Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

0
46

Referens:

Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

Av

Kim Ann Zimmermann, Space.com Bidragsgivare

|

November 8, 2018 10:45 ET

 • MER

Stjärnbilden Oxen är svårt att missa när han tar ut genom den norra vinterhimlen. “Bull” är en av de mest påtagliga konstellationer och en av de äldsta dokumenterade konstellationer, med beskrivningar av Taurus går så långt tillbaka som början av bronsåldern. Taurus är mest känd för sina röda jätten, Aldebaran, liksom en stjärnhop som kallas Plejaderna.

På Norra Halvklotet, tjuren passerar genom himlen från November till Mars, men den stjärnbilden är på dess mest synliga i januari. Taurus omfattar 797 square grader.

 • Rektascensionen: 4 timmar
 • Deklinationen: 15 grader
 • Bästa synliga mellan breddgrader 90 grader och minus 65 grader

Den röda jättestjärnan Aldebaran är 65 ljusår från Jorden. Det är den ljusaste stjärnan i stjärnbilden och den 14: e starkast lysande stjärnan på himlen, enligt EarthSky.org. Aldebaran är också en del av en V-formad asterism, eller grupp av stjärnor, som kallas Hyaderna; denna form gör upp i bull ‘ s ansikte. Orange-färgade Aldebaran beskrivs ofta som stirrade på Orion,jägaren, en konstellation som ligger strax stjärniga sydväst. Den planetariska sonden Pioneer 10 rör sig i den allmänna inriktningen av stjärnan, som väntas göra sin närmaste klara av Aldebaran i ungefär 2 miljoner år, enligt NASA.

Två av de allra bästa stjärnhopar för skywatchers är hög i vår kvällshimmel och mot söder på runt 8 pm EST (0100 GMT). Du kan enkelt hitta dem med hjälp av de berömda tre-stjärniga bälte av stjärnbilden Orion, den Mäktige Jägaren.
Kredit: Starry Night-Programvara

Förutom att Hyaderna, stjärnbilden andra stora hopen är Plejaderna, som består av sju stjärnor att vila på bull ‘ s axel. Det sägs att dessa stjärnor som representerar de Sju Systrar, döttrar av Atlas och Pleione från den grekiska mytologin. NASA: s Kepler space telescope undersökt Plejaderna. I resultaten släppas 2017, astronomer funnit att sex av de sju stjärnorna är variabel B-stjärnor att ändra ljusstyrka under loppet av en dag. Plejaderna är synliga för blotta ögat, även om antalet stjärnor sett varierar beroende på din syn och de lokala förutsättningarna.

I den nordvästra delen av Taurus är supernovaresten Messier 1, allmänt kallade krabbnebulosan. Det ligger ovanför spetsen på bull ‘ s nedre horn. 2018, NASA släppt en video tur av nebulosan som bygger på data från Chandra X-Ray Observatory, rymdteleskopet Hubble och Spitzer Space Telescope.

När Zeus blev förälskad i den Feniciska Prinsessan Europa, förvandlade han sig till en vit tjur med gyllene horn som heter Taurus och förde Europa till Kreta.

Taurus, som ligger mellan konstellationer Väduren och Tvillingarna, refereras i astrologi, som inte är en vetenskap. Taurus är det andra tecknet i zodiaken och representerar de som är födda från 20 April till 20 Maj.

Den här artikeln har uppdaterats på Nov. 8, av 2018 Space.com Bidragsgivare, Elizabeth Howell.

Skulle du Också Vilja

 • Leo Konstellation: Fakta Om Lejonet
  Utrymme

 • Våren Kommer att lysa Upp natthimlen med Bländande 1: a-Storleken Stjärnor
  Utrymme

 • Stjärnbilden fiskarna: Fakta Om Fiskar
  Utrymme

 • Vintern Skywatching: Se Taurus, Arg Tjur
  Utrymme

Författare Bio

Kim Ann Zimmermann, Space.com Bidragsgivare

Kim Ann Zimmermann är en bidragande orsak till Space.com. Hon har en kandidatexamen i kommunikation från Glassboro State College.

Kim Ann Zimmermann, Space.com Bidragsgivare