NASA: s Sun-Kissing Solar Probe Överlever 1: a Passagen av Vår Stjärna

0
24

NASA: s Sun-Kissing Solar Probe Överlever 1: a Passagen av Vår Stjärna

Av

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

|

November 8, 2018 07:00 ET

 • MER

NASA: s Parker Solar Probe har överlevt sitt första eldprov.

Rymdfarkosten zoomat inom 15 miljoner miles (24 miljoner kilometer) från solen på måndag (Nov. 5) — betydligt närmare än någon hade uppdraget någonsin fått förut. Och på onsdag eftermiddag (Nov. 7) sond ringde hem, berätta sina regulatorer som det är vid god hälsa och fortsätter att samla in science data.

“Parker Solar Probe var utformade för att ta hand om sig själv och sin dyrbara last under denna nära strategi, med kontroll från oss här på Jorden — och nu vet vi att det lyckades,” Thomas Zurbuchen, biträdande administratör av NASA: s Science Mission Directorate på byrån huvudkontor i Washington, D.C., sade i ett uttalande. [Parker Solar Probe: s Uppdrag till Solen i Bilder]

En konstnärs bild som visar NASA: s Parker Solar Probe närmar sig solen.
Bild: NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben

“Parker är kulmen på sex årtionden av vetenskapliga framsteg” Zurbuchen läggas till. “Nu har vi insett mänsklighetens första stäng besök på vår star, som kommer att få konsekvenser inte bara här på Jorden, men för en djupare förståelse av vårt universum.”

Sonden också ställa in en hastighet rekord under sitt första sol mötet, som tekniskt sprang från Okt. 31 genom måndag. På närmast strategi, rymdfarkoster toppade på 213,200 mph (343,112 km/h) i förhållande till solen, NASA tjänstemän sade.

Medlemmar i Parker Solar Probe uppdrag team fira på Nov. 7, 2018, efter att ha fått en ledstjärna som visar NASA: s rymdfarkost är i god hälsa efter sin första nära sol förbi.
Bild: NASA/Johns Hopkins APL – /Ed Whitman

Den tysk-Amerikanska Helios 2 uppdrag hade både speed och nära-strategi poster. I April 1976, att sonden nått 153,454 mph (246,960 km/h) och fick inom 26.55 miljoner miles (42.73 miljoner kilometer) från solen.

Parker Solar Probe kommer att bryta båda sina nya poster många gånger under de kommande sju åren. Rymdfarkosten kommer att göra ytterligare 23 solar förbiflygningar under denna spännvidd, komma närmare och närmare vår stjärna.

Den slutliga nära strategi, i slutet av 2025, kommer att ta Parker Solar Probe att inom bara 3.83 miljoner miles (6.16 miljoner km) på solens yta. Under den dramatiska passagen, solens gravitation kommer att accelerera farkosten till runt 430,000 mph (690,000 km/h), NASA tjänstemän har sagt.

$1,5 miljarder Parker Solar Probe uppdrag startas på Aug. 12 uppgift är att hjälpa forskarna att bättre förstå solens struktur, sammansättning och verksamhet. Observationerna rymdfarkosten gör under sin förbiflygningar bör hjälpa till att lösa två långvariga sol pussel, uppdrag team-medlemmar har sagt — varför solens yttre atmosfär, eller corona, är så mycket varmare än ytan, och hur flödet av laddade partiklar som kallas solvinden blir snabbare för så höga hastigheter.

Mike Wall bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13 av Grand Central Publicering. Följ honom på Twitter @michaeldwall. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • NASA: s Parker Solar Probe Bara Gjorde sitt Första Pass Nära Solen!
  Utrymme

 • NASA: s Parker Solar Probe Precis Börjat Sin Första Skumma Förbi Solen
  Utrymme

 • En NASA Rymdfarkoster Bara Bröt Rekordet för Närmast Förhållningssätt till Solen
  Utrymme

 • NASA Solar Probe Flugor Av Venus på Väg till “Touch” – Solen
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Mariner 9: Första Rymdfarkost i Omloppsbana runt Mars

 2. Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

 3. Bilden av Dagen

 4. Drömmer Mars, Sedan 13 års Ålder, Astronaut Abby Inspirerar Kvinnor i STAMMEN

 5. Detta 13.5 Miljarder År Gammal Stjärna Är en Liten Relik från Strax Efter Big Bang