Diamant Asteroider: Hvordan Bennu og Ryugu Fikk Sine Fancy Figurer

0
32

Diamant Asteroider: Hvordan Bennu og Ryugu Fikk Sine Fancy Figurer

Av

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

|

November 8, 2018 06:58am ET

 • MER

Det er diamanter på himmelen, og de har blitt kuttet naturlig.

Den slående diamant figurer på plass steiner Ryugu og Bennu — målene for eksempel-retur oppdrag Hayabusa2 og OSIRIS-REx, henholdsvis — tilsynelatende resultat fra nær-Jorden asteroider’ ruinene-haug sammensetning, forskere sa.

“Vi tror de er veldig løs gruppene. De er ikke solid gjennom og gjennom,” Melissa Morris, OSIRIS-REx nestleder programmet er forsker ved NASA-Hovedkvarteret i Washington, D.C., sa under en webcast “Vitenskap Chat” på onsdag (Nov. 7). “Og så, mens de roterer, kan du faktisk spinne ut av ting og lage nesten som toppform.” [OSIRIS-REx: nasas Asteroide Eksempel-Retur Oppgave i Bilder]

Både Ryugu og Bennu er også sannsynlig rik på organiske molekyler, karbon-inneholder byggesteiner for liv slik vi kjenner det. Til tross for slike likheter, men de to steinene er langt fra kloner. For eksempel, Ryugu, på ca 3000 meter bred (900 meter), er mye større enn 1,650 fot bred (500 m) Bennu. Og den tidligere asteroide overflaten er av nokså ensartet lysstyrke, mens Bennu sport et mangfold av lys og mørke flekker, Morris lagt til.

Asteroide Ryugu, så sett av Japans Hayabusa2 romfartøy 26. juni 2018.
Kreditt: JAXA, University of Tokyo, Kochi University, Rikkyo University, Nagoya University, Chiba Institute of Technology, Meiji University, University of Aizu, AIST

Japan-led Hayabusa2 oppdrag kom i bane rundt Ryugu i slutten av juni, og har allerede droppet tre landing craft på asteroiden. To av disse overflaten oppdagere, den lille hopper rovers MINERVA-II1A og MINERVA-II1B, som fortsatt er operative i dag. Den andre, den skoeske-størrelse MASKOT lander, operert for mer enn 17 timer på Ryugu siste måned — litt lengre tid enn opprinnelig planlagt.

$150 millioner Hayabusa2 oppgave vil utplassere enda et hopper lander, MINERVA-II2, i relativt nær fremtid, hvis alt går etter planen. Og oppdraget er moderskipet i seg selv vil stupe ned for å samle inn prøver fra Ryugu, som er planlagt å komme til Jorden i en spesiell tilbake kapsel i desember 2020.

OSIRIS-REx, i mellomtiden, er nærme deg målet. $800 millioner NASA-sonden vil ankomme Bennu på Des. 3, deretter settes inn i bane rundt space rock på Des. 31. OSIRIS-REx vil studere asteroiden for mer enn to år, og også samle et godt eksempel, som vil lande på Jorden i September 2023. (OSIRIS-REx vil ikke distribuere noen mini-landers på plass rock, men.)

Dette bildet av nær-Jorden asteroide Bennu ble tatt av nasas OSIRIS-REx romfartøy på Okt. 29, 2018, fra en avstand på ca 205 km (330 kilometer).
Kreditt: NASA/Goddard/University of Arizona

Administrerende mål av Hayabusa2 og OSIRIS-REx (som er en forkortelse for “Opprinnelse, Spektral Tolkning, Ressurs-Identifikasjon, Sikkerhet-Regolith Explorer) juster pent. Begge oppdragene tar sikte på å kaste lys på solsystemet tidlige dager, og den rollen som karbon-rike asteroider som Ryugu og Bennu har spilt i å hjelpe liv få gå på Jorden.

Oppdragene har datterselskap mål så vel som OSIRIS-REx fulle navn antyder. Oppdraget bør også hjelpe forskere med å lære om de krefter som former potensielt farlige asteroider’ stier gjennom verdensrommet og om ressurspotensialet i carbonaceous plass steiner, blant andre bidrag, NASA tjenestemenn har sagt.

De to oppdrag lagene har allerede samarbeidet betraktelig, og de vil fortsette å jobbe sammen i fremtiden, Morris sa.

“Det kommer til å være fascinerende å sammenligne disse to på forskjellige oppdrag, og resultatene av,” sa hun.

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13 av Grand Central Publisering. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • En Annen Plass Diamond! NASA-Sonde Snaps Flott Bilde av Asteroide Bennu
  Plass

 • Hayabusa2 Bukseseler for en Steinete Landing på Asteroide Ryugu
  Plass

 • ‘Crazy’ Rocky Overflaten av Asteroiden Ryugu Avslørt i MASCOT Bilder
  Plass

 • RIPPE, MASKOT: Hopping Lander Oppfyller Sine Slutten på Asteroide Ryugu
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Mariner 9: for det Første Romfartøyet til å Bane rundt Mars

 2. Taurus Konstellasjonen: Fakta Om Bull

 3. Bilde av Dagen

 4. Drømmer av Mars Siden en Alder av 13 år, Astronaut Abby Inspirerer Kvinner i STAMMEN

 5. Dette 13.5 Milliarder År Gamle Stjernen Er en Liten Levning fra Like Etter Big Bang