SpaceX er Falcon 9 Rakett Sertifisert til å Starte NASA ‘ s Mest Dyrebare Vitenskap Oppdrag

0
36

SpaceX er Falcon 9 Rakett Sertifisert til å Starte NASA ‘ s Mest Dyrebare Vitenskap Oppdrag

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

November 9, 2018 07:15 ET

 • MER

SpaceX er arbeidshesten Falcon 9 rakett som kan nå starte NASA ‘ s dyreste og høyest prioritet vitenskap oppdrag.

Nasas Lansere Tjenester Programmet (LSP) har sertifisert i to trinn, Falcon 9 som en “Kategori 3” rocket, SpaceX representanter kunngjorde torsdag (Nov. 8).

“LSP, Kategori 3 sertifisering er en stor prestasjon for Falcon 9-laget og representerer en viktig milepæl i vårt nære samarbeid med NASA,” SpaceX President og Chief Operating Officer Gwynne Shotwell sa i en uttalelse. “Vi er beæret over å ha muligheten til å gi kost-effektiv og pålitelig lansere tjenester til landets mest kritiske vitenskapelige nyttelaster.” [Se Utviklingen av SpaceX er Raketter i Bilder]

Den LSP sertifisering stigen bare går opp til Kategori 3, som er reservert for de mest pålitelige bæreraketter. Disse raketter er forventet å ha demonstrert reliability av 90 til 95 prosent, ifølge LSP tjenestemenn.

For sammenligning, Kategori 2-kjøretøy — nivået oppnås ved Falcon 9 i 2015 — er forventet å ess deres oppdrag 80 til 90 prosent av tiden.

En SpaceX Falcon 9 rakettoppskytninger nasas Transitt Exoplanet Undersøkelsen Satellitt (TESS) fra Florida ‘ s Cape Canaveral Air Force Station i April 18, 2018.
Kreditt: SpaceX

Eneste Kategori 3 raketter kan starte de dyreste, mest viktig, mest komplekse NASA oppdrag — prosjekter som Hubble Space Telescope, Mars-rover Nysgjerrighet og James Webb Space Telescope. (Hubble lansert bord på romfergen Discovery i April 1990, Nysgjerrighet fløy på toppen av en United Lanseringen Alliansen Atlas V-rakett i November 2011 og Webb vil ri en Arianespace Ariane 5-rakett i Mars 2021.)

Falcon 9 debuterte i juni 2010, og har mer enn 60 lanserer under beltet sitt. Bare ett fly har mislyktes i å date — juni 2015 oppskytning som var ment for å sende SpaceX ‘ s robot last Dragon-kapsel mot den Internasjonale romstasjonen på en etterforsyninger kjøre for NASA.

En Falcon 9 også eksploderte på puten i September 2016 under en prelaunch test, ødelegge AMOS-6 satellitt-kommunikasjon.

Falcon 9 er delvis gjenbrukbare. SpaceX har lykkes landet ca 30 Falcon 9 første stadier under orbital oppdrag, og en rekke av disse returnerte boosters har blitt pusset opp og reflown. SpaceX grunnlegger og CEO Elon Musk har sagt at han ønsker å gjenbruke Falcon 9 andre stadier og nyttelast fairings (nesen kjegler som omgir satellitter under lanseringen), men dette har ikke skjedd ennå.

Falcon 9 allerede har litt erfaring å lansere NASA science håndverk: Falcon 9s lansert byrået er Jason-3 Jorden-observasjon satellitt-i januar 2016 og planeten-jakt Transitt Exoplanet Undersøkelsen Satellitt i April i år. SpaceX har også brukt raketten å starte uncrewed Dragon lasteskip til den Internasjonale romstasjonen for NASA, og vil også bruke booster å fly astronauter på sitt Mannskap Dragon-romfartøyet.

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13 av Grand Central Publisering. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • SpaceX Lanserer Brukt Dragon Lasteskip til romstasjonen, Bøye Muskler Reusability
  Plass

 • Pre-Fløyet SpaceX Rakettoppskytninger Kommersielle Satellitt-Kommunikasjon
  Plass

 • Elon Musk Sier SpaceX Vil bruke en Rakett i Løpet av 24 Timer i 2019
  Plass

 • SpaceX er Oppgradert Falcon 9 Rakett Ess Jomfrutur, Pinner Landing
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Bilde av Dagen

 2. Astronaut Basks i Jordens ‘Ære’ Rainbow fra romstasjonen (Foto)

 3. Accion er 1. Plass Thrustere Kan Starte på en Cubesat Denne Helgen

 4. Var Liv på Tidlig Jorden Lilla?

 5. Venus Bringer en Tidlig Morgen Lys, Like Før Soloppgang