RIP, Kepler: NASA: s Revolutionära Planet-Jakt Teleskop Bränsle tar slut

0
70

RIP, Kepler: NASA: s Revolutionära Planet-Jakt Teleskop Bränsle tar slut

Av

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

|

Den 30 oktober 2018 03:10 pm ET

 • MER

De mest produktiva planet-jakt maskinen i historien har undertecknat.

NASA: s Kepler space telescope, som har upptäckt 70 procent av 3,800 bekräftat främmande världar för att datum, har slut på bränsle, myndighetspersoner tillkännagav idag (Okt. 30). Kepler kan inte längre vända sig för att studera den kosmiska objekt eller balk sin data hem till Jorden, så den legendariska instrument i rymden arbete är gjort efter nästan ett decennium.

Och att arbetet har varit omvälvande. [Keplers 7 Största Upptäckter av Exoplaneter]

“Kepler har lärt oss att planeterna är allestädes närvarande och otroligt varierande,” Kepler project scientist Jessie Dotson, som är baserad på NASA: s Ames Research Center i Moffett Field, Kalifornien, berättade Space.com. “Det har förändrat hur vi ser på natthimlen.”

NASA: s produktiva Kepler Space Telescope har slut på bränsle, myndighetspersoner meddelade på Oktober. 30, 2018. Planeten-jakt space telescope upptäckte tusentals främmande världar kring avlägsna stjärnor sedan starten 2009.
Bild: NASA/Wendy Stenzel/Daniel Rutter

Dagens besked var inte oväntat. Kepler har varit ont om bränsle för månader, och uppdrag chefer sätta rymdfarkoster för att sova flera gånger nyligen att förlänga dess livslängd så mycket som möjligt. Men slutet kunde inte ha föregripit för evigt; Kepler ‘ s tank slutligen gick torr två veckor sedan, uppdrag team medlemmar sade under en telecon med journalister i dag.

“Detta markerar slutet av rymdfarkoster verksamhet för Kepler, och i slutet av insamling av science data,” Paul Hertz, chef för NASA: s Astrofysik Division, sade under telecon.

Kepler jagas för främmande världar för att använda “metod,” att hitta ljusstyrka dips som uppstår när en planet passerar stjärnans ansikte från rymdfarkoster perspektiv.

De dips är liten — så liten, i själva verket, att NASA tjänstemän var ursprungligen tvivelaktigt att en rymdfarkost som kan göra sådana mätningar. Den drivande kraften bakom Kepler, Ames’ Bill Borucki, hade fyra uppdrag förslag avvisas på 1990-talet innan den slutligen bryta igenom år 2000, efter att han och hans team visade instrumentets känslighet vid en test-bed anläggning på Jorden. (Borucki gick i pension år 2015.)

Det tog ändå ett tag för Kepler att få aloft. Rymdfarkosten som lanserades i Mars 2009, på en $600 miljoner uppgift att bedöma hur vanligt det är med Jord-liknande planeter i hela Vintergatan.

Inledningsvis, Kepler stirrade oavbrutet på en enda liten fläck på himlen, studerar cirka 150 000 stjärnor samtidigt. Att arbeta var otroligt produktiv, vilket ger 2,327 bekräftat exoplanet upptäckter till dag.

Astronomer har bekräftats mer än 800 planeter bortom vår eget solsystem, och de upptäckter hålla rullande. Hur mycket vet du om dessa exotiska världar?

Starta testet

0 av 10 frågor komplett

Främmande Planet Quiz: Är Du en Exoplanet Expert?

Astronomer har bekräftats mer än 800 planeter bortom vår eget solsystem, och de upptäckter hålla rullande. Hur mycket vet du om dessa exotiska världar?

0 frågor komplett

Börja Om
|
Fler Frågesporter

I Maj 2013, men den andra av Kepler ‘ s fyra läggning-upprätthålla en “reaktion hjul” misslyckades. Farkosten kunde inte hålla sig stadig nog att göra sin ultraprecise transit avstånd, och Kepler ‘ s ursprungliga planet hunt kom till ett slut.

Men rymdfarkosten var inte gjort. Kepler ‘ s handläggare snart listat ut ett sätt att stabilisera den med hjälp av solljus, tryck, och, i och med 2014, NASA godkänt ett nytt uppdrag som kallas K2. (Skicka astronauter till service Kepler är uteslutet; rymdfarkoster kretsar kring solen, inte Jorden, och är miljontals mil från vår planet.)

Under K2, Kepler studerade en mängd olika kosmiska objekt och fenomen, från kometer och asteroider i vårt solsystem för att avlägsna supernovor, under loppet av olika 80-dag “kampanjer”. Planet-jakt förblev en betydande verksamhet; K2 alien-världen drag står på 354 idag.

Kepler ‘ s observationer över både sina uppdrag tyder på att planeter fler än stjärnorna i Vintergatan och som potentiellt Jorden-liknande världar är vanliga. Ja, ungefär 20 procent av solliknande stjärnor i vår galax verkar värd steniga planeter i den beboeliga zonen, olika avstånd, där flytande vatten kan existera på jordens yta.

“Kepler’ s exoplanet legacy är en absolut storsäljare,” berättade Dotson Space.com.

Men uppdraget arv sträcker sig även till andra områden, underströk hon. Till exempel, Kepler ‘ s exakta ljusstyrka avstånd — som teleskopet har genomfört mer än 500 000 stjärnor — är att hjälpa astronomer att bättre förstå de inre arbetet i stjärnorna. Och instrumentets supernova observationer skulle kunna bringa stor ljus på några av de mest dramatiska händelserna i universum.

“Vi har sett explosioner så snart de inträffar, i början,” Dotson sagt. “Och det är väldigt spännande om du vill räkna ut varför saker och ting går,” Boom!'”

Även om Kepler har stängt sina ögon, upptäckter från uppdraget bör hålla rullande i många år framöver. Cirka 2.900 “kandidat” exoplaneter upptäckts av rymdfarkoster fortfarande behöver granskas, och de flesta av dessa bör avsluta upp att vara den verkliga affären, Kepler team-medlemmar har sagt.

En massa andra uppgifter som fortfarande behöver analyseras liksom, Dotson stressad.

Och Kepler kommer att fortsätta att leva på i exoplanet revolution det hjälpte gnista. Till exempel, i April, NASA lanserat en ny rymdfarkost som kallas den Transiterande Planeten Undersökning Satellit (TESS), som är på jakt efter främmande världar cirklande stjärnorna som ligger relativt nära solen (med hjälp av den metod, precis som Kepler).

Några av TESS mest lovande fynd kommer att granskas av NASA: s $8,9 miljarder James Webb Space Telescope, som är planerad att starta i och med 2021. Webb kommer att kunna skanna omgivningar i närheten främmande världar, söker metan, syre och andra gaser som kan vara tecken på liv.

Kepler ‘ s död “är inte slutet på en era,” Kepler system engineer Charlie Sobeck, också av NASA Ames, berättade Space.com. “Det är ett tillfälle att markera, men det är inte ett slut.”

Följ Mike Wall på Twitter @michaeldwall och Google+. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook eller Google+. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Antal Beboeliga planeter som kretsar kring Hittas av NASA: s Kepler Kan Inte Vara Så Stor Efter Alla
  Utrymme

 • NASA: s Kepler Planet-Jakt Space Telescope Vaknar Upp Igen
  Utrymme

 • NASA: s Åldrande Planet-Jakt Kepler-Teleskopet Är svårt att Se Rakt
  Utrymme

 • NASA: s Nya Planet-Hunter TESS Balkar ‘First Light’ Bild till Jorden
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Sotheby ‘ s för att Erbjuda Sovjetiska Robot-Läst Moon Rocks på Auktion, Igen

 2. NASA för att Ge en Uppdatering om omvandling, spridning av Kepler Rymdfarkoster i Dag: Se Det Live

 3. Bilden av Dagen

 4. ‘Världarnas krig’ Radio Broadcast Livrädd Lyssnare 80 År Sedan. Skulle E. T. Kontakta Orsaka Panik Idag?

 5. På Denna Dag i Rymden! Okt. 30, 1964: 1: a Flyg av månlandningen Forskning Fordon