Spøkelsesaktige Oransje Lys Konvolutter Jorden I Løpet Av Sjeldne Airglow

0
44

Spøkelsesaktige Oransje Lys Konvolutter Jorden I Løpet Av Sjeldne Airglow

Av
Laura Geggel, Live Science Ledende Forfatter
|

November 7, 2018 01:26pm ET

 • MER

Dette er ikke en oransje fremmed planet. Det er Jorden, innhyllet i en airglow.
Kreditt: NASA

En uhyggelig, marmelade-farget lys show gjort Jorden ser ut som en gigantisk oransje lollipop, om en astronaut ombord på den Internasjonale romstasjonen for å knipse et bilde av den Okt. 7. Og i går, NASA felles strålende skudd med Earthlings ned nedenfor.

Den omsluttende orange farge er kjent som airglow — en hypnotiserende verdien forårsaket av kjemiske reaksjoner høyt oppe i jordas atmosfære, rapporterte NASA. Denne spøkelsesaktige glød skjer vanligvis når ultrafiolett stråling fra sollys øker molekyler av nitrogen, oksygen, natrium og ozon i atmosfæren. Disse energi-molekyler deretter borti hverandre og mister energi som de kolliderer, noe som resulterer i en svak, men spektakulære etterglød, NASA sa.

Airglow er best sett i natt, så det er 1 milliard ganger svakere enn sollys, NASA sa. Denne spesielle bildet ble tatt på en høyde på mer enn 250 miles (ca 400 kilometer) over Australia. [Earth-Bilder: Ikoniske Bilder av Jorden fra Verdensrommet]

Utstrålende blush, også kjent som chemiluminescence, er sammenlignbart med glødende kjemiske reaksjoner her på Jorden, inkludert de som er sett i barnas leker som glød pinner og glød-i-det-mørk silly putty, NASA lagt til.

Men airglow er mer enn et delen av lys attraksjon. Det kan også lære forskere om de arbeidet i den øvre atmosfæren. For eksempel, det kan kaste lys på hvordan partikler i nærheten grensesnittet av Jorden og verdensrommet flytte, inkludert hvordan plass vær og Jorden været er koblet til, NASA sa.

Forskerne er allerede ved hjelp av satellitter, for eksempel nasas Ionosfæriske Forbindelse Explorer (IKON) for å studere denne dynamiske sone.

Selv om dette airglow som ble sendt ut orange, fenomenet er ikke alltid den fargen av snacks mat Doritos. I 2016, en fotograf i Azorene øyene i Atlanterhavet tok et bilde av en rainbow-farget airglow, i henhold til Space.com en søsterside til Live Science.

Opprinnelig publisert på Live Science.

Vil du Også Liker

 • NASA Ballong Observerer Glødende Blå Skyer i jordas Øvre Atmosfære (Video)
  Plass

 • Hvordan Utforskning av Verdensrommet Kan Lære Oss å Bevare Alt Liv på Jorden
  Plass

 • Spøkelsesaktige Restene av en Død Stjerne Avslørt i Infrarødt Lys (Foto)
  Plass

 • MAVEN: nasas Orbiter Oppdrag til Mars — Oppdrag Detaljer
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Supermassive Sorte Hull Kolliderer i Første Utsikt over Galaktiske Fusjon sluttfasen

 2. Som Første Mann? Filmen ikke Viser Virkelig Neil Armstrong (Op-Ed)

 3. Ny Bok Avslører den Merkelige og Bemerkelsesverdig Historie av romstasjoner

 4. Culberson Taper som Demokratene Vinner Huset; Nelson å Miste Senatet gjenvalg

 5. Dette romstasjonen Air Recycler Kunne Hjelpe Astronauter Puste Lettere på Mars