SpaceX för att Bygga “Mini BFR’ Version av Mars Raket att Flyga på Falcon 9, Elon Musk Säger

0
41

SpaceX för att Bygga “Mini BFR’ Version av Mars Raket att Flyga på Falcon 9, Elon Musk Säger

Av

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

|

November 7, 2018 09:10 pm ET

 • MER

SpaceX syftar till att starta flyg-testning nyckeln design delar av sitt Mars-lösa rymdskepp nästa år, företagets VD och grundare Elon Musk sagt.

Planen innebär att uppgradera den övre skede av SpaceX: s arbetshäst Falcon 9-raket “för att vara som en mini BFR Ship,” Musk säger via Twitter onsdag (Nov. 7).

“Siktar på orbital flygning av juni”, sade han i en annan tweet. [BFR i Bilder: SpaceX: s Gigantiska Rymdskepp till Mars & Beyond]

Det BFR, eller Stor Raket Falcon, är jätte, återanvändbara launcher SpaceX är att utveckla för att hjälpa till att lösa Mars och utföra en mängd andra rymdfärder bedrifter. Varje raket kommer att toppas av en 100-person rymdskepp (BFS), som kommer att kunna slutföra många tur-och-retur resor till den Röda Planeten, Mysk har sagt.

En konstnärs bild som visar SpaceX BFR rymdskepp på Mars yta.
Kredit: SpaceX

Den kommande Falcon 9 ändring kommer tydligen hjälpa SpaceX bättre förstå några av de mer krävande flygning regimer BFS kommer att uppleva.

“Ultra light heat shield & höga Mach kontroll ytor på vad vi inte kan testa sig bra utan orbital inlägg,” Mysk sade i en annan tweet.

Nyligen omgjorda övre steget kommer inte att göra en framåtdrivande landning här på Jorden, som om 30 Falcon 9 första stadierna har gjort hittills (och som BFS kommer att göra på ytan av Mars, månen och andra kosmiska destinationer), Mysk sagt.

“Jag tror att vi har ett handtag på framåtdrivande landningar,” twittrade han. I ännu en annan tweet, han tillade att SpaceX är att bygga en “BFR dev fartyget att göra supersonic landning tester i Boca Chica, Texas.” Som i South Texas kommer att vara bolagets nav för BFR och provning BFS, SpaceX företrädare har sagt.

Om allt går bra med BFR-BFS utveckling, duon kunde börja transporterar människor till Mars från mitten av 2020-talet, enligt Mysk. Det långsiktiga målet är att bidra till att skapa en miljon personer stad på den Röda Planeten — helst inom de närmaste 50 till 100 åren.

SpaceX föreställer sig att lämna över alla sina rymdfärder arbete för BFR och BFS så småningom. Systemet kommer att kunna göra allt som SpaceX ber om det, från att satelliter i bana runt Jorden för att rensa upp utrymme skräp till som fraktade människor på superfast “point to point” resor här på Jorden, Mysk har sagt.

Mike Wall bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13 av Grand Central Publicering. Följ honom på Twitter @michaeldwall. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • En Bas på Mars? Det Kan Hända till 2028, Elon Musk Säger
  Utrymme

 • Den Nya BFR: Hur SpaceX: s stora Raket-Rymdskepp Combo för Mars Har Förändrats
  Utrymme

 • SpaceX: s Nya BFR Rymdskepp Verkligen Ser ut Som Tintin Moon Rocket
  Utrymme

 • Kommer Elon Musk Flyga på SpaceX: s Egen Måne Flyg 2023 med Japansk Miljardär?
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Bästa Utrymme för Böcker och Sci-Fi för 2018 semesterperioden

 2. Japansk Last Fartyget Avgår Rymdstationen. Nästa Stopp: Oblivion.

 3. Spöklika Lyser Orange Kuvert Jorden Under Sällsynta Airglow

 4. Supermassiva Svarta Hål Kolliderar i Första Någonsin Utsikt över Galaktiska Fusionen slutskedet

 5. Som Första Människan? Filmen inte Skildra Verkliga Neil Armstrong (Op-Ed)