Diamond Asteroider: Hur Bennu och Ryugu Fick Sina Tjusiga Former

0
32

Diamond Asteroider: Hur Bennu och Ryugu Fick Sina Tjusiga Former

Av

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

|

November 8, 2018 06:58am ET

 • MER

Det finns diamanter i skyn, och de har skurits ned naturligt.

Den slående diamant former av rymden stenar Ryugu och Bennu — mål av prov-avkastning uppdrag Hayabusa2 och OSIRIS-REx, respektive — till synes resultatet från den jordnära asteroider’ grus-högen sammansättning, forskare sagt.

“Vi tror att de är mycket lös aggregat. De är inte fast genom och,” Melissa Morris, OSIRIS-REx vice programmet forskare vid NASA: s Huvudkontor i Washington, D.C., sade under en webcast, “Science Chatta” på onsdag (Nov. 7). “Och så, som de roterar, kan du faktiskt i grund och botten snurra ut saker och ting och skapa nästan som top form.” [OSIRIS-REx: NASA ‘ s Asteroid Prov-Avkastning Uppdrag i Bilder]

Både Ryugu och Bennu är sannolikt också rika på organiska molekyler koldioxid-som innehåller byggstenar för liv som vi känner det. Trots dessa likheter, men de två blocken ligger långt från klonade djur. Till exempel, Ryugu, på ca 3000 meter bred (900 meter), är mycket större än den av 1650-fot bred (500 m) Bennu. Och den tidigare asteroidens yta är ganska jämn ljusstyrka, medan Bennu sport en mångfald av ljusa och mörka fläckar, Morris läggas till.

Asteroiden Ryugu, som ses av Japans Hayabusa2 rymdfarkost på juni 26, 2018.
Kredit: JAXA, University of Tokyo, Kochi Universitet, Rikkyo University, Universitetet i Nagoya, Chiba Institute of Technology, Meiji University, University of Aizu, AIST

Japan-led Hayabusa2 uppdrag kom i omloppsbana runt Ryugu i slutet av juni och har redan sjunkit tre transportbåtar på asteroiden. Två av dessa ytan upptäcktsresande, den lilla hoppande rovers MINERVA-II1A och MINERVA-II1B, förbli i drift idag. Den andra, en skokartong-storlek MASKOT lander, som drivs mer än 17 timmar på Ryugu sista månad — något längre än ursprungligen planerat.

$150 miljoner Hayabusa2 uppdrag kommer att använda ännu en hoppande lander, MINERVA-II2, inom en relativt snar framtid, om allt går enligt plan. Och uppdraget xmod själv kommer att susa ner för att samla in prover från Ryugu, som är planerad att komma till Jorden i en särskild avkastning kapsel i December 2020.

OSIRIS-REx, tiden närmar sig sitt mål. $800 miljoner NASA-sonden kommer fram till Bennu på Dec. 3, för att sedan glida in i omloppsbana runt space rock on Dec. 31. OSIRIS-REx kommer att studera asteroiden för mer än två år och även samla in ett stort prov, som kommer att landa på Jorden i September 2023. (OSIRIS-REx kommer inte använda några mini-landers på space rock, dock.)

Denna bild av den jordnära asteroid Bennu var tagna av NASA: s OSIRIS-REx rymdfarkost på Okt. 29, 2018, från ett avstånd av ca 205 km (330 km).
Bild: NASA/Goddard/University of Arizona

Chefen mål av Hayabusa2 och OSIRIS-REx (vilket är en förkortning för “Ursprung, Spektrala Tolkning, Resurs Identifiering, Säkerhet-damm och jord Explorer) align fint. Båda uppdragen syftar till att kasta ljus över solsystemets tidiga dagar och den roll som är rika på kol asteroider som Ryugu och Bennu kan ha spelat i att hjälpa livet att få gå på Jorden.

Uppdrag har dotterbolag mål också, som OSIRIS-REx fullständiga namn antyder. Detta uppdrag bör också hjälpa forskarna att lära sig om de krafter som formar potentiellt farliga asteroider’ stigar genom rymden och om potentialen av kolhaltiga utrymme stenar, bland andra bidrag, NASA tjänstemän har sagt.

De två uppdrag lag har redan samarbetat betydligt, och de kommer att fortsätta att arbeta tillsammans i framtiden, Morris sade.

“Det kommer att vara fascinerande att jämföra dessa två olika uppdrag och deras resultat,” sade hon.

Mike Wall bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13 av Grand Central Publicering. Följ honom på Twitter @michaeldwall. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • En Annan Plats Diamond! NASA-Sonden Snaps Bra Bild av Asteroiden Bennu
  Utrymme

 • Hayabusa2 Tandställning för en Rocky Landar på Asteroiden Ryugu
  Utrymme

 • ‘Galen’ Stenig Yta Asteroid Ryugu Avslöjade i MASKOT Bilder
  Utrymme

 • RIP, MASKOT: Hopping Lander Uppfyller Sitt Slut på Asteroid Ryugu
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Mariner 9: Första Rymdfarkost i Omloppsbana runt Mars

 2. Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

 3. Bilden av Dagen

 4. Drömmer Mars, Sedan 13 års Ålder, Astronaut Abby Inspirerar Kvinnor i STAMMEN

 5. Detta 13.5 Miljarder År Gammal Stjärna Är en Liten Relik från Strax Efter Big Bang