Venus Ger en Tidig Morgon Ljus, Strax Före Soluppgången

0
36

Venus Ger en Tidig Morgon Ljus, Strax Före Soluppgången

Av

Joe Rao, Space.com Skywatching Krönikör

|

November 9, 2018 07:00 ET

 • MER

På tisdag, November 13, ljusa planeten Venus kommer att upphöra med sin resa västerut genom stjärnorna på Virgo. På denna dag, kommer det paus och sedan börja resa österut (röd bana märkt med datum). I före gryningen sydöstra himlen på morgonen, det planeten kommer att visas endast om 1 grad (ett finger bredd) till det nedre vänstra av mycket ljusa, vita stjärnan Spica. Den närliggande planet och avlägsen stjärna både kommer att passa ihop inom området med tanke på en bakgård teleskopet vid låg förstoring (orange cirkel). På den följande morgonen, Venus kommer att dra långsamt bort från stjärnan.
Kredit: Starry Night-programvara

Tidigt på morgonen stiger som chef ut till arbete och skola före soluppgången bör märka en mycket ljus, stjärnliknande objekt i öst-sydöst himlen. Bara för ett par veckor sedan, det här objektet var inte det alls, men nu är det lyser med sådan briljans att det kan lika väl vara att berätta österut-resa pendlare, “Titta på mig!”

Föremålet i fråga är planeten Venus, som är närvarande mitt i en av sina mest spektakulära plundringståg i morgon himlen, som betyder “hopp upp” till framträdande. Däremot planetens nuvarande verksamhet sin senaste köra en kväll objekt: Jan. 9, Venus kom på superior samband med solen. Från vår utsiktspunkt här på Jorden, Venus dök upp sig bakom solen, övergång från en morgon till en kväll objekt.

Men vad en lång övergångsperiod som var! [Den Ljusaste Planeterna i Novembers natthimlen]

Inte förrän sent i februari gjorde Venus slutligen ställa en timme efter att solen, som ger casual tittarna en glimt av objektet låg i den västra himlen i skymningen. Och inte förrän i slutet av Mars, nästan två månader efter att jordens inträde i kväll sky, kan Venus ses i en helt mörk himmel. Venus var som bäst i juni, inställning på den ganska sena timme av 11 lokal sommartid. Sedan kom en lång, långsamt glida tillbaka mot solen, som varade hela sommaren.

Venus var på sin ljusaste och mest intressant för teleskop-användare från mitten av augusti till mitten av September, när det fastställts före utgången av kvällens skymning. I början av oktober, planet hade, för alla syften och ändamål, försvann från vår kväll sky. På Okt. 26, Venus kom till sämre tillsammans, passerar mellan Jorden och solen och flytta in i morgon himlen.

Med tanke på vad som hände tidigare i år, kanske du tror att du inte kommer att få din första morgonen bild av Venus tills någon gång i början av December. Men tvärtom: Venus är redan här.

Och bara kommer att bli bättre i dagar och veckor framöver!

För morgon synlighet, Venus i nu i en bokstavlig och bildlig bemärkelse “rising tillfälle.” Två veckor efter det att planet nått sol tillsammans, nu stiger innan gryningen, mer än 90 minuter före soluppgången. Från och med nu, kommer Venus att stiga 3 minuter tidigare varje dag, så att av Dec. 17, det kommer att stiga 3 timmar och 45 minuter före soluppgången. Det kommer att brinna i en helt mörk himmel för mer än 2 timmar innan de första tecknen i morgon twilight visas.

Venus kommer att nå toppen av sin briljans på Dec. 1, när kommer planeten att stråla på ett eye-popping omfattningen av -4.9. Det är 19 gånger starkare än Venus’ närmaste planetariska konkurrent, Jupiter, och hela 25 gånger starkare än Sirius, den starkast av alla stjärnor. Om du bor i ett lantligt läge med minimal ljusföroreningar, du ska lätt kunna göra att planet kastar en synlig skugga. Och om du följer Venus rätt på genom sunrise, kommer planeten att vara synlig för din blotta ögat i fullt dagsljus: en liten, vit fläck tydligt uppenbar mot den blå dagtid himlen.

På sätt och vis, vi kan även gäller Venus som julens Stjärna, glödande med fantastisk lyster “… i east”, som erinrar om de citat från Bibeln Bok av Matthew.

Genom teleskop, Venus som nu visas som en stor, smal månskära som successivt kommer att få mindre och tjockare medan vi strävar framåt i November och December. I slutet av detta år, planeten kommer att visas ungefär hälften så stort som det gör här veckan, medan dess nuvarande smal, crescent form kommer att göda att nästan efterlikna en “halv-moon” med New Year ‘ s Day. Det är nog bäst att visa Venus när morgonen twilight är väl avancerade snarare än i fullständigt mörker för att skära ner på planeten är bländande reflexer.

Efter att ha nått sin höjdpunkt för morgon synlighet i mitten av December, Venus kommer att ta en lång, långsamt glida tillbaka mot solen, som stiger ca 1 1/2 timme senare varje morgon från nyårsdagen till slutet av Mars. Då, Venus kommer att stiga som gryningen, ungefär 100 minuter före soluppgången. Planeten kommer att komma successivt lägre och öka successivt senare under våren. I slutet av juni, Venus kommer att stiga mindre än en timme före soluppgången, i slutändan försvinner in i den ljusa gryningen twilight av juli.

Venus kommer då att gå på en “sommar sabbatsår” av slag och kommer inte att dyka upp igen förrän ungefär vid den här tiden nästa år, när planet kommer att uppstå som en mycket fin kväll uppenbarelse. [Bästa Teleskop för Pengarna — Recensioner och Guide]

Innan stängning, här är en snabb förklaring av varför Venus gör en spektakulär entré i morgon himlen denna månad även om det till synes dawdled som den uppnått synlighet i början av året på kvällshimlen. I januari, när Venus övergått från morgonen till kvällen är himlen, planeten var på den bortre sidan av solen sett från Jorden, närmare 160 miljoner miles (257 miljoner kilometer) bort. Så, även om Venus närmar oss efter att ha passerat sol tillsammans, det gjorde det mycket långsamt i början och tog många veckor att flytta bort från solens närhet.

I motsats, på sin Okt. 26 tillsammans med solen, Venus var mycket närmare vår planet, på endast cirka 26 miljoner miles (42 miljoner km från Jorden. Som ett resultat, Venus tycktes röra sig mycket snabbare. Och ekliptikan (imaginära linje på himlen som solen, månen och planeterna verkar resa) står nästan vinkelrätt mot den östra horisonten vid den här tiden på året, så Venus verkar språng nästan rakt upp i himlen.

Så, om någon av dina vänner eller släktingar att säga att de såg ett “konstigt UFO” på väg till jobbet eller skolan på sistone, nu kan du ställa dem direkt.

Det är inte E. T. Det är bara Venus.

Joe Rao fungerar som en instruktör och föreläsare i New York Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi för Natural History magazine, Jordbrukarnas Kalender och andra publikationer, och han är en kamera meteorolog för Verizon FiOS1 Nyheter i New Yorks lower Hudson Valley. Följ oss på Twitter @Spacedotcom och på Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Se Venus Få Super Bright Innan Det Avslutas Sedan 2018 Natthimlen Snart
  Utrymme

 • Night Sky-Evenemang för att Visa Dina Barn på Sommaren 2018
  Utrymme

 • Se Venus Möte med Månen och Regulus Denna Vecka
  Utrymme

 • Full Månen Lyser med Saturnus i Opposition Ikväll: Hur för att Se Dem
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Bilden av Dagen

 2. Astronaut Njuter i Jordens ‘Ära’ Rainbow från rymdstationen (Foto)

 3. SpaceX ‘ s Falcon 9-Raket som är Certifierade för att Starta NASA: s Mest Värdefulla Vetenskap Uppdrag

 4. Accion 1: a Plats Vibratorer Kan Starta på en Cubesat Denna Helg

 5. Var Livet på den Tidiga Jorden Lila?