Som Første Mann? Filmen ikke Viser Virkelig Neil Armstrong (Op-Ed)

0
48

Som Første Mann? Filmen ikke Viser Virkelig Neil Armstrong (Op-Ed)

Av
John M. Logsdon
|

November 7, 2018 01:00 CET

 • MER

En fortsatt fra 2018 filmen “Første Mann,” som Ryan Gosling spiller berømte Apollo 11 astronaut Neil Armstrong.
Kreditt: Universal Pictures og DreamWorks Pictures

John M. Logsdon er nylig redaktør av “The Penguin Book of Outer Space Exploration: NASA og den Utrolige Historien for bemannet Romfart.” Han er Professor Emeritus og grunnlegger av George Washington University ‘ s Space Policy Institute og forfatter av “John F. Kennedy og Kappløpet til Månen.” Logsdon bidro denne artikkelen til Space.com’s Ekspert Stemmer: Op-Ed & Innsikt.

Historiker, forfatter og plass-policy-eksperten John Logsdon, redaktør av “The Penguin Book of Outer Space Exploration: NASA og den Utrolige Historien om Human Spaceflight” (Penguin Classics, 2018).
Kreditt: NASA

Min forbindelse til Apollo 11-oppdraget går langt tilbake. Jeg begynte å studere space policy som en graduate student på 1960-tallet. Min avhandling omgjort til en bok med tittelen “Beslutningen om å Gå til Månen,” det var nesten fullført ved tidspunktet for den første lanseringen til måneoverflaten. Jeg var på Kennedy Space Center på morgenen 16. juli, 1969, som står utenfor Virksomheten og Kassa Bygning som Armstrong, Aldrin og Collins gikk med meg på vei til launch pad, en scene som vises i den nye Universal Pictures film “Første Mann.”

Et par timer senere, står i feltet nær den ikoniske nedtelling klokke, jeg jublet da deres Saturn V booster løftet av, bærer de tre på sin historiske reise. Jeg har brukt det siste halve århundre, skriving, undervisning, og snakker om human spaceflight, med et særlig fokus på Prosjektet Apollo. Jeg hadde den lykke å tidvis å tilbringe tid sammen med Neil Armstrong i de senere år av sitt liv, spesielt ettersom vi begge serveres på NASA Advisory Council — i løpet av en spesielt minneverdig middag, han fortalte Apollo landing i fascinerende detalj for meg og NASA astrofysiker og nobelprisvinneren John Mather. Buzz Aldrin og Mike Collins er også gode kolleger av meg, som har vært mange av de andre mennesker er avgjørende for å lykkes med Prosjektet Apollo. [Nasas Historiske Apollo 11 Moon Landing i Bilder]

Så jeg skulle ha vært en ypperlig kandidat for å nyte en film som kulminerte i en fantastisk prestasjon av Apollo 11. I stedet gikk jeg bort skuffet, og med en litt trist. Jeg fant det en forvrengning av personligheter som er involvert, og en mindre-enn-overbevisende konto av det AMERIKANSKE romfartsprogrammet av 1960-tallet, med en overdreven interesse på spesialeffekter til erstatning for de forklarende fortelling som trengs for å virkelig forstå disse menneskene og deres prestasjoner. Fremfor alt, jeg fant det en bjørnetjeneste til minne om sin sentrale karakter, Neil Armstrong.

Det var sikkert prerogativ direktør Damien Chazelle, manusforfatter Josh Sanger og alle de som er involvert i å gjøre filmen de så for seg, og at de angivelig gikk til store lengder for å gjøre det som er teknisk korrekt som mulig. Men hva de skapte var en veldig dyster stemning stykket, ikke en feiring av bemerkelsesverdig prestasjon som var Apollo. Den moviemakers har gjentatte ganger understreket at filmen er en oppfunnet drama basert på virkelige hendelser, ikke en sann-til-den-fakta, dokumentar, men for meg at drama er ikke en rettferdig representasjon enten av enten Armstrong i virkeligheten eller i sin karakterisering i Jim Hansen sin bok “Den Første Mann,” som filmen er basert på. Filmen skildrer Armstrong som en stoisk på overflaten nesten emotionless individuelle fokusert kun på å lykkes i sin rolle som en testpilot og astronaut. Under overflaten, han er dypt påvirket av 1962 døde av sin 2 år gamle datter. Hun døde hjemsøker ham i årene frem til lunar landing, og fører til en klimatisk scene på månen som nesten helt sikkert aldri skjedd.

Jeg visste ikke at Armstrong i løpet av hans år som et Apollo-astronaut, så jeg kan ikke snakke til mannen han var på det tidspunktet. Det ville være interessant å meningsmåling Armstrong kolleger, de likevel-levende Apollo astronautene, med hensyn til deres reaksjon på filmen og hvordan Armstrong er portrettert. I hvert fall for noen av de andre astronautene, han var langt fra den eneste-formål automat foreslått av filmen. [Foto: Neil Armstrong – Amerikansk Ikon Husket]

For eksempel, sjefen for Apollo 8 oppgave, Frank Borman, ble sendt av NASA til det Hvite Hus under President Nixon ‘ s anmodning om å bidra til å forberede for Apollo 11 feiringer. I denne rollen, Borman, juli 14, 1969, to dager før Apollo 11 ble lansert, sendte et notat til Nixon å gi “bakgrunnsinformasjon” på mannskapet. Her er hvordan han beskrevet Neil Armstrong: “Rolig, observant, grundig anstendig mann . . . Litt reservert, men når [du] bli kjent med ham, han har en veldig varm personlighet.” Nøkkelen setning er det, for meg, er “bli kjent med ham.” Dette er den Armstrong kom jeg til å vite. Det er en skam seerne av filmen ikke får den sjansen. Jeg er redd for at i årene som kommer vil mange huske filmen er lite flatterende for karakterisering av Neil Armstrong heller enn varme, engasjerende person han i virkeligheten var.

“Tung” i filmen er Buzz Aldrin, portrettert som kynisk og negative, uavhengig av alle sosiale etikette til det ekstreme. Buzz sikkert var da, og er nå et tett såret person. Borman s memo beskrevet ham som “nesten humørløse, en alvorlig personlighetsforstyrrelse.” Men det er svært usannsynlig at den reelle Aldrin ville ha gjort form for nedverdigende kommentarer sette i munnen på filmen sin motpart. I stedet for en kompleks menneskelig, får vi en karikatur presentert i lyd biter.

Til meg, “Første Mann” er en tapt mulighet til å bringe den fulle ressurser av filmindustrien til å bære på å levere et innsiden av en av menneskehetens mest bemerkelsesverdige prestasjoner. Jeg er overbevist om at å fange virkeligheten av Apollo 11 og Neil Armstrong og de tusenvis av andre som er ansvarlige for sin suksess ville ha gjort en mer tilfredsstillende film enn hva denne filmen gir oss.

I Mai 1961 memo anbefale at president offisielt gjøre landing en Amerikaner på månen et nasjonalt mål, NASA Administrator James Webb og Forsvarsminister Robert McNamara observert at det er “mennesket, ikke bare maskiner, i et område som fanger fantasien av verden.” Nesten 60 år senere, “Første Mann” kunne ha vist sin punktet. Men når den virkelige menn forsvinne i favør av tegn bedre befitting en drama bygget for Hollywood ‘ s awards sesongen, vi er satt i fare for å miste vår kulturelle minne om en fantastisk menneskelig prestasjon.

Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Neil Armstrong og Amerika Som Kunne Ha Vært
  Plass

 • “Første Mann’: A New Vision of the Apollo 11 Oppgave å Sette Foten på Månen
  Plass

 • AstroCritic Anmeldelse: “Første Mann’ Viser Deg Hva Ekte Astronauter Er Som
  Plass

 • Passer for ‘Første Mann’: Ryan Gosling Graver Sin Autentiske NASA Romdrakter
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Spøkelsesaktige Oransje Lys Konvolutter Jorden I Løpet Av Sjeldne Airglow

 2. Supermassive Sorte Hull Kolliderer i Første Utsikt over Galaktiske Fusjon sluttfasen

 3. Ny Bok Avslører den Merkelige og Bemerkelsesverdig Historie av romstasjoner

 4. Culberson Taper som Demokratene Vinner Huset; Nelson å Miste Senatet gjenvalg

 5. Dette romstasjonen Air Recycler Kunne Hjelpe Astronauter Puste Lettere på Mars