Detta 13.5 Miljarder År Gammal Stjärna Är en Liten Relik från Strax Efter Big Bang

0
36

Detta 13.5 Miljarder År Gammal Stjärna Är en Liten Relik från Strax Efter Big Bang

Av

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

|

November 8, 2018 07:20 ET

 • MER

Den nyligen identifierade stjärnigt hotell som ligger i den gula rutan i denna bild är hälften av en binär.
Foto: ESO:/BELETSKY/DSS1 + DSS2 + 2MASS

Astronomer tror att de har identifierat en stjärna som de anser vara cirka 13,5 miljarder år gammal, vilket skulle placera sina barn strax efter Big Bang och det är förvånansvärt nära oss.

Den nya upptäckten visar att våra egna hörn av galaxen får inte vara äldre än man tidigare beräknat, och forskarna hoppas att studera stjärnan, som kallas 2MASS J18082002–5104378 B, kan lära oss mer om den första tiden i universum.

“Denna stjärna är kanske en på 10 miljoner,” leda författaren Kevin Schlaufman, astronom vid Johns Hopkins University, säger i ett pressmeddelande. “Det säger oss något väldigt viktigt om den första generationen stjärnor.”

Det är också en ovanlig stjärna i termer av sin bana: Den är gömd i den tunna skivan av Vintergatan och förblir inom den galaktiska planet, som vår sol gör, snarare än som kretsar kring bort från planet, som de flesta stjärnor kort av metaller gör.

Sådana metallfattiga stjärnor som är mycket eftertraktade av astronomer eftersom de bildades strax efter Big Bang, innan många stjärnor kan explodera i supernovas och scatter tyngre grundämnen i universum. Medan forskare har identifierat några nävar av dessa otroligt gamla stjärnor, den nyligen identifierade man är mycket mindre, med bara 14 procent massan av vår sol. De hoppas att den nya upptäckten kommer att vara den första av många fler observationer av otroligt gamla stjärnor.

“Om vår slutledning är korrekt, då stjärnor med låg massa som har en sammansättning som uteslutande resultatet av Big Bang kan existera,” Schlaufman sade i utgivningen. “Även om vi ännu inte har hittat ett objekt som i vår galax, kan det finnas.”

Den nya forskningen beskrivs i en uppsats publicerad Nov. 5 i Astrophysical Journal.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Små Satellit-Börjar Jakten på Försvunna Milky-Way Fråga
  Utrymme

 • Varför Detta 5.4 Miljoner År Gamla Planet Är Fortfarande ett Barn
  Utrymme

 • Att lösa den 200 År Gamla Mysteriet med en Konstig Överträffar Star
  Utrymme

 • Element Från Stjärnorna: Oväntad Upptäckt Välta Astrofysik 66 År Sedan
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Mariner 9: Första Rymdfarkost i Omloppsbana runt Mars

 2. Taurus Konstellation: Fakta Om Bull

 3. Bilden av Dagen

 4. Drömmer Mars, Sedan 13 års Ålder, Astronaut Abby Inspirerar Kvinnor i STAMMEN

 5. Framtida Rymddräkterna Ska Vara Vackra — och Inte Bara för Rymden. Här är Varför.