Dette 13.5 Milliarder År Gamle Stjernen Er en Liten Levning fra Like Etter Big Bang

0
52

Dette 13.5 Milliarder År Gamle Stjernen Er en Liten Levning fra Like Etter Big Bang

Av

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

|

November 8, 2018 07:20am ET

 • MER

Den nylig identifisert stjernershotellet ligger i den gule boksen av dette bildet er halvparten av en binær.
Kreditt: ESO/BELETSKY/DSS1 + DSS2 + 2MASS

Astronomer tror de har identifisert et stjerners de mener å være om lag 13,5 milliarder år gammelt, noe som ville plassere sin fødsel like etter Big Bang — og det er overraskende nær oss.

Nye funn tyder på at våre egne hjørne av galaksen kan være eldre enn tidligere beregnet, og forskerne håper at å studere stjerne, kalt 2MASS J18082002–5104378 B, kan lære oss mer om de tidlige dagene av universet.

“Denne stjernen er kanskje en på 10 millioner kroner” føre forfatteren Kevin Schlaufman, en astronom ved Johns Hopkins University, sa i en pressemelding. “Det forteller oss noe veldig viktig om de første generasjoner av stjerner.”

Det er også en uvanlig-stjerners i form av sin bane: Det er gjemt i tynne disken av melkeveien og forblir i det galaktiske plan, som vår egen sol gjør, snarere enn som går i bane bort fra flyet, som de fleste stjerner kort av metaller gjøre.

Slike metall-dårlig stjerner er svært ettertraktet av astronomer fordi de ble dannet kort tid etter Big Bang, før mange stjerner kan eksplodere i supernovas og scatter tyngre elementer over universet. Mens forskere har identifisert et par handfuls av disse utrolig gamle stjerner, nylig identifisert en er mye mindre, med bare 14 prosent massen av vår sol. De håper at det nye funnet vil bli den første av mange flere observasjoner av utrolig gamle stjerner.

“Hvis vår analyse er riktig, og deretter lav masse stjerner som har en sammensetning utelukkende utfallet av the Big Bang kan eksistere,” Schlaufman sa i utgivelsen. “Selv om vi har ennå ikke funnet en gjenstand som i vår galakse, kan det eksistere.”

Den nye forskningen som er beskrevet i en artikkel publisert Nov. 5 i Den Astrofysiske Journal.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Små Satellitt Begynner Jakten på Manglende Milky-Way Saken
  Plass

 • Hvorfor Denne 5.4 Millioner År Gamle Planeten Er Fortsatt en Baby
  Plass

 • Løse det 200 År Gamle Mysteriet av en Merkelig Eclipsing Star
  Plass

 • Elementer Fra Stars: en Uventet Oppdagelse Upended Astrofysikk 66 År Siden
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Mariner 9: for det Første Romfartøyet til å Bane rundt Mars

 2. Taurus Konstellasjonen: Fakta Om Bull

 3. Bilde av Dagen

 4. Drømmer av Mars Siden en Alder av 13 år, Astronaut Abby Inspirerer Kvinner i STAMMEN

 5. Fremtiden Romdrakter Skal Være Vakker, og Ikke Bare for Rom. Her er Hvorfor.