Desember. 5) i tidsskriftet Science Fremskritt.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Røde Planeten Innsikt: Hvorfor Må Vi Holde Kommer Tilbake til Mars?
  Plass

 • Nasas Innsikt Lander Vil Se Inne i Mars Som Aldri Før. Her er Hvorfor.
  Plass

 • Mars 2020 Rover Vil Lande på Gamle Sjøbunnen for å Søke etter Tegn til Liv
  Plass

 • Jezero ‘ Krateret eller Bust! NASA Plukker landingsplassen for Mars 2020 Rover
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Awesome NASA Påske Egg av Netflix ‘Lost in Space”

 2. Hva Er Meteoritter?

 3. Plass Kalender 2018: Starter, Sky Events & Mer

 4. Bilde av Dagen

 5. Se de Andre “Captain Marvel’ Trailer!