Drömmer Mars, Sedan 13 års Ålder, Astronaut Abby Inspirerar Kvinnor i STAMMEN

0
36

Drömmer Mars, Sedan 13 års Ålder, Astronaut Abby Inspirerar Kvinnor i STAMMEN

Av

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

|

November 8, 2018 09:29am ET

 • MER

Abigail Harrison, även känd som Astronaut Abby är en offentlig talare och grundutbildningen studerar astrobiologi med hopp om att en dag resa till rymden.
Kredit: Abigail Harrison/Astronaut Abby/Mars Generation

Genom att sträva efter Mars, 21-åriga Abigail Harrison hoppas kunna inspirera unga kvinnor på Jorden för att fullfölja sina egna drömmar.

Harrison, även känd som Astronaut Abby, fungerar som en förespråkare för STAM (vetenskap, teknik, teknik och matematik) och har varit offentligt strävar efter att vara den första personen att besöka Mars sedan hon var 13 år gammal. Inför Nationella STAM Dag (Nov. 8), hon pratade med Space.com om college livet, förebilder och, som hon uttryckte det, doppa sina fötter i solsystemet.

Denna vecka, Harrison som är registrerade för hennes sista termin vid Wellesley College i Massachusetts där hon är inställd på att ta examen i och med 2019. Innan vi diskuterar hennes imponerande cv, Harrison citerade hennes tidigaste pedagogiska milstolpe: en student av hennes “passionerade” 5: e-klass skollärare i Minneapolis. [‘Life-Changing Experience”: Lärare-Astronaut Ger Eleverna en Lektion Om Rymden]

Under 2011 vid 13 års ålder, Harrison började att tala offentligt om sina drömmar om att bli den första astronaut på Mars. Vid 18 års ålder grundade hon en ideell organisation som kallas Mars Generationen, som bygger upp spänningen runt STAMMEN karriärer och stöd för utforskning av rymden.

Hon studerar för närvarande astrobiologi och ryska som en grundutbildning. I somras arbetade hon i Schuerger ‘ Lab på Plats Life Sciences Lab vid NASA: s Kennedy Space Center i Florida. Hon studerade bakterier som kan leva under extrema förhållanden för att förstå hur forskare kan undvika kontamination av Mars, samt hur de kan på ett effektivt sätt söka efter liv bortom Jorden.

Verkligen imponerande. Men vilka val gjorde detta möjligt?

För en, hon flyttade för att hitta en bättre pedagogisk passform. Efter att ha tillbringat två år vid University of Minnesota, hon lämnade den stora skolan. Harrison sade att hon ville att flytta till en mindre institution för att få mer en-mot-en upplevelse i klassrummet. Harrison sade att hon skulle “hands down” för att välja att upprepa det beslutet.

Hennes college erfarenhet också befäst sin passion för ÅNGA, Harrison sade — inte bara STAMMEN. “A” står för “konst.”

“Undervisning liberal arts i samband med att STAMMEN är viktigt … det hjälper oss att kunna ansluta vad vi gör,” så att man satt upp studenterna för den fulla omfattningen av en STAM karriär, Harrison sade. Hon sade att det är viktigt för liberal arts colleges och STAM-inriktade skolor för att främja “integration” av uttrycksfulla konst till vetenskap, teknik och tekniska studier.

Abigail Harrison, även känd som Astronaut Abby, är avbildad här (till vänster) med pensionerade astronaut Mae Jemison (till höger) på Intrepid Sea, Air & Space Museum Sept. 22, 2018.
Kredit: Abigail Harrison/Astronaut Abby

Före detta astronaut Mae Jemison gjorde ett djupt intryck på Harrison när de två träffades i September i år. “Träffa henne var detta otroligt inspirerande upplevelse”, Harrison sade. Under lanseringen av “Defying Gravity: Microsoft HoloLens Kvinnor i Rymden” ställer ut på Intrepid Sea, Air & Space Museum i New York, Harrison såg Jemison, den första svarta kvinnan astronaut prata om historia av kvinnliga rymdfarare. “Dr. Jemison är denna otroliga kvinna som har en stor passion och kunskap, säger Harrison sade.

Längs sin resa, Harrison ‘ s största överraskning var att lära sig att stöka är en del av processen i STAMMEN, sade hon.

“Vi alla kommer att misslyckas”, sade hon. “Det låter hemskt, är det inte?” Harrison klargöras att den idén är inte som en ivrig STAM student kommer att misslyckas totalt, “men du ska träffa en vägg, och det ska bli för mycket för dig på den tiden.

“För kvinnor är det särskilt svårt. Vi får höra att jävlas är det värsta som skulle kunna hända och att [det] innebär att vi inte har lyckats … men du har att misslyckas”, Harrison sade. “Det tillåter dig att växa.”

Efter att ha drömt om att nå Mars sedan hon var liten, Harrison sade hennes entusiasm för utforskning av rymden är mer nyanserad nu. Utöver strävan är onekligen cool faktor, Harrison sade att hon nu också uppskattar att prospektering är grundläggande för den mänskliga naturen och kan producera ny vetenskaplig biprodukter i rymden teknik och andra områden. “Doppa tårna i solsystemet,” sade hon, kan inspirera en hel generation att lära sig mer om världen.

Följ Doris Elin Salazar på Twitter@salazar_elin. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook och Google+. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Hur man Får till Mars: ‘Banbrytande Experter Talar Röda Planeten Prospektering
  Utrymme

 • Se Upp! Före detta Astronaut Mae Jemison Co-Lanserar en Kampanj för att Betrakta Kosmos
  Utrymme

 • Sally Ride ‘ s Legacy: att Uppmuntra Unga Kvinnor att Anamma Vetenskap och Teknik
  Utrymme

 • “Att förlora Nobelpriset”: En Q&A med Författare och Astrofysiker Brian Keating
  Utrymme

Författare Bio

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

Doris Elin Salazar gått Space.com som praktikant under sommaren 2017. Hon fick ett B. A. i Sociologi och Kommunikation vid Fordham University i New York. Hennes verk var tidigare publicerad i samarbete med London Mining Nätverk. Hennes passion för geologi och kosmos började när hon hjälpte sin syster bygga upp en modell av solsystemet i Bronx bibliotek. Doris gillar också att lära sig nya sätt att förbereda basilika sitter på hennes fönsterbräda. Följ henne på twitter på @salazar_elin.

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Mariner 9: Första Rymdfarkost i Omloppsbana runt Mars

 2. Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

 3. Bilden av Dagen

 4. Detta 13.5 Miljarder År Gammal Stjärna Är en Liten Relik från Strax Efter Big Bang

 5. Framtida Rymddräkterna Ska Vara Vackra — och Inte Bara för Rymden. Här är Varför.