Fremtiden Romdrakter Skal Være Vakker, og Ikke Bare for Rom. Her er Hvorfor.

0
36

Fremtiden Romdrakter Skal Være Vakker, og Ikke Bare for Rom. Her er Hvorfor.

Av

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

|

November 8, 2018 07:00 CET

 • MER

NASA og uavhengige forskere arbeider med å utforme nye og forbedrede romdrakter for neste generasjon av off-Jorden reisende.
Kreditt: NASA

Det stereotype bildet av en astronaut er formet av deres romdrakter, med sin puffy, hvit kropp og boxy ryggsekk holde liv-support system.

Dava Newman, en luftfart ingeniør ved Massachusetts Institute of Technology, som ønsker å endre det. Hun er designer hva hun håper vil være den neste generasjonen av romdrakter — som vil gi livreddende enheter bulk og stil på noe mer som atletisk eller camping utstyr.

“Vi kommer til Mars ikke å sitte i habitat — vi kommer til å utforske,” Newman sa. “Vi ønsker ikke å kjempe drakten. Vi vil at du skal finne liv på Mars.” [Utviklingen av Romdrakter i Bilder]

At design overgangen krever en endring i måten det passer skape press på astronaut, som er gjort for å holde en astronaut blod og væske og beveger seg gjennom kroppen. (Uten nok presset, kan det slå til gass.) For alle romfart til dags dato, er at trykket har kommet fra fyller romdrakter med ren oksygen, sette astronaut i en boble av gass. Newman ønsker å skape det trykket mekanisk i stedet, med en dress som klamrer seg til huden.

Vi snakket med Newman om sin forskning. Dette intervjuet har blitt redigert med hensyn til lengde og klarhet.

Dava Newman dons den Biosuit romdrakter design på Henry Moore ‘ s skulptur “Tilbakelent Figur” på MIT campus.
Kreditt: Donna Coveney/MIT.

Space.com: Hvorfor gjorde du ønsker å takle romdrakter problemet?

Dava Newman: Min lidenskap er å prøve å tenke på hvordan å få folk til Mars, så hva kan jeg gjøre? Hva ville mitt bidrag? Jeg elsker den nåværende [romdrakter] system. Jeg har studert det. For meg, det er virkelig verdens minste romskip. Som en luftfart ingeniør, design utfordring er hvordan du tar alle funksjonene av et romskip, miniaturize dem og sette dem rett rundt personen? Det er en utrolig hard engineering og design challenge. Vår nåværende systemer som er gass under trykk skjell er fantastisk, både fra NASA [og] Russland. Men de siste 50 år, og vi har hatt folk i gass-skal beskyttes passer. De holder dem [astronautene] i live, og de gjør bra arbeid, men de er virkelig kommer til slutten av livssyklusen. Så vi trenger nye systemer, og vi har et par design valg. Vi kan type gjøre det på samme måte og være inkrementell — ikke mitt valg — eller si: “Hvordan kan vi gjøre det?”

Space.com: Hva tidslinjen er du på utkikk etter din neste skritt?

Newman: Dette året, [20]18, [20]19, vi har noen mer mock-ups laget som vil være i et par museum utstillingen viser. … De er bare mock-up passer på at se og føles som det. Vi har store mål for [20]19, [20]20 til å virkelig gjøre prototyper som nå vårt 30 kilopascal [mål], en tredjedel av en atmosfære press produksjon, så det er der forskningen fortsetter. Vi er nødt til å gjennomføre noen aktive materialer, må vi bruke noen funksjonelle tekstiler, virkelig å skape noen av våre tekstiler og smart fibre. Du kan bære informasjon; optiske fibre er fantastisk. [Du kan også gi] en liten bit av thermal management — bare komfort, oppvarming, kjøling folk ned. … Og jeg nevnt før liv-støttesystemer, så det er der forskning er i gang. Vi ønsker å prototype disse systemene for å få mye høyere hifi-systemer som er slutt klar for å fly. [Hvordan NASA Romdrakter Arbeid: Emu Forklart (Infographic)]

Space.com: Hva slags medisinske implikasjoner gjør din forskning har her på Jorden? Du har snakket om elevene arbeider du med på Harvard University, som studerer til å bli aerospace biomedisinsk ingeniører. Hva slags prosjekter har de jobbet på?

Newman: De elsker plass. Vi kaller dette “bioastronautics.” Vi er spesialister på astronaut ytelse, dresser, systemer, trening, mottiltak. … De har hatt veldig god medisinsk opplæring, slik at deres interesser er i Jorden problemer og hvordan vi kan ta våre teknologier, våre eksperimenter og kanskje kjøre kliniske forsøk på rehabilitering, bevegelse, kontroll. Den beste teser har et aspekt som ser på et medisinsk problem, og en del som ser på en plass problem. [Newman beskrevet et prosjekt med Boston Children ‘ s Hospital prøver å bruke romdrakter teknologi for å hjelpe barn som er født med cerebral parese, en tilstand som påvirker bevegelse og muskel kontroll.]

De er ikke å gå ennå. Hjernen deres er så plast. Kanskje hvis de går gjennom visse bevegelser og visse motoriske programmer i vår lille passer — vi gjorde passer for spedbarn og ta masse målinger, fordi kanskje vi kan hjelpe utvalg av bevegelse, så, når den unge personen er om 2 år gamle, og de begynner å gå, kanskje de ville ha utvidet utvalg av bevegelse og bedre muskelkontroll og bedre muskel ytelse. … Vi alltid tenker på hvordan vi miniaturize ting, hvordan gjør vi for bærbare sensorer. … Alt er så dyrt å få på plass. Du får ikke til å fly mye av instrumenter, så når du flyr dem, du virkelig trenger å miniaturize dem. Og når du gjør det, de må bare gode programmer, vanligvis, på Jorden, for distrikts-medisin, telemedisin, disse slags bruker. Det er spennende, fordi du føler kanskje vi kan gjøre en forskjell på Jorden.

Space.com: Estetikk klart spille en rolle i ditt design. Hvorfor er det viktig for deg?

Newman:og Det er alltid om å samarbeide [opp med andre], fordi engineering, vi løse noen av de tekniske spørsmål, teknologier, materialer. Men, ja, jeg har alltid arbeidet med designere og kunstnere. Det er mye mer moro. Du ønsker å ha vakre ting. Du ønsker å ha en flott dress og [som] ser bra ut. … Det koster ikke noe ekstra penger til å gjøre det rette og gjør det veldig estetisk, og jeg lærer alltid så godt fra tverrfaglige team, fordi bringe folk sammen, kan de ha en annen løsning. Jeg kommer på det vanligvis fra et analytisk eller tekniske [perspektiv], og du bringe artister sammen, du tar designere, og de kommer til å virkelig presse oss på form, funksjonalitet, ting som dette. Så, vi må bare gjøre så godt lag — og ha det gøy.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Passer for ‘Første Mann’: Ryan Gosling Graver Sin Autentiske NASA Romdrakter
  Plass

 • India Lanserer Sin Egen Romdrakter Design for 2022 Astronaut Flyreiser
  Plass

 • Disse High-Tech Verktøy Hjelper Bedømme Hvor Godt Romdrakter Passe (Video)
  Plass

 • Å lage Ting på Plass: Off-Jorden Produksjon Er Bare Komme i Gang
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Mariner 9: for det Første Romfartøyet til å Bane rundt Mars

 2. Taurus Konstellasjonen: Fakta Om Bull

 3. Bilde av Dagen

 4. Drømmer av Mars Siden en Alder av 13 år, Astronaut Abby Inspirerer Kvinner i STAMMEN

 5. Dette 13.5 Milliarder År Gamle Stjernen Er en Liten Levning fra Like Etter Big Bang