Accion 1: a Plats Vibratorer Kan Starta på en Cubesat Denna Helg

0
33

Accion 1: a Plats Vibratorer Kan Starta på en Cubesat Denna Helg

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

November 9, 2018 07:12 am ET

 • MER

En bild av en av Accion små elektriska drivsystem.
Kredit: Accion System

Natalya Bailey har alltid varit intresserad av rymden, men det var inte förrän hon satt i ett universitet klass på framdrivning att hon insåg vad hon ville göra med sitt liv.

Hon slogs av hur lite ingenjörer vet om elektriska drivsystem jämfört med den traditionella kemiska bränsledrivna motsvarigheter. I och med 2014, hon grundade sitt eget företag, och om allt går väl, den första raketen bär hennes teknik kommer att starta senare i helgen.

Bailey ‘ s company, Accion System, är att starta med en mindre vetenskap projekt, tack vare hjälp av ett team av high school-elever från Irvine, Kalifornien, som byggde en cubesat med Accion teknik. “Att bygga en cubesat är nu en high school hemuppgift,” Bailey sa. “Som blåser mitt sinne när jag tänker på det.” [Supersnabb Rymdfarkoster Framdrivning Begrepp (Bilder)]

Det satellit är på grund av att starta från Nya Zeeland över natten på Nov. 11 EST (början av Nov. 12 GMT) ombord på Rocket Lab: s Elektron-raket. När utnyttjas, satellit kommer att fotografera Venus och andra mål. Vi pratade med Bailey om att förutse hennes första lanseringen och överklagande av elektrisk framdrivning. Denna intervju har redigerats i längd och klarhet.

Space.com: Det verkar som att en av de verkliga fördelarna med jon framdrivning är att det ger dig en mycket större flexibilitet där du går.

Natalya Bailey: typ Du träffa en vägg med kemisk framdrivning, eftersom det fortfarande är så dyrt och tidskrävande för din vikt och volym för att starta en kemisk drivmedel. När det elektriska, du får mer valuta för pengarna, även om det tar längre tid att accelerera med elektrisk framdrivning, så du måste ha tid. Det är typ av varning.

Space.com: NASA: s Dawn uppdrag att asteroidbältet, som slutade Nov. 1, drevs av jon framdrivning. Hade som uppdrag att påverka dig på något sätt?

Bailey: Läsa tidningar och titta på de utvärderingar och pratar med de människor som är inblandade i den processen faktiskt hjälpte mig att räkna ut hur att leda det på Accion på grund av den motor som de flög. Slutet är en sak, men i början använde jag som utgångspunkt för att Accion.

Space.com: Varför vill du gå till den kommersiella sidan av rymden?

Bailey: Eftersom det var infusion av privat riskkapital, det gjorde det möjligt att göra olika typer av saker som jag ville arbeta i en privat miljö. Om jag hade examen för 20 år sedan, skulle jag definitivt gått till att jobba på NASA eller en research lab, för det fanns inte det alternativet [av den privata sektorn]. Jag tycker det är ett riktigt coolt sätt att gifta sig något som är mycket [forskning och utveckling]-ett intensivt och inspirerande vision-driven och som har en verklig kommersiell tillämpning, så jag känner att det är tur timing för mig.

Space.com: Vilken storlek uppdrag tittar du på just nu?

Bailey: Kommersiellt, Accion: s satsning är på 100-400 kilo [220-880 lbs.] rymdfarkoster storlek. Det är ganska bred, men jag försöker att fånga de flesta av kommunikation bussar och konstellationer, och de faller i det. Det är vad jag tycker är mest kommersiellt intressanta i nästa 10, 15 år. Cubesats har varit för oss och för världen ett fantastiskt sätt att demo-tekniker eller för att bygga upp utrymme kapacitet inom nya organisationer eller länder, men kommersiellt, det är svårt att sälja för att gå efter en mycket cubesat uppdrag.

Min medgrundare och jag började Accion eftersom, i slutet av dagen — det låter lite som en science fiction-roman — men vi tror att om människor kommer att vara kvar under lång tid, i 400 år, kommer det att bli eftersom vi har lärt oss att leva på Jorden, kanske på andra planeter, kanske på andra rymdstationer. I slutändan hoppas vi att tillhandahålla transport för dessa typer av uppdrag. Så det du pratar om mycket större rymdfarkoster, mycket längre uppdrag. … Det är den stora bilden av varför vi startade företaget. Det är skönt att ha den typen av North Star, för när allt är fel med kort sikt — kanske är det en lansering, något går fel, något som inte på bana — det är verkligen bra att ha som långsiktig vision. [NASA Apollo Moon Rocket Motorer Återhämtat sig av Jeff Bezos (Bilder)]

Space.com: Vad skulle det vara som att vara en människa ombord på en jon-framdrivning av fordon snarare än en traditionell bil?

Bailey: de Flesta sonder vi har lanserat utan någon form av framdrivning som helst, och de har förlitat sig på saker som gravitation hjälper, eller kanske en första insättning med hjälp av en större raket. De flesta av resten av uppdraget har varit att ingen framdrivning. Så, elektrisk framdrivning som en jonmotor kan snabba upp avsevärt, men det är fortfarande ganska mild. Du skulle förmodligen inte faktiskt märka en stor skillnad, men du vill bara få det på en 10: e tid som du skulle ha tidigare.

Space.com: Finns det någon typ av robot uppdrag skulle du särskilt vilja Accion s teknik för att vara en del av?

Bailey: Något som lyfter från landning på en mindre planetarisk kropp med mindre allvar. Om vi skickar en robot ner och utföra någon form av prospektering uppdrag med en jonmotor. Där det är möjligt eftersom tyngdkraften är inte så hög som den är på Jorden, för att lyfta av från ytan för att jag tror att det skulle vara riktigt spännande.

Space.com: Accion första lanseringen är planerad till senare denna månad. Vad är det för dig?

Bailey: jag tror att det är förmodligen det coolaste jag någonsin varit en del av. [Starten] från Nya Zeeland. Jag håller kontrollera flygpriserna. Jag tror inte att jag kommer att gå, eftersom det bara är så lång, men det är det coolaste Accion har gjort hittills. Förhoppningsvis blir det inte den coolaste saken så småningom, men det är mycket spännande.

Space.com: har lanseringen varit försenat med ungefär sex månader — är att i allt om dig?

Bailey: När du utformar systemen och testa dem och att titta på den miljö i synnerhet under lagring och prelaunch, du design till medelvärden. Du behöver inte design för att möjligen vara att sitta på en launchpad för sex månader. … Vi är lite nervös på grund av det, men totalt sett är mycket glada och hoppfulla.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • BepiColombo Lanserar Denna Helg att Knäcka Mysterier av Kvicksilver — och Bortom
  Utrymme

 • Att Gå Upp? Väntar på Utrymme Hiss
  Utrymme

 • Titta på Satellit-Net en Cubesat i Awesome Utrymme Skräp Rengöring Test
  Utrymme

 • Ändra Lanseringen Ekvation: Q&A med Rocket Lab VD Peter Beck
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Bilden av Dagen

 2. Astronaut Njuter i Jordens ‘Ära’ Rainbow från rymdstationen (Foto)

 3. SpaceX ‘ s Falcon 9-Raket som är Certifierade för att Starta NASA: s Mest Värdefulla Vetenskap Uppdrag

 4. Var Livet på den Tidiga Jorden Lila?

 5. Venus Ger en Tidig Morgon Ljus, Strax Före Soluppgången