Varför Har Vi inte Hittat Utlänningar? Eftersom Vi är Bara Inte Söker Tillräckligt Hårt.

0
32

Varför Har Vi inte Hittat Utlänningar? Eftersom Vi är Bara Inte Söker Tillräckligt Hårt.

Adam Mann, Live Science Bidragsgivare |

18 oktober 2018 12:04pm ET

 • MER

Mycket Stort Utbud i New Mexiko letar efter en out-of-this-world signaler från utomjordisk intelligens. Men det är fortfarande täcker endast en försvinnande liten del av de sök utrymme där utomjordiska signaler kunde gömma sig.
Foto: Shutterstock

Redaktörens Anmärkning: Denna berättelse var korrigeras vid 5:20 p.m. E. D. T.

Var är alla aliens? I decennier har människor sökt efter konstgjord signaler, men himlen ovanför förbli tyst. Men ny forskning tyder på att forskares undersökningar har hittills inte varit särskilt uttömmande, om den totala möjligt söka utrymme var motsvarande till alla vatten i Jordens oceaner, vi har undersökt endast en badtunna är värt volym.

I många filmer, galaxy vimlar av intelligenta livsformer som zip runt på rymdskepp och producera andra uppenbara tecken på deras existens. I verkligheten, program som Sökandet efter Utomjordisk Intelligens (SETI) har stött på någon märkbar sändningar från en annan art. Att brist på kontakt var först känd som “den Stora Tystnaden” av sci-fi-författaren och fysikern David Brin i en klassisk 1983 papper i Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society. [9 Konstigt, Vetenskapliga Ursäkter till Varför Vi inte Hittat Utomjordingar Ännu]

“Det sägs ofta att vi har letat efter 40 år eller så, men vi har fortfarande inte hittat några tecken på utomjordisk civilisation,” sade Shubham Kanodia, en astronomi doktorand vid Penn State University och medförfattare till nytt papper i den vetenskapliga tidskriften arXiv, som har lämnats in till Astronomiska Tidning. “Vi ville se hur mycket har vi sett och hur mycket mer behöver vi se.”

Forskare ser radioteleskop som ett självklart instrument att använda för dessa undersökningar, eftersom radiovågor enkelt resa genom det interstellära stoftet, och i vissa delar av radiospektrum, bakgrund störningar minimeras. “Det är den “kosmiska” tyst zon”, där vi på bästa sätt kan lyssna till en svag viskning över den interstellära vidderna,” som en artikel på SETI Institute ‘ s hemsida uttrycker det.

Men hur mycket av den himmel har forskare skurade för sådana radio-signaler? Tillsammans med sina kollegor, Kanodia skapade en strikt matematiskt ramverk för att analysera tidigare SETI sökningar. Forskarna tittade på åtta olika parametrar, inklusive beloppet av sky ett teleskop sökt, känslighet söker observatory och makt av en potentiell signal. De drog slutsatsen att av de totalt möjliga sök utrymme i vilka en signal som kunde ha gömt, tidigare SETI sökningar har undersökt ungefär 5.8 gånger 10 upphöjt till minus 18, eller om en quintillionth, tillgängligt utrymme, vilket i sig bara är en mycket liten del av det enorma utbud av potentiella bandbredder som forskare kan söka igenom.

Resultaten stöder de som hävdar att “den Stora Tystnaden” är bara en artefakt av våra begränsade undersökningar. “Ljust och uppenbara radio beacons kan vara ganska vanligt i himlen, men vi vet inte det ännu, eftersom vår sök fullständighet för att dagen är så lågt,” författarna skrev på papper.

Det finns mycket mer utrymme för att expandera dessa undersökningar, sade Kanodia, som SETI söker nu går utöver radiovåglängder. Nyare studier-mål signaler i den optiska band också, eftersom intelligenta utomjordingar kan flash kraftfull optisk laserpulser i universum, antingen som signaler eller som en metod för att driva intergalaktiska rymdskepp som drivs med solenergi segel, Kanodia sagt. Han och hans kollegor hoppas att även så småningom att kvantifiera mängden av optiska SETI som har gjorts hittills, sade han.

Men även om vi sökte både optiska och radio våglängder grundligt, som sannolikt skulle bara utgör en liten bråkdel av den potentiella sök utrymme. I loppet av sin historia, utomjordingar kanske har stött på många av de fenomen som vi människor har inte, av vilka vissa kan vara användbart för att generera signaler, Kanodia sagt. “Med all sannolikhet, det finns fortfarande en hel del fysik som vi ännu inte kan tyda eller förstå,” sade han. “Om du försöker att kommunicera med en grottman med en walkie-talkie, skulle du inte få något svar.”

Resultaten är uppmuntrande, sade Jill Tarter, en astronom och tidigare chef för Centrum för SETI-Forskningen, som har gjort liknande beräkningar i det förflutna. Hennes resultat tyder på att den totala SETI sökningar var besläktad med att titta på ett glas dricka till ett värde av havsvatten och drar slutsatsen att det inte fanns någon fisk i havet. “Jag var glad att se att jag var på rätt ballpark,” sade hon. “Det är en mycket stor ocean, och så långt har vi inte kunnat undersöka mycket av det.”

Redaktörens Anmärkning: Denna historia har uppdaterats för att notera att studien tittade på åtta parametrar, bland annat hur mycket av himlen i ett teleskop sökte, inte antalet stjärnor system sökt.

Ursprungligen publicerad på Live Science.

Skulle du Också Vilja

 • Främmande Liv Kan Finnas Sällsynta i Vår Galax Idag
  Utrymme

 • Hur Teoretiska Fysiker Kan Hjälpa Till Att Hitta E. T.
  Utrymme

 • Forskare som Tror att Utomjordingar Kommer att Behöva för att ‘Fånga’ Stjärnor för att Överleva
  Utrymme

 • Utlänningar Är Verkliga, Men Människor Kommer Förmodligen Att Döda Dem Alla, Nya Papper Som Säger
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Hur NASA Mars Lander ‘Steampunk’ Claw Kommer att Arbeta (Video)

 2. Månen Vetenskap! NASA Behöver Experimentera Idéer för Kommersiella Lunar Landers

 3. Efter Soyuz Avbryta, Ryssland Vill Ha 3 Framgångsrika Robot Flygningar Innan Nästa Besättning Lanseringen

 4. Fysiker Modell Elektroner i aldrig tidigare Skådad Detalj — Spoiler Alert: De är Runda

 5. Stephen Hawking är Sista Boken Säger att Det är “Ingen Möjlighet” av Gud i Vårt Universum